Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (52)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Breaking Bad jsem se musel skrze první řadu prokousávat a pořád jsem přemýšlel nad tím, zda tenhle seriál bude opravdu něco pro mě. Už jen proto mi trvalo ji zhlédnout skoro čtvrt roku a od začátku druhé jsem se odmlčel na další čtvrtletí. Teď jsem se k ní ale vrátil, znenadání jí propadl a teď už nutně potřebuju seriál vidět v co nejkratším čase. Pár finálních dílů této sezóny a začátek mnou právě rozkoukané třetí je totiž neskutečná jízda. [viděno na Netflixu] ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to úplně šálek mýho čaje, chvílema už je mi to dlouhý, pokládal jsem si otázku, kterou dostala Waltova žena od Waltova onkologa: “Narodí se vůbec někdy to dítě?”, Waltův egoismus mě irituje a neimponuje mi, mám k tomu morální výhrady, ale srší to nápady a všechno tady dokonale sedí, proti tomu nemůžu říct ani popel, naopak opět po čase obdivuju vysokou úroveň americké seriálové tvorby. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Invenční, přesto, nechť se, prosím, nikdo nezlobí, plný vaty. O cca dvě hodiny se mi posouváním na Netflixu podařilo druhou řadu zkrátit, aniž bych si vyčítal, že jsem o něco zásadního přišel. Těch opravdu silných momentů, které by opravdu posadily na zadek, bylo v těch třinácti hodinách spíše méně, než více. Asi moc velká očekávání... Postava Saula samozřejmě majstrštyk. Takové nevznikají denně. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vztahová část je sice oproti byznysové nadále slabší, ale úplně jí vynechat samozřejmě nelze. Navíc, když se tyto dvě roviny protnou, napětí dokáže vystoupat téměř k maximu. Což platí především pro scénu zásadního setkání v době porodu, nebo v případě záchrany Jane... Jimž Walt udělal velký krok ke svému novému já a vlastně téměř (v další epizodě) objasnil jednu z největších záhad série, růžového medvídka. Jsou to takové malé, ale velmi silné detaily, v nichž se dá pokračovat například k milovníkovi katalogů Tortugovi, v podání Dannyho Treja, který v další z výborných scén doslova zhmotní své jméno. Nebo do epizody druhé, jejíž zásadní cinkání slyším ještě teď... A k tomu všemu je tu samozřejmě Saul! Jenže nic z výše zmíněného nepřekoná komorní depku vrcholící bankomatem. Tady je zase vidět, jak trefné je typové obsazení rolí, především na Slizákovu drahou je neradost pohledět. Celkově je to opět výborně napsáno a zahráno, k dvojici hlavních hrdinů přidávám ještě Deana Norrise a Boba Odenkirka. 85% ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ned Flanders s pleší a moudrostí taťky Šmouly se navrátil s řadou druhou a ani přes vyšší počet dílů nepřestal úspěšně udivovat diváka, až se rozběhal mráz po zádech. Walta White (yo!) se nám už tady ale bohužel nemění tak moc jako v sérii předešlé, dialogyhned od začátku bohužel působí uměle a prostě napsané... to ale nic nemění na tom, že je to mistrovský kousek. Bryan Cranston a Aaron Paul (přemýšlím zda zmínit i Deana Norrise) jsou ďáblové, jejich postavy jsou neuvěřitelně díky nim lidské. Nové postavy též dokáží skvěle pobavit a zabavit a nestává se, že by snad působyly jako negativní nelidský prvek. Jen na Saula si budu muset/jsem si musel zvyknout. Ale stále mistrovské. Při hodnocení epizod mi to už téměř ale genialitou splývá, takže sice může být slabší epizoda, ale i přes to těch pět hvězd prostě dostane. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • Saul Goodman (Bob Odenkirk) požádá Badgera (Matt Jones), aby mu vystavil peněžní poukázku na jméno Ice Station Zebra Associates. Stejné jméno fiktivní softwarové společnosti použije Saul a jeho společnice Kim Wexler (Rhea Seehorn) ve 2. sérii seriálu Volejte Saulovi (od r. 2019) jako zástěrku pro své podvodné jednání. (HellFire)
  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) řekne při hádce Walteru Whiteovi (Bryan Cranston): „Vítej ve dvacátým století!“ Později říká své přítelkyni Jane Margolis (Krysten Ritter), že se chce podívat na Nový Zéland, protože tam natočili Pána prstenů. První díl Pána prstenů ovšem pochází z roku 2001, tedy z počátku století jednadvacátého. (dibow)
  • Píseň, kterou Hank (Dean Norris) zpívá při vaření piva, je reklamní znělka na Löwenbräu ze 70. let. (KGBelik)

Reklama

Reklama