Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix je opravdu zajímavým hercem. Ze začátku mi tu byl celkem nesympatickej, ale pak jsem ho začal chápat a přál jsem si, aby se mu dařilo. Celý film provází příjemně civilní výkony všech zůčastněných, což v kombinaci s hnusnym počasím dělá film dosti "hmatatelně" uvěřitelným. Já se nenudil. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Rozhodne možno "Two lovers" brať ako melancholickú romancu akých už bolo, kde chlapík má ženskú, ktorú nevie či chce, lebo viac chce inú a citové peripetie okolo toho. Pre mňa z toho filmu šlo viac, čo racionálne ťažšie popísať (ešteže máme hviezdičky:)). Príbeh bol hlavne o láske, o vnútornom pnutí, pudovej láske, melanchólii okolo lásky a ľudských citoch, ktorým rácio nerozkáže. Atmosféru presvedčivo a citelne buduje Joaquim Phoenix, ktorý síce má vo filme akože cez 30, emocionálne však oveľa menej - je plachý, krehký, zraniteľný a detský zároveň. Celý film som vdýchla jedným nádychom až na koniec, ktorý skončil ako rozprávka - možno by som šla aj vyššie. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut je ještě celkem zajímavých, byť rozhodně nejde o nic objevného či neviděného, ale od večeře v restaurantu už to jde jen z kopce. Gray ztrácí kontrolu nad tempem, scénář je předvídatelnější než rady babek z Volejte věštci a rychlost, s jakou obě ženské postavy roztahují nohy, mi mozek ještě teď nebere. 5/10 a malá prosba, aby Gray konečně dostal scénář, v němž bude moci svůj cit pro atmosférické dusno pořádně využít. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

James Gray už potřetí ukazuje, že má talent na vykreslení utrápených duší a Joaquin Phoenix mu už v tom potřetí velmi ochotně sekunduje. Příběh o dvou ženách, kdy jedna je onou nedosažitelnou múzou a druhá zase dočasnu náhražkou za ni. Ústřední herecké trio bylo obsazeno s maximální přesností a pomáhá filmu, aby všechny jeho části držely při sobě a udržely tak diváka napnutého v očekávání konečného rozuzlení. Pro mě rozhodně nejlepší Grayův film, který zjevně neumí natočit film, který by neměl stejně depresivní atmosféru, jako je hlavní postava sama. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pohádka o poblouznění židovského chlapce. Tak by se asi dal nazvat příběh komplikovaného chlapíka, ketrý neví co chce. Hledá. Najednou se mu do cesty postaví dvě ženy, jeho osobnost nemá problém s tím obě pojmout. Jedna mu nabízí jistoty, druhá ho přivádí k šílenství. S tou první spí, ale vášeň chybí, s druhou by rád spal, ale ona má jiného. Zamotané tuctové téma má ovšem standardní průběh, myslím že nic neprozradím, když řeknu, jak to skončí--------Vítězí sázka na jistotu, neboť rodina je základ státu. Jediné zajímavé je, jak se mladík rychle dokáže přizůsobit novým podmínkám a po nervovém kolapsu z rozchodu s dvojkou nabízí manželství jedničce. -------Animální instinkt zachování rodu? Patetické, rozvleklé, plné neživotných dialogů. Nuda. 40% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)
  • Režisér James Gray prezradil, že Gwyneth Paltrow ho požiadala, aby najprv skontroloval jej prsia predtým, než sa pustí do nahých scén vo filme. Gray povedal, že Paltrow ho požiadala, aby prišiel do jej prívesu, aby mu po dvoch deťoch odhalila svoje prsia, či môžu ísť na kameru: "Gwyneth mi povedala: 'Nevadí mi nahota, dám ti všetko, čo potrebuješ. Ale mám dve deti a myslím si, že moje prsia už nevyzerajú veľmi dobre. Príď prosím do môjho prívesu a ukážem ti ich, a ak si myslíš, že vyzerajú dobre, urobím to.'" Gray na to neváhal: "Tak som tam napochodoval a povedal som jej, že vyzerajú skvele." (Arsenal83)

Reklama

Reklama