foto

William Kircher

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

William Kircher se narodil dne dvacátého třetího května roku 1958 na Novém Zélandě. Je to herec, divadelník a dramatik.

Pravdou je, že mladičký Will byl odhodlaný riskovat prakticky cokoliv, jen aby mu to nebránilo ve své vysněné kariéře herce. Proto také lhal o svém věku, když se hlásil na novozélandskou školu v Toi Whakaari na New Zealand Drama School, tudíž ji dokončil v pouhých osmnácti letech.

I přes tento nepopíratelný snílkovský fakt se objevil na televizních obrazovkách až ve svých dvaceti-pěti letech, kdy si zahrál postavu Kanea v The Kids from OWL. O rok později se i objevil na plátnech a to hned ve dvou filmech. Konkrétně v Trespasses, kde ztvárnil konstábla a Constance, kde si zahrál na obdobné pozici veřejných bezpečnostních složek, tentokrát ale jako pouhý policejní strážník. Po těchto zkušenostech se objevoval čím dál tím častěji v televizních seriálech a všemožných světových anglicky mluvených filmech.

Zásadním se pro něj stal rok 1991, kdy si zahrál v dnes již populárním kultovním cenami ověnčeném westernu, kde si zahrál po boku megahvězdy Clinta Eastwooda, Gold: A Fistful of Gold, kde si zahrál roli kovboje Pykea.

Dnes se těší popularitě především díky filmům z prostředí Středozemě mapující příběh jednoho z nejslavnějších hobbitů z celého Hobitína a dokonce i Kraje Bilba Pytlíka, kde si zahrál jednoho z trpaslíků Thorinovy družiny, Bifura.

P. J. D.

Herecká filmografie

2015 How to Murder Your Wife (TV film)
2014 Hobit: Bitva pěti armád
2013 Hobit: Šmakova dračí poušť
2012 Hobit: Neočekávaná cesta
2008 Aftershock (TV film)
Tajemství Pravdy (TV seriál)
2006 Out of the Blue
1998 Legend of William Tell, The (TV seriál)
1997 Enid Blytonová: Dobrodružství (TV seriál)
1996 City Life (TV seriál)
Enid Blytonová: Tajemná místa (TV seriál)
Return to Treasure Island (TV film)
1995 Fallout (TV seriál)
Xena (TV seriál)
1994 Nákaza
1992 Absent Without Leave
1991 Gold: A Fistful of Gold (TV film)
1989 Shark in the Park (TV seriál)
1988 Send a Gorilla
1986 Worzel Gummidge Down Under (TV seriál)
1985 Divadlo Raye Bradburyho (TV seriál)
Hot Target
1984 Constance
Heroes (TV seriál)
Trespasses

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace