Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

predators 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem tomuto snímku moc šancí nedával. O to víc jsem byl mile překvapen a dalo by se říct, že i nadšen. A ačkoliv kontaktním sportům moc neholduju, tak těch 110 minut uběhlo, ani nevím jak. Dobrá práce kamery, střih fightů a rázná hudba se střídají s celkem inteligentními dialogy a ačkoliv herci nejsou z nejznámějších, ve mně zanechali slušný dojem. Určitě se jedná o lepší film, než jen o oddychovku, teda vlastně, nezapomeňte dýchat, dýchat...70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Člověk až někdy žasne jak se může stokrát viděný "karate kit" příběh uchytit v moderní době, ale tady se to doopravdy povedlo. Pomineme veškeré klišé o outsiderovi, kterého trénuje moudrý učitel, aby nakonec společně zvítězili tak, že mladší nakope prdel soupeři a starší pro změnu vyřeší své rodinné problémy. Je to neskutečně okaté, do očí bijící, nicméně akce je velmi zajímavá a herecky opět strhující Djimon Hounsou - tenhle člověk má tak neskutečně syrové, explicitní herectví až se tají dech. Ukázal to v Gladiátorovi, v Diamantu a teď to dokazuje znova a doslova na minimu prostoru. Hlavně kvůli němu se tohle dá přežít, i když nálepka "no brain" je samozřejmostí. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Karate Kid Meets Fast and Furious... a výsledek není úplně k zahození. Přepálené vizuály, prkenní mladíci a velmi pěkné akční scény a nějaké to oldschoolové poselství... k létu sedne jak otočka do břicha. Nebýt Leslie Hope a příliš okatě instalovaného sidekicka, možná bych šel až na nostalgické čtyři hvězdičky. Djimon a jeho přifouknuté bicepsy rulez. :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když opomenu neopomenutelné, čímž mám na mysli naprosto totálně sračkoidní děj, který je tak šablonovitý, jak jen děj může šablonovitý být, tak se film snést dá. Neohromí, nezaujme, nebaví, ale snést se dá. Jiné by to bylo v případě, že byste čirou náhodou byli vygumovaní a hloupí čuráci. V takovém případě by klidně mohlo přilétnout třeba i 5*. Nikdy to nevzávej je film, o kterém po pár minutách víte nejenom, jak celý dopadne, ale odhadnete i jeho detailní průběh a to celkem bezchybně. Je to naivní, je to hloupé a je to hlavně totálně okopírované. A ta milostná zápletka...Raději nebudu rozvádět, co si o ní myslím, protože moje zásoby vulgarismů by v tomto případě byly nedostatečné. Film je určen opravdu tak pro děti kolem 7 let, kteří hledají inspiraci, jak nakládat s volným časem. A když se tak mírně nakouknu kolik má film fanoušků, tak je tady těch 7 letých dětí opravdu požehnaně. Odpad nedávám pouze proto, že jsou zde slušné akční scénky, i když v podání tak nesympatických idiotů většinu své pohlednosti ztrácejí. Jsem opravdu zklamán. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ani neviem vyjadriť poľutovanie nad úbohosťou tohto sračkového amerického deja. Nech je to béčkové ako chce, a i keď je Djimon Hounsou veľmi dobrý herec, tak z toho nemuseli nafukovať dramatický podtón a dôležito seriózne situácie. Nebol na to režisér, neboli na to herci a potom to tak aj vyzeralo. Totálne tupý a vygumovaný scenár. Veci ako vnútorný boj, ostré nelegálne fighty na ulici, záznamy bitiek v mobiloch a celá škola fičiaca na majstrovi pästiarskeho šampionátu, to všetko ma neskutočne nasie*alo. Stačilo pozmeniť pár scén na béčkovejšiu rovinu, aby sa to viac hodilo k dokonalým akčným scénam a bolo by to o niečom inom. Ale akcia je v tomto filme, podobne ako John McClane vo filmovom priemysle, záchranárom číslo jedna, tréningové prostredie a záverečný polhodinový turnaj ma nechali trošku pozabudnúť na negatívne dojmy a tak to zostalo na slušnom priemere. 55%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Školní scény jsou natočeny ve střední škole v Cypress Creek v Orlandu na Floridě. (Terva)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 24,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 41,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama