Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Fantasy se vším všudy, a komu se to nelíbí, tak neměl očekávat dalšího Pána prstenů jen proto, že se to odehrává ve stejných exteriérech. Na televizní seriál má slušnou kvalitu až až. Je fajn ponořit se do fantazijního světa, místo neustálého sledování různých "smrtelně vážných dramat" které jsou přijímána lépe - ale koho by pořád bavilo sledovat to, co se ve skutečnosti děje každý den? Seriál/film je především o zprostředkování zážitku, který jinak za běžných okolností nemáme možnost prožít. A kdo si myslí opak, je nudný suchar bez špetky představivosti:P ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím po shlédnutí minima dílů a určitě se k tomu časem vrátím, ale první dojem? Docela slabý mix všeho, co jsme doposud viděli - Pána prstenů, Xeny a kdoví, čeho ještě. Hrdinové proklamují své pravdy pateticky, přehrávají, až to pěkné není. Ale především mi vadí nízkorozpočtovost, která kouká z každého záběru - a přitom potenciál tu je a celé je to točené nově, tak, jak se dnes tyhle věci točí (viz Spartakus). Je to škoda. Ale když jsem si přečetla, že se vlastně jedná o filmovou adaptaci díla, které má 9600 stran (!!!) a pokud jsem to dobře pochopila, co kniha, to jeden díl, tak se oko přimhouřit dá. A můj syn, ten je z toho naprosto unešený. Uvidíme, třeba se časem taky víc nadchnu. PS. Po dalších dílech: je to čím dál horší, začíná to xenovatět. Protahované díly, jen aby bylo o čem hrát, naprosto průhledné příběhy, chlapíci nechající se ošálit bujným dekolterm, takže se dostanou do nesnází, ze kterých se ovšem do konce dílu dostanou... slabé 2,5* PPS. Postřehy po shlédnutí první série: asi od 12. dílu se cosi stane a díly se stanou napínavější. Velmi kladně oceňuji jednotlivé souboje, které jsou velmi věrohodné. Je tu dokonce i pár dílů, které jdou lehce nad průměr - tak trochu hororové či erotické až běda. Jen tak mimochodem, co vám připomíná agiel, kterým zručně vládne domina-mord-sitha? PPPS: po druhé sérii - sem s peticí o pokračování, chybí mi Richard a drsná Cara! Už mi nevadí xenovitost, fandím jednotlivým legráckám a postavám, druhá série je rozhodně pro starší (např. lesbickým hrátkám dítě hned tak neporozumí) a rozhodně má čím zaujmout. A vůbec nevadí, že s knihami má pramálo společného. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

1. sezóna *****, 2. sezóna **. Neuvěřitelně nevyrovnaný seriál, kde v první sezóně to ještě šlape, jak by mělo, ale druhá sezóna je děs a utrpení, kde mi vadily jak ty rádoby veselé díly, tak všechny ty cimrmanovské možnosti, kdy se mrtvé postavy pořád převtělovaly, až už jsem měl zmatek, kdo je vlastně kdo, a to už vůbec nemluvím o reminiscenčních dílech a hlavně dílech alternativních. Co jsem ještě překousl v první sérii, to se zde stalo takovým pravidlem, že nakonec už bylo jedno, jaká linie je ta hlavní, a které jsou ty možné alternativní. Souběžně se všemi těmito zmatky zcela samozřejmě nastoupily i logické lapsy, až to bolelo. Za všechny třeba spálený návod k použití Kamene slz - zbytečně se řeší, jak ten návod získat, když přitom kdejaký místní čaroděj umí spálený papír dát do původního stavu už v první sérii. Navíc se vytratila jistá moudrost, poučení, a hlavně nejednoznačnost první série. V první sérii každý čin ovlivňoval další čin jako kostky domina - ne všechny dobré činy vedly k dobru, někdy přinesly i zlo. Zde se činy dějí nahodile, když tak se vrátí nebo zvrátí, a jede se od začátku. Ani mi tak nevadilo, že celé ladění připomíná Xenu a že Hledač je takový záprdek, k naznačeným myšlenkám první série se to docela hodilo. Ale tyhle chyby opět vynikají ve druhé sezóně, kde Kahlan vypadá jak Richardova matka. Pustil jsem se díky seriálu do knih, a překvapilo mne, jak jinak jsou pojaty, hlouběji, a více se zkoumá to, co dělalo z první sezóny mimořádný počin - viz výše, co píšu o nejednoznačnosti a domino efektu. Celé finále tak bylo pro mne docela těžkým zklamáním, kdy každý pravděpodobně nesmrtelný a nezničitelný řád (o nichž se dříve tvrdilo, že už jsou vyvražděni, nebo jich moc není) musí nastoupit na scénu ke svému závěrečnému představení. Ještě že nevznikla třetí série, byla by to jen fraška. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Fantasy to je moje - bohužel pokud chci kvalitní zážitek poskytnou mi ho pouze knihy. U filmů i seriálů je to z 99% tragédie. Nikdo se nedrží kvalit literární předlohy, snad ani jednou se nedalo mluvit o nějakém herectví a vůbec to dopadá tak nějak zmateně navíc často i lacině. Seeker opravdu potěší asi jen dětského diváka ti dospělejší jistě moc nadšeni nebudou tedy krom pánů které oslní půvab Bridget Regan a později i Tabrett Bethell. Velký čaroděj Zed tu vypadá spíše jako pacient na útěku z léčebny a samotný Seeker mě též nedostal zrovna „kouzlem osobnosti“ tak nějak jsem si na něj po čase zvykl. Stejně mi nezbývá než zatlačit slzu nad další z řady zprzněných adaptací vynikajících knih. Tím myslím, že kdyby se víc drželi předlohy mohlo to být mnohem lepší. Stálo to za shlédnutí to rozhodně ano, ale škoda toho nevyužitého potenciálu ... 60-70% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Knihu som nečítala aj keď by som sa k tomu chcela dostať, lenže je veľa kníh, ktoré by som rada čítala. No ako obrovský fanúšik fantasy si myslím, že je to veľmi príjemný seriál, ktorý ma veľmi baví a na ktorom sa stále smejem, až na niekoľko takých trápnych bojových scén je to určite naj seriál (fantasy), ktorý som som poslednej dobe videla.80% ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Přestože Kahlan Amnell (Bridget Regan) v seriálu zabije desítky nepřátel, ani jednou není vidět na jejích dýkách krev. (Beckett51)
  • Seriál vychází z knižní série "Meč pravdy" amerického spisovatele Terryho Goodkinda. (Conspi)
  • Před samotným natáčením podstoupili Craig Horner (Richard) i Bridget Reganová (Kahlan) šesti týdenní výcvik zaměřený na jízdu na koni a šermířských dovedností. (Conspi)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama