Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky odkazu na Zakázanou planetu a umělou inteligenci, téměř až sci-fi Columbovka, ve které si mj. dosytosti užijeme poručíkova psa Psa, i jeho nezničitelného auta. Epizoda přesně podle mého gusta. V roli manželky oběti, se představí Jessica Walter, znalým divákům dobře povědomá z Eastwoodova debutujícího thrilleru Zahrajte mi Misty (1971). P.S. Josého Ferrera (mj. Lawrence z Arábie) tady výborně dabuje Oldřich Vlach. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět zvoleno zajímavé prostředí. Záporák je velmi chytrý a Columbo nemá vyšetřování vůbec lehké. Ve své podstatě je vyšetřování dosti slabé, resp. Columbo nemá moc důkazů. Nakonec musel vraha usvědčit lstí. Řekl bych, že to byl jeden z trošku slabších dílů, i když zde je zase pár vtipných míst. Ale takový průměr. Howgh! ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo musí riešiť zločin v prostredí ľudí s nadpriemerným inteligenčným kvocientom a odhalenie vraha v tomto prípade dá zabrať aj ostrieľanému detektívovi. Príbeh osviežuje pes, ktorý nie je policajný, ale policajtov a pre nezhodu manželov Columbovcov nedostal meno a poručík ho volá Pes. Súboj inteligencie, dávka humoru a netradičný spôsob usvedčenia páchateľa činí tento diel ako jeden z najlepších o Columbovi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono tento diel nie je svojím prípadom nijako výnimočný, lenže to prostredie je neuveriteľné. Je to samozrejme všetko prehnané a tak trochu sci-fi a preto aj dávam nadhodnotených 100%. Diel som videl už veľmi dávno a nenarážam naňho v tv tak často, ako na iné časti, možno by mi už pripadal staromódny a nepresvedčivý, ale z nostalgie dávam za plný počet. Steven Spelberg je príliš chytrý na to, aby robil policajta....:))) Columbov pes je príliš demoralizujúci, aby ostal v hoteli pre psov....:))) ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Chyběj hodinky a peněženka oběti. A taky heroin.“ Opravdu krásný díl s příběhem jako vystřiženým z nějaké antické tragédie. Postavy a jejich vztahy tu jsou mimořádně dobře psychologicky vykreslené, a přitom není děj nijak komplikovaný. Setkání poručíka s malým géniem a robotem je veselé a plné porozumění. Vůbec v tomto díle se Columbo trochu víc otevře a nechá diváka nahlédnout do svého nitra, ve kterém je mimořádně sympatický a chápající chlapík, který vrahy hledá, ale necítí k nim nenávist. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Robot použitý v epizodě je tentýž robot, který hrál ve filmu Zakázaná planeta (1956). Robotu byla pozměněna vizáž - původní pohyblivé nohy byly zaměněny za statický podstavec s kolečky. (LaSi)

Reklama

Reklama