Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 2

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 334)

lesumir 

všechny recenze uživatele

I když se Yes Man snaží bourat všechny konvence a klišé, tak se tomu v poslední půl hodince nezabránilo, nebo se spíš objevily žánrové náležitosti. Ku podivu mi zestárlý Jim Carrey vůbec nevadil a v roli "Yes" bych si nedokázal představit nikoho jinýho, příběh byl zajímavý, zábavný a originální, ale to někdy prostě nestačí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $97,690,976Tržby Celosvetovo $223,213,390Tržby za predaj DVD v USA $25,581,259 //počet predaných kusov 1,505,382║ Skvelý návrat Jima Carreya na komediálnu parketu, konečne tu opäť máme starého dobrého zabávača ako kedysi, príbehu je tak trošku vystrihnutý ako z filmu Klamár, klamár ale to nevadí, lebo celá ta plejáda skvelých gagov nenechá človeka chladným a zabaví do sýtosti, dej obohatí aj postava uletenej a pre dej osviežujúcej Zooey Deschanel. /80%/ ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Takhle nějak má a hlavně musí vypadat kvalitní a bezchybná komedie, na které nedokážu najít jedinou chybu a která je opravdu velmi povedená. Yes Man právě tohle bez jakýchkoliv pochyb splňuje. Je zde dokonalý a naprosto invenční nápad, díky kterému můžu zase jednou říct, že jsem viděl originální komedii, která mě dokázala absolutně pobavit a která je prostě a jednoduše geniální. Tohle je zkrátka jízda, Jim Carrey napřed skoro na všechno říká ne, aby vzápětí změnil svůj život a začal říkat ano. Naprosto banální nápad, říkal jsem si, když jsem se o téhle komedii dozvěděl. Geniální film, který nemá chybu, říkám si nyní, když jsem film viděl. Samozřejmě je bez debat, že tahle komedie stojí a padá s výkonem Jima Carreyho, kterému přesně tyhle role sedí. Carrey zde předvádí svou naprosto dokonalou one-man-show a je opravdu na co se dívat. Ale je zde i mnoho jiných zajímavých věcí, například párty s kostýmy ve stylu Harryho Pottera (Harry Potter a Yes Man mají stejného producenta, takže se vlastně ani není moc čemu divit). Já už nevím, jak tuhle komedii více vychválit, je to zkrátka komedie, na kterou jen tak nezapomenu, kterou budu mít v hlavě ještě hodně dlouho a kterou považuji za jednu z nejlepších komedií, které jsem kdy viděl. Zkrátka Jim Carrey válí a já mu s radostí dám pět hvězd, protože dobrá komedie se prostě musí ocenit a zde není k syslení hvězd absolutně žádný důvod, když se mi to líbí, tak tomu těch pět hvězd prostě dám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naštěstí je tu dvojice Jim Carrey a Zooey Deschanel, kteří zachraňují, co zachránit jde. Scénář není vůbec hloupý, ba naopak, ale ten potenciál je trestuhodně nevyužitý a na plátno se přenesly jen zdlouhavé scény bez hlubšího smyslu a pointy. Komediálně to už vůbec nešlape, ač se výše zmínění snaží, seč mohou. Carrey je povaleč, co permanentně fňuká, že mu před lety pláchla manželka, vyhýbá se přátelům, holt, změnu potřebuje jako sůl. Ta přijde s jedním sektářským sezením a zbytek asi pochopíte záhy. Mám strach, aby Carrey včas vycítil, kdy je třeba odejít ze scény a vrhnout se na serióznější role, protože vidět pořád to samé, navíc od veskrze průměrných režisérů, není pro komediálního diváka to pravé ořechové.. Jen se podívejme třeba na to, jak dopadl takový Steve Martin.. no, nevím nevím!! Já si Yes Mana vůbec neužil.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film opravdu ničím nepřekvapí. Nemůžu se zbavit dojmu, že Jimu Carreymu víc padnou ujeté komedie typu Ace Ventura, či Me, Myself and Irene. Tam se jeho přehnaně afektovaný projev vyjímá mnohem lépe. V Yes Man jeho herectví, ač místy opravdu vtipné, působí tak nějak nepatřičně. Na druhou stranu bez Jima, by byl tenhle film už úplně o ničem. Každopádně detaily tohohle filmu brzy zapomenu a zůstane mi v paměti upozaděn k nerozeznání od Liar Liar nebo Bruce Allmighty. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Jim Carrey (Carl) nedostal žádný plat předem, ale inkasoval 36,2% ze zisku. (Pattrick)
  • Odkaz na film můžeme najít v počítačové hře "Fallout: New Vegas", v níž existuje stejnojmenný robot naprogramovaný tak, že nemůže říci ne. (lisak81)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama