Reklama

Reklama

Před 14 lety doktor Canter vymyslel takzvané náhradníky. Jsou to roboti, kteří vypadají jako lidé. Každý z nich má svého operátora, tedy člověka, za kterého a pod jehož vedením jednají. Operátor sedí doma ve svém relaxačním křesle a na náhradníka je napojen elektronicky. Prostřednictvím náhradníků, kteří vždy vypadají jako mladí krásní lidé, prožívají svůj každodenní život. Lidé už vůbec nevycházejí na ulici. „Otec“ náhradníků, doktor Canter, byl s ostudou vyhozen z firmy VSI, která je vyrábí, a stáhl se do ústraní. Ještě stále jsou však lidé, kteří s používáním náhradníků nesouhlasí. Ti jsou separováni na zvláštním místě, kterému se říká území Dredů, a vede je takzvaný Prorok. Zdá se, že používání náhradníků má minimálně jednu výhodu, a to snížení kriminality téměř na nulu. Jednoho dne se však všechno změní... Muž jménem Strickland s novou neznámou zbraní odstraní jednoho náhradníka, ale zároveň tím zabije i jeho operátora. Shodou okolností jde o studenta Canter, syna vynálezce náhradníků. Vraždu zde neměli již několik let a agent FBI Greer zahajuje vyšetřování. On sám také používá náhradníka a žije bezútěšný život v osamění. Před lety jim s manželkou zemřel při autonehodě jediný syn a nyní je každý z nich zavřený ve svém pokoji na svém relaxačním křesle a za pomoci náhradníků žijí své osamělé životy. Greer spolupracuje se svou parťačkou Petersovou. Zjistí, že zbraň, kterou Strickland použil, byla původně vyvinuta pro armádu. Říká se jí tsunami, měla najednou vyřadit operační systém náhradníků, ale bohužel se zjistilo, že zabíjí i operátory. Armáda se všech zbraní zbavila, je však zřejmé, že jedna přece jen zůstala. Stopa vede na území Dredů... Prorok a jeho nohsledi mezitím Stricklanda zabijí a seberou mu zbraň tsunami. Greer se za nimi vypraví, ale je velmi rychle a důrazně z jejich území vykázán. Pátrá tedy dál a další stopa vede k doktorovi Canterovi. Ten je ze smrti jediného syna nešťastný. Měl to být on, kdo měl zemřít, a nešťastnou náhodou se obětí stal milovaný syn. Rozhodl se pomstít. Jako vynálezce náhradníků dokáže řídit hned několik náhradníků najednou. Prorok, šéf Dredů, je sám náhradník, který pro Cantera a pod jeho vedením zbraň tsunami ukradl. Canter řídí i náhradnici Petersovou, jejíž operátorku, skutečnou Petersovou, zabil. Je rozhodnutý zničit všechny náhradníky na světě bez ohledu na to, že tím zabije i jejich operátory. Chce, aby lidstvo začalo znovu, od začátku. Greer se musí pokusit jeho ďábelský plán zvrátit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (894)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nadprůměr. Bruce Willis ani Jonathan Mostow nezklamali a natočili kvalitní letní podívanou, která se ovšem do kin dostala až na podzim. No co. Film utekl příjemně rychle, 90 minut jako nic, téměř neztratil spád a všechno v něm bylo přehledné a na pohled hezké. Akční scény a efekty bez výhrad, herci a herečky rovněž. Nečekejte filozofii, nečekejte "další Matrix nebo Já, robot", čekejte zábavu s trochou zamyšlení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jen nechci zemřít ve stimulačním křesle s pinďourem v ruce." A to mně by to zase až tak moc nevadilo. Vždyť co může být lepší, než užívat si dokonalého života a přitom kynout v křesle v bezpečí domova? No dobře, mít mladé a skvěle fungující tělo, tak by mi to tak lákavé nepřipadalo, ale když kolena vržou, paměť vynechává a pět orgasmů za večer je maximem, tak mi život přes náhradníka vůbec nepřipadá špatný. Nyní však přestanu snít a prožiju si svůj obyčejný život, ve kterém jsem viděl snímek se slušným potenciálem, ale s nepříliš povedeným mixem přímočaré logiky s rafinovanou nápaditostí. Je to zkrátka poněkud podivný snímek, který se dá hodnotit jakýmkoli počtem hvězd v závislosti na schopnosti uživatele uvést svůj mozek v nečinnost. A v tomto odvětví patřím k vyvoleným, takže slabší čtyřhvězdu mohu bez problémů odkliknout. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle chybělo hrozně moc. Herecky unylé, scénáristicky pitomé, režijně nevýrazné. Čekal jsem málo a dost snad ještě míň. Tvůrci se na nějakých osm desítek minut snaží zatáhnout do dost prázdného světa aneb takhle to někdy prostě vypadá, když se k troubě postaví pejsek s kočičkou a zpatlají všelijaký, jen ne poživatelný, dort. Jonathan Mostow se zřejmě nadobro vyplácal u třetího Terminátora a na Náhradníky mu nezbyla ani píď nadhledu. Chvíli se tváří jako velkohubá akční sci-fi, jindy jako rodinné drama, pak se zase snaží mít jakýsi společenský přesah.. ve finále je ale jen plochou a nudnou detektivkou, ve které je divák ošizený i o vysvětlení motivací, které vedly lidi k přechodu na náhradníky a ve které Bruce Willis vystřídá několik svých univerzálních výrazů a vydoluje spíš rozpaky na tváři. O ostatních radši ani nemluvit. Škoda.. Ruce pryč.. Každopádně ten tlouštík sedící za počítačem je, ano, Kevinům brácha Buzz McCallister.. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Ferris, John D. Brancato .. Elizabeth Banks, Bruce Willis, Jonathan Mostow. Tři jména, kterých si vážím. Zvláště posledně jmenovaný si však odnáší znatelný škraloup, byť bez viny nejsou ani jeden. Mostow prostě nezvládl chabý scénář (s neuvěřitelně silnou a nosnou myšlenkou) přetavit na něco koukatelnějšího, tudíž všechny nelogičnosti brzy čpí nad obalem a ubíjí ho. A Bruce Willis je zde spíše vláčen filmem než aby ho táhl. Těžko se zkrátka hledají klady. Je to trochu jiný Matrix / Minority Report a lepí to detektivní klišé a mrtvý potomek. Prostě tristně povrchní sci-fi o kterém se navíc vůbec nemá cenu bavit jako o povedeném akčním filmu sezóny, jakož to nálepce, která by Surrogates u diváků prosadila alespoň jako (třebaže hloupou) akční atrakci podzimu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blade Rubber aneb poruchový Mostow definitivně zkratoval.. Plytká sociální sonda o robotcích ze zeleného želé a dekubitech jejich asociálních operátorů - to vše nastříkáno barevným lakem komerčního balastu, co jen stěží zakryje tu nudu k uzoufání a scénář na úrovni besídky mateřské školy. Navíc Willis, jehož dermacolový náhradník s blond parukou spíše připomínal postarší plod buku, tu podal asi nejotřesnější výkon své dosavadní kariéry. Jestli on nakonec za sebe neposlal na plac taky náhradníka.. A nebo má toho svého s podobou A.Kutchera v ložnici Demi Moore? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Radha Mitchell (Peters) si ihned po získání role obstarala původní komiks, protože ji příběh velmi zaujal. (Avalon820)
  • Během úvodního sestřihu událostí předcházejících současnost můžeme zahlédnout skutečného Hiroshiho Ishigura, ředitele laboratoře inteligentní robotiky na univerzitě v japonské Ósace, a jeho androida nazvaného "Geminoid". (HellFire)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Willis chce střílet lidi

Willis chce střílet lidi

02.05.2009

Ve velkém. Ne, neplánuje Smrtonosnou past 5. Ale nějakou tu drsnou akci ano. Pojďme popořadě – na podzim se dočkáme akčního sci-fi thrilleru The Surrogates v režii Jonathana Mostowa (už by to opravdu… (více)

Reklama

Reklama