Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smrť on line je v zlom zmysle slova komerčný kvázi cool triler. Chel som napísať že pre masy, ale tržby a ohlasy potvrdzujú, že už takáto schéma nefunguje ani na nenáročných divákov. Treba to brať tak, že to nie je nuda, že je tam sexi vyšetrovateľka Diane Lane a že to nakrútil Gregory Hoblit, ktorého ostatné filmy mám dosť rád, takže mu tú polhviezdu s odretými ušami pridám. Toto fičalo v 90tych rokoch. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si pamatuji docela dobře, protože jsem v roce 2008 na něm byl v kině. I když mi vypadlo mnoho z hlavy za ty roky, tak smysl příběhu jsem věděl. Ani však doma po letech jsem v tom nenašel o moc větší zalíbení. Mám rád složité thrillery, kdy vrah je geniální a má motivy brutálně vraždit. Tentokrát nechává rozhodovat veřejnost a jejich internet. I když Vám na konci řekne pointu, tak to ve výsledku dává smysl, ale geniální to moc není. Jako thriller se mi to atmosférou docela líbí a nechci film zbytečně srážet. Ale jak už bylo řečeno, motivy nejsou nijak převratné a celých těch téměř sto minut postavy pouze překračují a jejich dialogy nejsou zajímavé. Velmi mi chybí nějaký drive nebo moment, kdy by to začalo být opravdu napínavé. Což tento thriller nemá. Já skoro usnul půl hodiny před koncem. Vraždy díkybohu nejsou nikterak brutální, i když je vrah rozhodně vynalézavý. Celé je to taková jednohubka, která pobaví na večer, ale jistě ej tu mnoho jiných zajímavějších thrillerů nebo krimi. (50 %) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Thriller žánrového špecialistu Gregoryho Hoblita Smrť on-line pripomína témou i spôsobom spracovania súčasné americké kriminálne seriály, zblízka sledujúce prácu polície. Zaoberá sa novým typom zločinnosti a zároveň poukazuje na mravné zlyhanie modernej spoločnosti. Okrem napínavej zápletky a vcelku vierohodného zobrazenia udalostí, tak autori narážajú na dôsledky, ktoré so sebou zneužitie internetovej siete prináša a šantia ich do krajnosti. Významnú úlohu hrá atmosféra daždivého a studeného oregonského mesta Portlandu, kde mimochodom skutočne sídli spomínané oddelenia FBI. Má to dobrý dej a až skoro dokonca filmu by som si nedokázal vraha tipnúť. Predstaviteľka hlavnej úlohy bola dobre vybraná a herečke dobre sedla. Na môj vkus to bolo naozaj vydarené. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice standartně nablblá a dějově jednoduchá žánrovka, kde jsou vraždy víceméně okopírované ze slavné masírky SAW, nicméně nápad celé to natočit na kameru a prezentovat na internetu pod velice zajímavě se tvářící webovou stránkou se mi docela zamlouval a po dlouhé době tak byli tvůrci v rámci žánru alespoň trochu originální. Samozřejmě dějově se jedná o typicky lineární naháněčku na vraha, ale největší překvapení je paradoxně to, jak jasně je příběh nalinkován. Žádný divoký zvrat, přechod na druhou stranu barikády, ani děsivé zjištění, že je to vlastně tak či onak. Někdo to ocení, někdo ne. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné! Solidní nápad si sice zasloužil nápaditější zpracování jak po scénáristické, tak režijní stránce (víc zatlačit na pilu), ale na Dianu je spoleh (ano, pořád mi přijde dost přitažlivá) a mladej Hanks je taky sympaťák. Do kina bych na tenhle film zrovna nevyrážel, ale doma vám s ním může být docela fajn. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu si zahráli sami sebe i skuteční televizní hlasatelé z Portlandu. Byli to Marilyn Deutsch, Pete Ferryman, David Freitas, Jim Hyde, Kimberly Maus a Kerry Tomlinson ze stanice Oregon KPTV Fox 12. (Dr Lizal)
  • Některé zbraně používané ve filmu jsou airsoftové repliky zakoupené v místním obchodě. (Dr Lizal)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)

Reklama

Reklama