Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Donedávna jsem ani nevěděl, že počítače mají svoje IP adresy, takže jestli je skutečně možný to, co ve filmu pomocí kompů provádějí (plus ty pro mě nepochopitelný hlášky computerovskou řečí), absolutně netuším. Děj snímku vychází z temných stránek lidské osobnosti, se kterými tedy počítá i ústřední killer a kterými celé on-lineové peklo končí, čímž máme vyřešenu i otázku vypovídající hodnoty filmu - ano, lidstvo je zvědavé, nenapravitelné, perverzní, úchylné, nepoučitelné. Jo, ale tohle všechno bohužel dávno víme. Samotný film pádí kupředu vcelku slušným tempem, nemůžu říct, že bych se nudil, i když snímek si mě rozhodně kolem prstu neomotal, spíše se mezi námi utvořil prostor vyplněný vakuem. Vybrané postavy jsou umisťovány do poměrně zdařilých a dosti drsných pastí (zejména druhá a třetí), avšak díky onomu vakuu jsem s nimi nemohl empatizovat. Závěr je víceméně odfláknutý. Líbily se mi záběry na město nebo jeho části s temnou hudbou na pozadí. Průměrný Hobit... ehm, Hoblit. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/49,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná režie, průměrný film. Diane Lane tentokrát hlavní roli neuhrála a zbytek osazenstva nestojí za zmínku, nejlepší asi Joseph Gross. Film je předvídatelný, má spoustu špatných dialogů a aspoň mně se zdál jako slabší kopírka Saw. Naštěstí film nebyl příliš dlouhý, kdyby měl stopáž kolem dvou hodin, bylo by to daleko horší. Průměrný thriller, nič nového nenabídne, ale potěší dobře odvedená práce za kamerou. 5+/10* ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si pamatuji docela dobře, protože jsem v roce 2008 na něm byl v kině. I když mi vypadlo mnoho z hlavy za ty roky, tak smysl příběhu jsem věděl. Ani však doma po letech jsem v tom nenašel o moc větší zalíbení. Mám rád složité thrillery, kdy vrah je geniální a má motivy brutálně vraždit. Tentokrát nechává rozhodovat veřejnost a jejich internet. I když Vám na konci řekne pointu, tak to ve výsledku dává smysl, ale geniální to moc není. Jako thriller se mi to atmosférou docela líbí a nechci film zbytečně srážet. Ale jak už bylo řečeno, motivy nejsou nijak převratné a celých těch téměř sto minut postavy pouze překračují a jejich dialogy nejsou zajímavé. Velmi mi chybí nějaký drive nebo moment, kdy by to začalo být opravdu napínavé. Což tento thriller nemá. Já skoro usnul půl hodiny před koncem. Vraždy díkybohu nejsou nikterak brutální, i když je vrah rozhodně vynalézavý. Celé je to taková jednohubka, která pobaví na večer, ale jistě ej tu mnoho jiných zajímavějších thrillerů nebo krimi. (50 %) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Řemeslně (v dobrém slova smyslu) rutinní realisticky se tvářící thriller v kombinaci s pokryteckou moralitkou na ajťácká témata... Nu ano, co asi nejvíc pobaví pět miliard lidí, než on-line smrt svého bližního, že... . . . Každopádně pak je faktem, že nic podobného se čistě stran vy(zne)užití počítačových technologií a internetu zatím reálně nestalo. Skuteční IT odborníci se při sledování filmu nejspíš usmívají pod fousy a řadový divák pak dostane tendenčně uměřenou porci rafinovaného zabíjení, trošku toho mudrování o zkaženosti světa a hrst dávno nezabírajících žánrových klišé ku problematickému rádobyzvýšení napětí. A pak už jen rychlý happy end a je po všem... A tak je vlastně škoda, že na tento docela zajímavý námět nevzniklo čistě filmařsky působivější dílko. - - - P.S. Když kdysi 11. září padala newyorská dvojčata, taky jsem se on-line díval díky záběrům z kamery na Empire State Buildingu... Okouzlen svým čerstvým a na svou dobu neuvěřitelně rychlým pevným připojením. Dnes by mi to už bylo fuk. - - - - - (Poprvé viděno 5.9.2009 na tv Nova, komentář zde off-line jako mnohý - 6.9.2009) ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Takový hodně průměrný thriller, který mě potěšil alespoň tím, že není tak úplně nereálný a plný superpolicajtů. Na druhou stranu si myslím, že FBI disponuje takovými technickými prostředky, že odhalit uživatele, i když se skrývá za hromadou proxy serverů není až tak nemožné, jakkoli je to obtížné. Ale to by bylo na delší rozbor :). Scénáristé se snaží diváka zmást různými náznaky, které sice vzápětí končí trošku jinak, ale pořád jsou dost předvídatelné. A nemůžu nezmínit pro mě dost viditelný product placement firmy Microsoft, takže jak napsal Renton: "Say WOW" :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy agentka Marshová (Diane Lane) poslouchá v autě rádio, zobrazuje se frekvence jako 108,9 FM. FM rádio má však frekvenci pouze do 107,9. (Dr Lizal)
  • Do kin byl snímek distribuován pod názvem One Way Lane. (Dr Lizal)
  • Když je auto agentky Marshové (Diane Lane) na mostě bez elektřiny, je nucena rozbít okno, aby se dostala ven. Ve skutečnosti však všechny vozy bez elektřiny mohou být odemknuty zevnitř. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama