Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři se rozhodnou unést dceru jednoho zazobaného chlápka. Avšak vše se (jako obvykle) zamotá a bratři nedostanou ani korunu a ocitnou se v pěkném maléru. Chatka, ve které ukrývají unesenou, je odříznutá od civilizace, navíc mají v patách gangstery, ti je mají za úkol zlikvidovat a dovézt dívku do bezpečí. A tak jim nezbývá nic jiného, než se dát na útěk. K jejich smůle naráž na opuštěné stavení, ve kterém je čekají větší hrůzy, než si kdo z nich dokáže představit. (Ssimca)

(více)

Recenze (111)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Horrorové komedie i horrorové parodie můžu a tuhle rozhodně řadím k těm lepším. Ale stejně jsem z výsledku trochu rozpačitý a divácky ukojený tak nějak jenom napůl. S tímhle skvělým námětem šlo totiž rozehrát ještě mnohem nápaditější, vrstevnatější, bizarnější, krvavější, tedy vtipnější podívanou. Ze začátku jsem měl dlouho pocit, že se k něčemu schyluje, že to nejlepší teprve začne, že se děj každou chvíli nějak pořádně rozjede. Ale nedělo se stále nic velkého, naopak mě přestávala bavit do absurdních rozměrů nadsazovaná a zveličovaná pitomost všech zúčastněných únosců. A zajímavý okamžik s divnými vesničany u telefonní budky vyšumí do ztracena a ukáže se být jen slepou dějovou větví. A když pak konečně dojde na nějaké to gore a mutanta, film už se pomalu chýlí ke konci a stále to jaksi není úplně stoprocentně ono, i když jsem se několikrát od srdce zasmál a některé detaily mě dobře pobavily. Nevím, možná jsem příliš přemlsaný prvoligovými špeky typu Cabin in the Woods, ale z tohohle filmu jsem měl dojem jakési poloamatérské polovičatosti, scénáristické nedotaženosti. Každopádně ale díky moc za tip, Padmé, ztráta času to rozhodně nebyla! ;) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chacha - ani chviličku jsem se nenudil. Ulítlá dvojice zloduchů, neskutečně vnadná a neskutečně sprostá Jennifer Ellison, dvojice asijských zabijáků, vraždící "texaské" monstrum a černý humor made in England. To se mi prostě líbit muselo. Zejména Jennifer mě dostávala pokaždý, když otevřelea zobák. Tohle se Ostrovanům povedlo. 80% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Představte si Texaský masakr motorovou pilou (nebo třeba Pach krve). Máte? A teď si ten Texaský masakr motorovou pilou (nebo třeba Pach krve) představte ne jako Texaský masakr motorovou pilou (nebo třeba Pach krve) šmrncnutý komedií, ale jako Texaský masakr motorovou pilou (nebo třeba Pach krve) jako čistou komedii. Máte? No tak máte The Cottage. Budete se smát, ne tomu filmu, ale proto, že ten film chce, aby jste se smáli. A to, i když teče krev. Já se smál. A bavil. 3,5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na snímky o zpackaných únosech jsou Britové experti. Sice se u toho člověk neválí smíchy, ale několik veselých scén se rozhodně najde. Unesená bloncka je pěkná saň a snaží se svým únoscům co nejvíce ztrpčovat život. Navíc je sprostá (pro vulgarismy se tu vůbec nechodí daleko), prolhaná, uječená a vůbec....zasloužila by pěkně zakroutit krkem. Chudák Peter, kterému ta harpyje zlomí nos a vykloubí čelist.... Čekání na výkupné je úmorné, přes měsíc v úplňku se táhnou černé mraky a hele! jeden z taky unesených za sebou táhne střeva! No, a pak už je to jen jedna velká bžunda. Strašidelný les, hluboká noc a v dálce záchrana! Světélko farmy na samotě, kde snad budou mít telefon... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

The Cottage mi pripomenula Izoláciu, tiež britský, potrhlý, komediálny, ale brutálny horor. Aj ich rovnako hodnotím, také 3,5*. Bratská dvojka Peter a David je "k ušoupání", zdanlivo krehká blondínka im dáva zabrať a vzápätí sa okruh blbcov rozširuje, divák sa baví a je zvedavý, čo z toho nakoniec bude... záležitosti sa zamotávajú, stávajú čoraz viac absurdnými... až sa to odrazu celé presunie z roviny čiernej krimi-komédie o debiloch do roviny drastickej vyvražďovačky o znetvorenom psychopatovi... ale aj tam nachádzate ten čierny humor. Veľmi čierny. Heh, je to galimatiáš, má to slabé chvíľky, ale mňa očaril aj prístup tvorcov - očividne si to užívali, sarkasticky sprznili čo sa dalo na stupídnych komédiách o hlúpych zločincoch aj nespočetných amerických vyvražďovačkách s odpornými "fuckermi" zbierajúcimi ľudské časti - a zároveň im vzdali hold. Ani divá sviňa nevie, o čo im vlastne šlo, ale z pohľadu diváka - hlavne o zábavu. A o tom predsa kinematografia je :-) Mimochodom - počkajte/pretočte si až za záver titulkov. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna potitulková scéna. (Yoshimitsu)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Reklama

Reklama