Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Pro mě u většiny animáku neexistuje žádné napětí, protože je už od začatku jasné, jak to dopadne. O to větší překvapení je tenhle vydařený počin, kde je napětí opravdu znát. Terrané jsou velmi originální, sympatičtí a s očima připomínající ty Kocourovy (Ve srovnání s těmi nudnými obyvateli Planety 51 jsou Terrané mistrovské dílo) Krom postav zaujme taky užasná hudba a jistá podobnost s Avaterem, i když je Terra natočena dříve, což je jenom plus. Škoda horší animace, ale i tak je Bitva o planetu Terra jeden z nejlepších animáku za posledních pár let. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Co Terra lehce ztrácí méně detailní animací, to dohání příběhem a scénářem, který je na poměry amerických animovaných filmů rozhodnější nadstandardní. Žádná infantilní blbinka pro děti se tentokrát nekoná, Terra se překvapivě bere naprosto vážně a ačkoli příběh zas tak originální není, jeho podání se opravdu povedlo. I po umělecké stránce to není další rutinní animák, ale solidní špetka fantazie a nových myšlenek je tu znát. Do toho fakt nádherná hudba a akce jak ze Star Wars. Závěr je sice dost zidealizovaný a těžko reálný, ale happy end by asi ani jinak udělat nešel. Morální poselství to má a rozhodně nejen pro ty nejmenší. I když pro ty to kvůli absenci humoru a trošce (decentního, pořád je to dětský animák) násilí taky tak úplně není. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel nad maximálním hodnocením. Jedinečnost, kterou tento animovaný film oplývá, by si to zasloužila. Boj mimozemských obyvatel planety Terra s příchozími lidmi, má podobný (a jednoduchý) charakter jako Avatar, vyznívá však tak nějak přirozeněji. Originální svět, na který se dobře dívalo, dobrá a nenásilně působící hudba. Že je animace jednoduchá mi nevadilo. Na druhou stranu mě to ani vyloženě neoslnilo, takže 4*. ■ Dost dlouho jsem čekal na DVD a když ho mám, vytkl bych mu, že sice avizuje i 2D, ale jinak, než v 3D, se na to dívat nedá a že přestože avizuje české titulky, nedají se zapnout. Takže bylo na výběr jen mezi angličtinou a českým dabingem. Naštěstí se té angličtině dá rozumět. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem sci-fi animované béčko a filmík docela překvapil. Nemám doma 3D Tv a tak jsem byl nucen sáhnout po přibalených 3D brýlých (typ - modrá a rudá fólie v kartonových obroučkách). Jakýsi náznak v prostoru se pohybujících objektů tam v tom halucinogenním nafialovělém prostředí byl, nicméně k pravému 3D což film umožňuje sledovat to mělo daleko a tak jsem raději vše sledoval ve 2D. Příběh je jak vypůjčený z Avatara (nebo naopak ? :-). Tady však lidstvo jde na věc přímo. Planeta Země po vytěžení zdrojů přestala stačit. Lidstvo osídlilo Mars a Venuši. Tyto planety se však chtěly od zplundrované Zěmě trhnout a vyhlásily nezávislost. Vypukla válka během níž bylo vše zničeno vyjma jedné evakuační lodi, která brázdí vesmír a hledá v galaxiích prostředí vhodné pro život. Loď je stará a už nevydrží dlouho pohromadě, čas se lidstvu (reprezontovanému přeživšími na lodi) krátí a kyslík už na lodi také dochází. Naštěstí se objevila Terra. Planetka vhodná k osídlení, ale co čert nechtěl, žijí zde inteligentní bytosti, které si navíc jak se zdá svůj domov hodlají před agresory ze Země bránit. Bojové scény docela ušly a překvapila kvalitní hudba ve filmu. Terrané mi však vzhledově nesedli a připomínali mi břišní parazity :-). Ale to je můj názor. * * * ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Scenár podobne rutinný a neoriginálny ako pri AVATAROVI ale Tsirbas dokáže povedať podstatne viac ako Cameron a ešte mu k tomu stačí 70 minút čistého času. Film ťaží zo svojho nejednoznačného zaradenia rozprávka/dospelácka military sci-fi zápletka. Skvelá nekompromisnosť a nečiernobielosť dobra a zla. Je to my alebo oni... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama