Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

ganz 

všechny recenze uživatele

Fotbalá část je vážně dobrá, ale už si během ní všimnete, že všechno je v tomto filmu přehnané. Bohužel na jejím konci nastupuje budování kariéry, které se stává nudnějším a nudnějším, zvláště když si pak většinu prostoru zaberou kumpáni, kteří jsou absolutní idioti a byli byste nejradši, kdyby už konečně umřeli. Bohužel film ve kterém vám někdo ukáže jedno prostřelení hlavy brokovnicí, ne jednou, ne dvakrát, ale hned třikrát(!!!) si mě vážně nezískal. Jediné příjemné překvapení byl Barnaby(= ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí, prachy, děvky a fet, hned se zdá lepší ten kulatý svět! Surový náhled do nelegálních aktivit i rodinného štěstí agresivních vymaštěnců, kteří dle předpokladů dřív nebo později sejdou tím, s čím zachází. Gilbey sází na syrovou neučesanou formu, ale ve druhé polovině (speciálně v „rašómonských“ chvílích brokovnicové popravy) se mu to dění v prostoru, kde je soucit známkou slabosti, nemile zadrhává. Stanice Millwall, ukončete výstup a nástup, kudly se otvírají.. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to atmosférou hodně podobné Football Factory - je to zčásti o anglických fotbalových chuligánech (tentokrát West Ham), je to násilné a naturalistické, má to výborný soundtrack (který od punku až po disco dokresluje běh doby ve filmu) a hrajou tam zčásti stejní herci. Pohled se tady víc soustředí na Carltonovu kriminální kariéru než na chuligánské začátky s West Hamem, což je pro film spíš dobře. Na rozdíl od Ritchieovského nebo třeba Tarantinovského pohledu na galerku, tady rozhodně aktéři nejsou zobrazeni jako vtipní, sympatičtí (či cokoli jiného pozitivního) - jsou to prostě agresivní, primitivní a křiví kriminálníci. Nebýt toho, že se po výborné první půlce film trochu rozdrobí do příběhů příliš mnoha postav - a přestane už sledovat jen Carltona - zvažoval bych pět kousků. Celkově je to velmi povedená ostrovní gangsterka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nebývale otevřená a brutální gangsterka na motivy skutečného života obávaného gangstera, který v 80. letech minulého století, udělal z Essexu nejhorší místo na Zemi. K plné spokojenosti chybí jen lepší herecké obsazení, které by nesázelo pouze na agresivní burany (i když to byl možná účel) a zkušenější režijní ruka, která by film nestavěla standardním způsobem od vzestupu po pád. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hodně kruté, místy asi až přehnaně, ale tak to asi v tomhle "bussinesu" chodí. Postavy jako Patt mi připomněly staré dobré nekontrolovatelné magory jako např. v Trainspottingu. Ovšem Patt byl trochu ostřejší týpek. Jeho objednávka pizzy byla docela šílená. Ale závěr mi vyšuměl tak nějak do prázdna. Carleton byl v tom celém kolotoči násilí docela férový grázl, ale čekal jsem že film bude končit nějakým duchaplnějším koncem... ale je to podle skutečné události, takže se to asi jinam namířit nedalo..... škoda, jinak drsná podívaná ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)
  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)

Reklama

Reklama