Reklama

Reklama

Své minulosti neutečete… Matthew McConaughey a Jennifer Garnerová zazáří v romantické komedii o nenapravitelném sukničkáři, kterému se jednoho dne zjeví strýček Wayne, který miluje party a noční život. Spolu s ním však přicházejí duchové bývalých přítelkyň… Fotograf celebrit Connor Mead (Matthew McConaughey) miluje svobodu, zábavu a ženy… přesně v tomto pořadí. Connor moc dobře ví, že svobody je nutné umět si vážit. Užít si a zmizet, to je jeho celoživotní krédo, kterým se také značně liší od svého bratra Paula, jenž vždy slyšel spíše na romantiku a momentálně plánuje svatbu. A právě tato svatba změní Connorovi život. Nejen, že se pokusí, v souladu se svým přesvědčením o škodlivosti monogamie, obřad překazit, ale navíc na oslavě narazí na dívku, které se jako jediné podařilo zlomit Connorovi srdce - na lásku z mládí Jenny (Jennifer Garnerová). Navíc na svatební party potká ducha svého zesnulého strýčka Waynea (Michael Douglas), který byl vždy jeho velkým vzorem ve svádění žen. Toto setkání však není náhodné, strýček mu přináší důležitou zprávu od jeho bývalých přítelkyň a Connorovi se tak možná konečně otevřou oči... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. Ghosts of Girlfriends Past - All Too Much ,2. Hush - Gavin Rossdale ,3. Got a Lot of Love for You Baby - The Ralph Sall Experience ,4. Keep on Loving You - Reo Speedwagon ,5. You Can't Hurry Love - The Ralph Sall Experience ,6. Ladies Night - Kool & the Gang ,7. Safety Dance - Men Without Hats ,8. Yeah (Dream of Me) - All Too Much ,9. Holding Back the Years - Simply Red ,10. Sleep - All Too Much ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Opět variace Vánoční koledy od Dickense (v poslední době použitá minimálně potřetí), na druhou stranu využitá velmi originálně. Connor Mead je uznávaným fotografem celebrit - a vyhlášený jako sukničkář, který ojel snad celé Spojené státy (soudě alespoň podle jedné duchařské vize v průběhu filmu). Samozřejmě je to nadsázka, stejně jako celý tento film. Pracuje sice s principy romantické komedie, na druhou stranu se snaží o nějaké morální poselství na vyhroceném případu. Když se na bratrově svatbě Connorovi, který zde kazí náladu všem, aniž si toho všimne, zjeví duch strýčka (stále úžasný Michael Douglas), můžeme si být jist, že film skončí nápravou hříšníka. Ale o to přece jde, to od podobných filmů čekáme. Tentokrát je důležitější cesta. Způsob, jakým Connor nahlíží na svůj minulý, současný - a budoucí život. Je zábavný, ale v leckom může zatrnout, že právě přesně takhle se chová i on. A že třeba vlastně ani netuší, jak o něm v současné chvíli lidé smýšlejí - a že to nemusí být nic příjemného. Takovéto prohlédnutí tváří v tvář realitě je často k dobru věci, člověk ztratí sebeklam, kterým si kolem sebe staví zeď. A o tom je tento film - aby člověk nežil v sebeklamu, ale dokázal vidět, jestli druhým náhodou neubližuje, a tím i sám sobě. Zabalený v romantice, sněhových vločkách, s trochou vtipu a šarmu a s neodolatelným Matthew McConaugheym. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/bejvalek-se-nezbavis.html ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Matthew kurevníky holt umí, o tom žádná, ale pořád stejné pózy se holt časem prostě omrzí. Přesto, že téma jak často a různě ojet samonabíječky, co lezou do a z postele z plezíru a jiných (ne)povinných důvodů, může být pro někoho zajímavé, nesmí se nic přehánět. Určitě ne v případě překombinovaného scénáře, kdy se míhají střihy reality s fikcí jak holky v jeho posteli, nebo se střídají dávno po smrti plejboj litující sám neví čeho, jindy pometlo něco mezi strašidlem a ohnivou ženou, že se neví či jde o komedii, drama, nebo rovnou tragikomický doják. Mimo solidní závěrečnou promluvu k nevěstě na útěku a proslov na veselce, film nepřesáhl slabý průměr, i přes nesporný šarm Matjůa a čarokrásnou Jenn. Ona je ozdobou každého snímku bez ohledu, on mi sedí více v chytráckých rolích typu Obhájce. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tento film je exemplárny prípad, keď sa moja topka správa schizofrenicky. Na jednej strane ortodoxní metalisti a drsňáci, ktorí by filmu sfleku nadrbali aj dva odpady (však brutale ;-)) a na druhej strane citlivejší občania, ktorí sa miestami prinútia vypnúť mozog a takéto kúsky s kľudom prevetrajú. Ja sa radím kdesi do stredu, (takže tak bude vyzerať aj hodnotenie) ale so žánrom romantická komédia mám zase na dlhší čas pokoj. P.S. Postava strýka (Michael Douglas) bola aj napriek jeho rokom ale neskutočne zábavná a namachrovaná. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nápad zpracovat Dickensovu Vánoční koledu jako napravení promiskuitního sobce nebyl sám o sobě vůbec špatný, dokonce i některé momenty fungovaly tak jak měly, jenže tomu všemu těžce dával na frak děsivý McConaughey, zástup vedlejších figurek potácejících se často na hranici parodie, a dlouhá řada nezvládnutých scén, bezradných a často bolestivě selhávajících nejen v pointách. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Christa B. Allen, která hraje dospívající Jenny (Jennifer Garner), si zahrála mladší verzi postavy Jennifer Garner už ve filmu Přes noc třicítkou (2004). (HappySmile)
  • Když jsou spolu na ulici Matthew McConaughey (Connor) a Michael Douglas (Wayne), můžete za nimi vidět obchod s názvem "Fezziwig's Books". Fezziwig je jméno vlastníka obchodu, kde byl Vydřigroš jako učeň v Dickensově "Vánoční koledě", na jejíž motivy tento film vznikl. (HappySmile)
  • Zámek, který je možné ve snímku zahlédnout, je totožný se zámkem, jenž se objevil ve filmu Čarodějky z Eastwicku (1987). (oje)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama