Reklama

Reklama

Za roky práce jako ostraha v muzeu, si Roger, Charles a George vytvořili velmi osobní vztah k některým uměleckým dílům, která střežili. Jenže teď přišel nový kurátor a hrozí, že se staří pánové se svými milovanými díly už nikdy neuvidí...  Film Staří a neklidní vám představí nejroztomilejší zloděje, jaké si jen dokážete představit. Tři muži, kteří pracují jako ostraha v muzeu, si až dosud žili v poklidném zaujetí uměleckým světem. Každý z nich je okouzlen některým z uměleckých skvostů, jenž střeží. Roger (Christopher Walken), Charles (Morgan Freeman) a George (William H. Macy) jsou uměním a především preferovanými objekty zájmu zcela unešeni. Přestože společně pracují již desítky let, blíže se poznávají až nyní, když nastala v muzeu krize - přišel nový kurátor, který má v plánu zcela změnit vystavované předměty a tedy okrást tři stárnoucí obdivovatele umění o milovaná díla. Naštěstí v sobě navzájem našli spřízněné duše, a tak se zrodí důmyslný plán na záchranu oblíbených uměleckých předmětů. Do zločinců mají daleko, ovšem jejich srdce je nutí spáchat zločin z vášně. Budeme svědky nejodvážnější umělecké loupeže všech dob, jejíž výsledek dojme i rozesměje zároveň. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obsazení vypadal tento "artritida heist" bezesporu slibně, ale opak byl hořkou pravdou. Vinno však není ústřední trio pardálů, nýbrž slaboučký scénář a hlavně režisér Hewitt, který filmu dodal jiskru, co by nezapálila ani jezero benzínu uprostřed vyprahlé australské buše. Vždyť nenucené chvíle humoru zabraly méně stopáže, než Macyho holá prdel.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budeš se stěhovat do Dánska?" K žádnému uměleckému dílu na světě nemám takový vztah, abych se za ním stěhoval do Tramtárie, Singapuru a dokonce ani do Dánska. Charles, Roger a George jsou však jiní a vyrazili krást. Za normálních okolností bych na jejich činnost občansky upozornil, což se rozhodně nedá považovat za udání, ale tentokrát jsem na jejich straně. Oni mě totiž pobavili svou senilní rafinovaností, fyzickou kondicí a upřímnou vírou, že je v tom matka Štěstěna nenechá samotné. Ona celá ta akce rozhodně mohla být zábavnější, ale tady se důchodcům při hodnocení evidentně nepřeje, tak já jim přidám alespoň hvězdu, když si ani z valorizovaného důchodu patrně žádné plátno od Gauguina nekoupí. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Říká se, že čím starší, tím lepší...Neplatí to tak ale docela u této kriminální komedie. Herci byli "Staří a"já byl chvílemi "neklidný". Prvoligový herecký čtyřístek Morgan Freeman, Christopher Walken, William H. Macy a Marcia Gay Harden zachraňují co se dá. Nevýrazná režie za pomoci animované sekvence, která jakoby vypadla odjinud a ani chvílemi rozdělený obraz nedodají tolik potřebnou jiskru filmu, kde vynikne bohužel jen pár scén, kdy jeden z hrdinů má holou prdel... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Netuším, o čem přesně tohle mělo být. Snad o posedlosti. Každopádně pokus o ztvárnění rafinované loupeže nebyl zas tak přesvědčivý, zvláště pak, když v hlavních rolích excelovala parta dědků s artritidou, počínající demencí a inkontinencí. Neříkám, že nemám rád tenhle druh filmů, ale potřebuji tomu alespoň trochu věřit. V tomto případě jsem nechápal smysl a dost jsem se nudil. Párkrát jsem se sice zasmál, ale to mi moc nestačilo. Nemastné, neslané. Bez nápadu a jiskry. Zřejmě to nepotřebuji vidět znova. Mezi jednou a dvěma hvězdami za herecké obsazení. 30% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Milá,krátká,vtipná a úsměvná komedie. Jak se tři starší hlídači nechtěli vzdát toho,co léta hlídali. Ústřední trojice je naprosto skvělá, především Walken. Freeman sice nemá tolik prostoru,což je škoda a Macy je správně úchylnej. Neříkám, že to je kdovíco, ale je to příjemná změna vidět Freemana a Walkena v malý komedii, která sice nepotrhá bránice,ale vyloudí úsměv na tváři. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 25. května 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. V listopadu téhož roku byl vydán na DVD. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Boston a Worcester. (Terva)
  • Film byl produkován pod pracovním názvem The Lonely Maiden. (Terva)

Reklama

Reklama