Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 5

(série)
USA, (2012–2013), 12 h 56 min (Minutáž: 43–55 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jesse Plemons, Laura Fraser, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

V poslední řadě už Walt nemusí roli drsného mafiána jen předstírat – morální úpadek ho přivádí až na vrchol drogového impéria, kde riskuje všechno a všechny. (Netflix)

Recenze (52)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počátek série kolem mě nechával ledově klidným a ta část, zaměřená na rozjetí nezávislého businessu nebyla z těch nejlepších, co seriál nabízí. Postava Jesseho už se vyčerpala a byla spíše rušivým elementem. Nicméně pasáž, kdy dochází k destrukci rodinných vazeb, pád na úplné dno hrdiny a samotné finále je absolutní špička. Stává se, že finálové série jsou slabší, mnohdy diváka neuspokojí, ale u Perníkového táty to neplatí a naopak se stává tou nejlepší pasáží. Kdo čekal happy end, bude velmi překvapen.......9/10 ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkal jsem si, jestli tomu nebude chybět Gus, první epizoda tohle úplně nevyvrátila, dál už by na zbytečné prodlužování jeho linie nebyl prostor. Je co uzavírat, navíc přichází čas na otevřenou konfrontaci Walta s Hankem, který v oné místnosti nachází pro některé velmi nevhodné čtení. Bazén, garáž a fotka prachů v sudu, je čas na Ozymandias, který nejen že předčí tyto zmíněné scény, trumfne i všechny dosud nejlepší epizody. Je totiž kapitolou samou o sobě, vůbec když jde o fantastickou pouštní část, která ukončí život několika postav, aby to ti, co přežijí, měli snad ještě horší... tedy jeden přeživší, druhý se propadá hlouběji do temnot. Sice v jiném smyslu, ale "sympaťák" Todd a banda jeho strejdy toho Guse nahradí a Walt díky nim dojde alespoň k částečnému vykoupení. Protože závěr je naprosto famózní, cestu k němu lemuje všudypřítomný zmar, tak alespoň tak! Zase je nutné vyzdvihnout tady snad ještě lepší práci s postavami, výbornou kameru a její prolínání s hudbou, například v parádně sestříhané vězeňské likvidaci. Větší prostor pro Mikea, jeho práci, ale i něco více z osobního života. A samozřejmě to, co Todda nejlépe představí, Dead Freight. Výborně natočená vlaková loupež a úvod epizody s její finální pointou... tohle nakonec platí téměř vždy, ale právě zde především. 95% ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria paradoxne najlepšia, aj keď mala dosť slabší rozbeh. Rozlúčka s hlavnými postavami bola fajn. Som zvedavy na seriál Better call Saul, možno ma chytí, lebo pernikový tatko bol celkovo dosť nadhodnotený seriál, ale slušný priemer. Záver to má ale za štyri, síce tých 16 epizód bolo dosť, no fanúšikovia si ich zaslúžili. 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"All bad things must come to an end." aneb nejlepší a nejdojemnější rozlučka v seriálových dějinách. Dosud nepřekonaný Král králů, seriál seriálů a gamechanger televizní tvorby. Absolutní klimax celého seriálu a zároveň nemilosrdnej emocionální kolotoč, který vás nenechá byť na okamžik popadnout dech. 6* je málo. Smekám a určitě nevytahuji čistonosoplenu, abych se vyfrkal a zbavil zármutku, zcela naposled. Nikdy nezapomenem! 💔..... VRCHOL QUALITY TV. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již popáté mi bylo dokázáno, že average učitelé co vařej krystal blue meth nejsou jen v Ohiu ale i v Novém Mexiku- odpusťte mi tenhle debilní vtip. Již popáté - nebo-li pátou sérií - mi bylo opět dokázáno, že Breaking Bad není jen televizní zábavou, ale velkolepým majstrštykem. Vince Gilligan předvedl neuvěřitelnou práci a za jeho umění znázorněné tímto počinem, který je víc než-li seriál, si skutečně zaslouží potlesk (teda, já tleskat nebudu, protože by se všichni ptali, co krucinál blbnu, ale chápete jak to myslím). Ale bohužel musím říct, že pátá série mi přišla v jistých aspektech nucená a natahovaná. Samotných šestnáct dílů mi přišlo jako úlet od klasických třinácti. Ale tvůrci naštěstí i tak dokázali jako Ježíšek nadělit milé překvapení, které však milostí a přirovnáním k Ježíškovi končí dalším bodem, který však coby filmovému celku absolutně nevadí. Pátá série je extrémně depresivní. Předešlé série by se daly nazvat pohádkou. Je zajímavé, že zprávy o rakovině jsou milejší než tolikrát filmařsky rozebírané téma rodiny. Tvůrci to dokázali dokonale. Každé postavě dali historii, motivaci, herce... když to nakonec rozebrali a zahnali do až drastických mezí, srdce fakt ve mě bušilo, jak... jak... jako já nevím co, aby to bylo slušné. Asi jako Rocky do náhodnýho afroameričana nebo rusáka. Do toho všeho věčně nasraná depresema posedlá Skyler napětí jen nahušťuje.  Týýýý jo, fakt nevím co říct. byla to ďábelská emocionální jízda, jsem rád, že jsem jí mohl být aspoň přes obrazovku součástí. ()

Galerie (310)

Zajímavosti (41)

  • Záverečný diel premietli 29. septembra 2013 v areáli Hollywood Forever Cemetery. (Sufferer)
  • „Mísit krev s Chuntaros? Nikdy!“ odmítá Kenny (Kevin Rankin) případnou spolupráci s jinou zločineckou organizací. Chuntaro (chunt, chuntie) je v americkém prostředí hanlivý výraz pro Mexičana, který emigroval do USA, ale stále tvrdošíjně zachovává mexické zvyky a návyky, zejména styl oblékání a oblíbené hudby. V samotném Mexiku se pojmem chuntaro označuje chudý a nevzdělaný venkovan indiánského vzezření. (ČSFD)

Reklama

Reklama