Reklama

Reklama

Za roky práce jako ostraha v muzeu, si Roger, Charles a George vytvořili velmi osobní vztah k některým uměleckým dílům, která střežili. Jenže teď přišel nový kurátor a hrozí, že se staří pánové se svými milovanými díly už nikdy neuvidí...  Film Staří a neklidní vám představí nejroztomilejší zloděje, jaké si jen dokážete představit. Tři muži, kteří pracují jako ostraha v muzeu, si až dosud žili v poklidném zaujetí uměleckým světem. Každý z nich je okouzlen některým z uměleckých skvostů, jenž střeží. Roger (Christopher Walken), Charles (Morgan Freeman) a George (William H. Macy) jsou uměním a především preferovanými objekty zájmu zcela unešeni. Přestože společně pracují již desítky let, blíže se poznávají až nyní, když nastala v muzeu krize - přišel nový kurátor, který má v plánu zcela změnit vystavované předměty a tedy okrást tři stárnoucí obdivovatele umění o milovaná díla. Naštěstí v sobě navzájem našli spřízněné duše, a tak se zrodí důmyslný plán na záchranu oblíbených uměleckých předmětů. Do zločinců mají daleko, ovšem jejich srdce je nutí spáchat zločin z vášně. Budeme svědky nejodvážnější umělecké loupeže všech dob, jejíž výsledek dojme i rozesměje zároveň. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obsazení vypadal tento "artritida heist" bezesporu slibně, ale opak byl hořkou pravdou. Vinno však není ústřední trio pardálů, nýbrž slaboučký scénář a hlavně režisér Hewitt, který filmu dodal jiskru, co by nezapálila ani jezero benzínu uprostřed vyprahlé australské buše. Vždyť nenucené chvíle humoru zabraly méně stopáže, než Macyho holá prdel.. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Od trojky Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy jsem čekala opravdu hodně, nějaké dobře promyšlené krimi říznuté komedií. Bohužel to bylo celé takové plácání o ničem, kde se na pořádnou akci nedostalo. Ale odpusťme jim, že se na "stará kolena" dopustili takového přečinu. Když přivřeme jedno oko, je to taková oddychovka, která neurazí, i když u ní člověk občas zívne. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Suché jak frigidní frnda. Zasmál (teda usmál) jsem se u toho tak 3x, ale přesto to člověk chtěl vidět celý. Když to skončilo, říkal jsem si, že jsem to vlastně ani nemusel chtít vidět celý. Teď už vím, že to nechcu vidět celý. Ale už je pozdě. Kdo máte rádi minimálně jednoho ze zlodějů, tak se vám to možná bude líbit jak mě. Pokud jich máte rádi víc, tak možná i přidáte, ale na kvalitě toho filmu tím nepřidáte. Nikomu nic nepřidáte. Nepřidávejte zadarmo. Ale nepřidávejte ani s přidanou hodnotou. Přiměřeně, přiměřeně... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Říká se, že čím starší, tím lepší...Neplatí to tak ale docela u této kriminální komedie. Herci byli "Staří a"já byl chvílemi "neklidný". Prvoligový herecký čtyřístek Morgan Freeman, Christopher Walken, William H. Macy a Marcia Gay Harden zachraňují co se dá. Nevýrazná režie za pomoci animované sekvence, která jakoby vypadla odjinud a ani chvílemi rozdělený obraz nedodají tolik potřebnou jiskru filmu, kde vynikne bohužel jen pár scén, kdy jeden z hrdinů má holou prdel... ()

subic 

všechny recenze uživatele

3 členové ochranky, 2 už hodně ošuntělí, jeden úchylný bývalý voják. Expozice muzea se stěhuje do Dánska, tak se rozhodnou, že 3 milované věci si nechají a vymění za padělky, které navíc vyrobí vlastními silami. Slabinou je pak celá logistika exponátů až na letiště a jedna bedna, kterou je potřeba naopak na letišti vyměnit. Jinak to celkem šlo. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 25. května 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. V listopadu téhož roku byl vydán na DVD. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Boston a Worcester. (Terva)
  • Film byl produkován pod pracovním názvem The Lonely Maiden. (Terva)

Reklama

Reklama