foto

Juraj Herz

  • nar. 4.9.1934 (83 let)
    Kežmarok, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Juraj Herz (1934), přední český filmový scenárista, režisér a také herec, studoval fotografii, režii a loutkoherectví. Nejprve působil v pražském divadle Semafor, později se vypracoval na pozici filmového režiséra v Barrandovských ateliérech. K jeho významným snímkům patří hororová komedie Spalovač mrtvol (1968), drama Petrolejové lampy (1971), pohádka Panna a netvor (1978), první český horor Upír z Feratu (1981) či historické drama Habermannův mlýn (2010).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2014 Slovensko 2.0
2010 Habermannův mlýn
2009 T.M.A.
2008 Dívka a kouzelník (TV film)
2005 Miluj bližního svého (TV film)
2004 Tajné sny (TV film)
2001 Blboun (divadelní záznam)
Experiment (TV film)
Politik a herečka (TV film)
1998 Sperling und das schlafende Mädchen (TV film)
1996 Pasáž
1993 Císařovy nové šaty
Hloupá Augustina
1991 Wolfgang A. Mozart
Žabí princ
1988 Liebe ist stärker als der Tod (TV film)
1986 Přezůvky štěstí
1985 Zastihla mě noc
1984 Sladké starosti
1983 Straka v hrsti
1981 Buldoci a třešně
Upír z Feratu
1979 Křehké vztahy
1978 Deváté srdce
Panna a netvor
1976 Den pro mou lásku
1975 Holka na zabití
1974 Holky z porcelánu
1973 Toulavý Engelbert (TV film)
1972 Dotek motýla (TV film)
Morgiana
Pekař Vilém a sličná Naďa (TV film)
1971 Petrolejové lampy
1970 Kočka (TV film)
Noční můry (TV film)
1969 Sladké hry minulého léta (TV film)
1968 Kulhavý ďábel
Spalovač mrtvol
1966 Znamení Raka
1965 Sběrné surovosti

TV seriály

2004 Černí baroni (TV seriál)
Vzácná návštěva (E11)
Ženy a zpěv (E10)
Zabijačka (E09)
další epizody (11)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Experiment (E04)
1996 Maigret (TV seriál)
Maigret klade past (E23)
Maigret a hlava muže (E21)
1991 Drahtseilbahn, Die (TV seriál)
1988 August '39 (TV seriál)
1987 Gagman (TV seriál)

Dokumentární

1994 Lara - Meine Jahre mit Boris Pasternak
1993 Vision 2000

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2015 Cesta do Říma
2014 Slovensko 2.0
2011 Vůně kávy (TV film)
1993 Císařovy nové šaty
Hloupá Augustina
1986 Přezůvky štěstí
1981 Buldoci a třešně
Upír z Feratu
1979 Křehké vztahy
1978 Deváté srdce
1977 Což takhle dát si špenát
1975 Holka na zabití
Pacho, hybský zbojník
1974 Hop, děti, do života (TV film)
1971 Touha Sherlocka Holmese
1970 Psíčci lorda Carltona (TV film)
1968 Byt
Kulhavý ďábel
1966 Dýmky
Slečny přijdou později
1965 Obchod na korze
Volejte Martina
1964 Kdyby tisíc klarinetů
Limonádový Joe aneb Koňská opera
1962 Neschovávejte se, když prší
Ticho! Ticho! Ticho! (TV film)
Transport z ráje
1961 Každá koruna dobrá

TV seriály

1987 Gagman (TV seriál)
1970 Fantom operety (TV seriál)
Konec Fantoma (E05)
Fantom v nebezpečí (E04)
Fantom dělá zmatky (E03)
další epizody (5)

Dokumentární

2017 Hudba Zdeněk Liška (TV film)
2015 Tajemství Rudolfa Hrušínského (TV film)
2014 Československý filmový zázrak (TV seriál)
Elia Cmíral: part 1
2012 Film o filmu: 7 dní hříchů (TV film)
Hodné pohádky nemám rád (TV film)
2010 Film o filmu: Habermannův mlýn (TV film)
25 ze šedesátých aneb Československá nová vlna
2009 Ilínek (TV film)
Zlatá šedesátá (TV seriál)
13. komnata Andyho Hryce (TV film)
2008 Film o filmu: Petrolejové lampy (TV film)
2007 Klubáci a školáci (TV film)
2006 13. komnata Dušana Kleina (TV film)
2002 Petr Hapka (TV film)
Příběhy slavných (TV seriál)
1999 Nevyjasněná úmrtí: Oči Petra Čepka (TV film)

TV pořady

2016 ASAP (TV pořad)
2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)
2014 Súrodenci (TV pořad)
2013 Artefakta (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Tajemství filmových hvězd (TV pořad)
Těžká léta československého filmu 1969 - 89 (TV pořad)
2010 TOP STAR Extra (TV pořad)
2008 Hvězda mého srdce (TV pořad)
Hvězdný reportér (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2002 Tváře českého filmu (TV pořad)
1999 Věšák (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)
1994 Gala Borisa Filana (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)

Hudební videoklipy

1963 Oliver Twist (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(577)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace