Bitva o planetu Terra 3D
Animovaný / Dobrodružný / Sci-Fi
USA, 2007, 85 min
Aristomenis TsirbasHudba:
Abel KorzeniowskiPlakáty
Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek.
Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes!
Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba.
Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora) -
Poté, co lidská rasa zničila svůj domov válkou, byla nucena cestovat napříč galaxií, aby hledala novou planetu k životu. Jedinou volbou se jeví být planeta "Terra" obydlená zdánlivě neškodnými a mírumilovnými tvory, kteří se však rozhodnou o svou rodnou planetu bojovat.
Hlavní postavou filmu je James Stanton, armádní pilot, který ztroskotá při průzkumné misi na planetě Terra a seznámí se tak s Terrankou Malou. (JohnyPine)
Shit
Konečně taky jednou pěknej akční animák, kterej to tentokrát vzal opačně a ukazuje invazi lidstva k mimozemšťanům. Animace sice neni žádnej zázrak,ale neurazí, obzvlášť ke konci ne a to co tenhle film drží, je opravdu výborná hudba ( i když je fakt, že mi přišla trochu povědomá) a dobrej napínavej příběh. Nenáročný a zábavný, tak to má být(10.9.2009)
Dever
Videl doma v 3D na FullHD 3D Plazme Panasonic Viera 600Hz , je to síce klišé ale animácia dosť podarená... milé prekvapenie.(8.3.2011)
arachneuss
Everything different scares them. Nemá to animaci jako Pixarovky. Nemá to příběh plný morálních zásad jako Dreamworks. A i přes to všechno působí Terra velmi originálně a nebál bych se ji komukoliv doporučit. Velmi vydařená žánrovka! ------- Podoba s Avatarem je na místě, že by James pokukoval po inspiraci ?(1.10.2009)
Le_Chuck
Baby sci-fi s atraktívnymi bojovými sekvenciami a minimom zbytočnyćh kecov. Na tej predĺženej hoďke to aj vďaka slušnej hudbe funguje ako taký predkrm na Avatara priam ideálne. 70%(28.11.2009)
Kordus
Odporná animace postav, zbytek nadprůměr v daném žánru. Nečekal jsem nic, takže film nemohl jinak než potěšit.(4.5.2010)
Shakers
Keď som to išiel pozerať, nevedel som o čom to je a čo ma čaká a o to viac som bol prekvapení.Je to vydarený animák s príjemnou hudbou, zaujímavým prostredím, skvelými postavami, nechýbajú tomu ani emocie a celé to pôsobí ako mix Star Wars s Avatarom.Problém vidím len v prostredí filmu.Človekovi sa to musí nejako dostať pod kožu, (aby sa mu zaľúbil ten svet) ale to za tých pár minút ťažko.Akurát si zvykneme len na postavy, ale s tým svetom by sa to chcelo ešte trošku vyhrať, aby aj on trošku zaujal a viac vtiahol a nielen postavy.Určite by to bol skvelý animák.Rozhodne je to, ale príjemný film pre deti aj dospelých. 80% - *4(5.1.2011)
Ketri
Vhodně zvolená stopáž, příjemný příběh, zajímavá vizualizace. Připojuji se ke komentáři Setiho. SPOILER! Bylo celkem jasné jak to dopadne. Však na planetě je místa dost. Lidská rasa je opravdu nenapravitelná, což bylo vidět na postavě generála Hemmera. Těžko vydrží pod "pokličkou" a pokud to bylo myšleno jako dočasné řešení, tak s tím má lidstvo také své zkušenosti. Nejvíce se mi "líbilo", že místo budování příbytků, infrastruktury a ostatních vymožeností, začali lidé stavět obří sochu zachránci míru a společného soužití s teřany. Taky mi to něco připomnělo, nu což, až ji jiný hrdina nechá strhnout, bude dost materiálu na zbraně. Lidstvu vlastně byla dána už čtvrtá šance na polepšení (Země, Venuše, Mars a Terra) ... takže bude to pokračovat dokud nezpludrují celý vesmír ... :-)) ?(3.2.2010)
predators
Terra už je tu nějaký ten pátek a já se o ní dozvídám až nyní. Spermijky jsou zajímavou animací a žijí v mírumilovném světě až do té doby, než jejich planetu napadnou lidské bytosti. Příběh je zajímavý, trochu jakoby z oka vypadl The Event, ale tam to bylo naopak. Vše je podbarvenou melodickou hudbou Abela Korzeniowskiho, který k propadákům neskládá. Jen ta animace, různorodost a smysl pro detail mi tu chyběli, jinak pohodový animák. 70%(7.6.2011)
Webb
Velice originální a zajímavý koncept od námětu až po scénář, který připomíná na konci tohoto roku uvedeného Avatara. Btw, po tomto animáku se na něj těším ještě více. Místy slabší animace se v tomto případě dá odpustit.(4.10.2009)
klerik
Scenár podobne rutinný a neoriginálny ako pri AVATAROVI ale Tsirbas dokáže povedať podstatne viac ako Cameron a ešte mu k tomu stačí 70 minút čistého času. Film ťaží zo svojho nejednoznačného zaradenia rozprávka/dospelácka military sci-fi zápletka. Skvelá nekompromisnosť a nečiernobielosť dobra a zla. Je to my alebo oni...(23.4.2011)
naigoto
Nechápu, jak mě tenhle animák mohl před dvěma lety minout. Příběh, jeho vystavení a vygradování, všechny postavy s jejich specifickými úlohami, to všechno je brutálně neoriginální, k této neoriginalitě není přidána ani sebemenší trocha vlastní invence, každá sekunda je tedy jen dílek skládačky vytržený z nějakého předešlého (ne nutně sci-fi) filmu. Animace představuje nejspodnější hladinu technické dokonalosti, kterou lze pro CGI film v plné délce ještě tolerovat. Za pozitiva považuju dobrou hudbu (opět její neoriginalita mi v tomto případě nevadí), výborné originální namluvení, které se ale s takovým obsazením dalo čekat, a docela fungující emoce, především ke konci filmu. Rád bych viděl nějakou "fakt nadupanou" verzi tohohle tématu, protože je mi opravdu blízké, čekám, že se tak stane při premiéře Avatar.(13.9.2009)
Lenny.M
Ať mi po tomhle filmu NIKDO neříká, jaký je Avatar super mega úžasný film! Jasné kopírování.....Animace se mi líbila, Terriané bylí rozkošní, lidé jak jinak hrozně debilní.. A co hlavní, příběh byl rozhodně promyšlenější a zajímavější než nějaká těžba kamene na Pandoře! Osobně bych si film prodloužila klidně o půl hodinky, po tom závěrečném boji, vůbec by to filmu na té báječnosti neubralo.(16.4.2010)
mysiak
Temný, akčný animák, ktorý sa na nič nehrá a to je jeho hlavné plus..akčné scény vystrihnuté ako z animovaných Star Wars...film má pointu, zvraty, dobrý koniec...a hlavne nehrá na žiadne city..proste ide si svoje a to je len dobré....vynikajúci animák po dlhej dobe(4.11.2009)
Davies182
Když pominu občasnou nudu a celkově velmi slabé vizuální provedení (až na vzdušné bitky, ty rulujou), nakonec to nebylo tak špatné. Za vše mluví již zvučná jména dabérů a poměrně vysoké hodnocení i na IMDb. Navíc, kde jinde se potom dá narazit na Marka Hamilla, Dannyho Treja a Rona Perlmana v roli mírumilovných mimozemských stařešinů??(17.8.2011)
TheCaelos
Hodně povedený animák s "hlubší" myšlenkou. Na Terru bych si chtěl někdy zajet na dovolenou. Vizuálně paráda plná fantazie.(10.2.2011)
Rachmanino
Skvělý námět a hudba s originálním prostředím podává pozoruhodnou podívanou. Jenom to zpracování je dost očesané, sotva se vám scéna dostane pod kůži, tak ji zase rychle vystřídá jiná. Kdyby tenhle film měl o půl hodinky víc, určitě by neměl chybu.(22.10.2009)
blackrain
Stejně jako uživatel naigoto ani já nechápu jak mě tenhle animák mohl minout, ale stalo se to. Možná, že je dokonce lepší, že jsem na něj narazila až teď.(1.1.2011)
katasta
Nechápu, jak se Terra mohla dostat na 73%. Tak moc nalinkovaný příběh od začátku do konce jsem už hodně dlouho neviděla, a taky jsem se hodně dlouho u filmu takhle nenudila. První polovinu jsem myslela, že snad usnu, druhá polovina byla o něco malilinkato lepší, protože se alespoň něco málo dělo, ale přesto to nebylo nic strhujícího, takže opět žádná sláva. Není tu absolutně žádné překvapení, všechno je tu naservírované na velkém podnosu, a to tak, že je to skoro už i předkousané. Téma, kdy lidé, ať už z jakéhokoli důvodu, osidlují jiné planety ve vesmíru, je prostě věčné, a je potřeba pojmout ho trochu originálně, což tady rozhodně nehrozí. A jelikož mě nenapadá žádné plus tohoto filmu (krom občasné pěkné hudby), končím na 2*.(19.9.2010)
darkrobyk
Nečekal jsem tak dobrý film. Poklidné sci-fi o mírumilovných obyvatelích ( ehm, války mají ovšem také za sebou) se nakonec zvrtne v třeskutou akci opravdu jak ze StarWars. Při sledování se vybaví všechno možné: Skleník B.Aldisse, Divoká planeta, pozdější Avatar, ale i Nemo, Mravenec Z...od každého je tu něco. A samozřejmě i věčně inspirující Vetřelec. Vhodně zvolená hudba je místy jak od P.Glasse, což je velmi příjemné. Grafika sice nijak zvlášť neohromí, ale pokud se necháte vtáhnout do děje, rychle si na ni zvyknete. Příběh stokrát vyprávěný o věčné rozpolcenosti lidstva ohledně toho, co je vlastně dobré, neurazí, protože naši temnou stranu bychom si měli připomínat neustále. Lidská hamižnost nezná hranic, naštěstí se ale vždy najde někdo, kdo se proti ní snaží postavit...(23.10.2011)
m@rz
Možná 3.5, ale půlky tady nejsou. Povedený nápad, ale kus filmu jsem se nudil. Hodně dětinské. Dobrá hudba. A škoda té velryby. Zrychlený, zjednodušený, kreslený avatar.(7.5.2010)
| Na DVD od: | 27.08.2011 Blue Sky Film |
|---|---|