Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirické komediální drama, v němž Robert De Niro hraje upadajícího hollywoodského producenta,který se snaží ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.Při natáčení svého nového filmu prochází doslova peklem.

Film je natočen podle knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line od Arta Linsona, ve které autor popisuje své zkušenosti jako producent v Hollywoodu. (Worissek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

fmash 

všechny recenze uživatele

Těžko posoudit, do jaké míry se jedná o parodii (tuším ovšem, že do značné), a do jaké to tak v Hollywoodu opravdu chodí (zhýčkané neurotické hvězdy týrající služebnictvo také nejsou žádná rarita). Popis sestupu kariéry jednoho producenta je však díky lakonickému De Nirovi zábavný. Neméně zábavné je sledovat, jak viditelně mizerný film, o jehož natočení se v příběhu celou dobu jedná, v očích „intelektuálniho“ publika stoupá, když se do něj vrazí trocha rozstříleného psa — ingredience, jež u „mainstreamového“ publika vyvolává opačnou reakci. Podstatou tohoto celkem málo objevného poselství je samozřejmě poukázání na to, že obraz rozstříleného člověka paradoxně už žádnou citelnou reakci nevyvolává — v druhém plánu viditelná konformita vnímání obou části publika však svou aktuálností nijak nezaostává… co mi to jenom připomíná? ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Táto mierne zábavná expozícia súčasného Hollywoodu bola zábavná, ale trochu je aj sklamaním. Tento film má diváka šokovať a pobúriť v tom, ako filmový priemysel ničí umenie tým, že z neho robí čistý obchod. Ale existuje veľa hollywoodskych satír, ktoré urobili tento žáner lepšie. Aj keď je zdroj materiálu autentický a napriek vynikajúcemu obsadeniu v konečnom dôsledku nemá čo povedať okrem skutočnosti, že Hollywood je nevyzpytateľné miesto na prácu. 6/10 ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pár chybiček by se sice našlo (žádný výrazný posun v ději), ale jinak je tahle komedie nehorázně zábavná, rychlá a naprosto přesná co se týče strefování se do Hollywoodu. V hlavní roli výtečně komediální Robert De Niro (fotrovský Jack mu nesahá ani po pod postelí své ženy naleznuvší ponožku), ale i herci vedlejších rolí jsou naprosto výborní (především Michael Wincott jako vizionářský režisér se závislostí na jistých prášcích a John Turturro se střevními potížemi). Nechť je tento film povinnou četbou pro tvůrce dua snímků Get Shorty/Be Cool. TAKHLE SE DĚLÁ PARODIE NA SHOWBUSINESS! (43. MFF KV - 4.7.08) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Co je to víc? Komedie nebo drama? Robert De Niro je posedlý hraním. Baví ho patrně víc než cokoli jiného, takže točí a točí. Na úroveň scenářů nehledí a na hodnotu filmů už vůbec ne. Inu asi se drží hesla, že vše bude stejně jednou zapomenuto. Kdo si za milion a tři století k tomu na něho z pozemšťanů vzpomene? Takže vlastně skrz tenhle úhel pohledu na život, když ho to baví, tak proč by nehrál v kdečem?***(6.12.2010) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. V podstate je to dialogova blbina o producentovi, ktoremu mu v zivote nic nevychadza, ale nie je to taka drama, ako by sa na prvy pohlad zdalo. Najlepsie to vystihol uzivatel Enspigl, ze riesia sa tam take blbosti ako bradka Brucea Willisa alebo brutalne zabity pes, pricom su ludia viac sokovany psom, ako mrtvym clovekom. Ale najlepsie boli vydarene De Nirove ksichty, ked bol sokovany, ze s kym spala jeho dcera. V tej chvili mi pripominal tatku exspiona, ktory hadzal ksichty na Bena Stillera v komedii FOTR JE LOTR (2000), ale toto je samozrejme uplne o niecom inom, z prostredia filmovych producentov, kde ide vzdy len o peniaze a trzby z filmu. Zavisi len od vas, ako budete tento film brat, len netreba mat nijak velke ocakavania. _______ Robert De Niro - (Ben) +++ Sean Penn - (Herec) +++ Catherine Keener - (Lou Tarnow) +++ Bruce Willis - (Herec) +++ John Turturro - (Dick Bell) +++ Robin Wright - (Kelly) +++ Stanley Tucci - (Scott Solomon) +++ Kristen Stewart - (Zoe) +++ Michael Wincott - (Jeremy Brunell) +++ Produkcia: Barry Levinson, Robert De Niro +++ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Přestože je kniha "What Just Happened: Bitter Hollywood Tales From the Front Line (Co se vlastně stalo: Hořké hollywooské příběhy z první linie)" biografickým souhrnem zážitků Arta Linsona jako filmového producenta, rozhodl se Linson film vyvést jako fikci a knihou se pouze inspiroval. (HappySmile)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama