Reklama

Reklama

Sexy horor plný drsného humoru vypráví o Jennifer, středoškolské studentce z malého města, která se z obyčejné mrchy proměnila v mrchu neobyčejnou. Její představitelka, Megan Fox (hvězda obou Transformerů), v něm názorně předvádí, jak se chová holka, která je vražedně krásná. Jennifer a Needy (Amanda Seyfried) bývaly nejlepší kámošky, jenže jak šel čas, začaly se jedna od druhé čím dál víc lišit. Z Jennifer vykvetla sebejistá sexbomba, které je všude plno, zatímco z Needy se stala nevýrazná a neprůbojná dívka, které byste si nevšimli, ani kdybyste do ní vrazili. Jejich čím dál komplikovanější vztah získá novou dimenzi, když společně vyrazí na koncert rockové skupiny, jejíž duší je charismatický zpěvák Nikolai (Adam Brody). Popové hvězdičky bohužel mívají nejrůznější úchylné libůstky, což potvrzuje i Nikolai, jenž ujíždí na satanských praktikách. Aby zajistil své kapele úspěch v drsném světě showbusinessu, rozhodne se vyzkoušet krvavý rituál, jehož hlavní ingrediencí má být čistá panna. Jennifer jí sice už dávno není, ale pokud jí tahle malá lež pomůže dostat se blíž k Nikolaiovi, proč se za ni nevydávat. Bohužel Nikolai nechce pannu do postele, ale na hraní. Na krvavé hraní. Rituál tragicky selže a nejvíc to odskáče právě Jennifer, když se z okouzlující, arogantní a nafoukané "školní ďáblice", jíž neodolá žádný mladík, promění ve skutečného ďábla. Hoši, kteří by pro její sexy tělo udělali cokoliv, teď zažívají odvrácenou, děsivou stránku jejího neutuchajícího chtíče, jenž je doslova vražedný. A na její bývalé nejlepší kamarádce Needy zůstává, aby vystoupila z jejího stínu a pokusila se zachránit zbytek mužské populace v jejich donedávna tak klidném městečku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (650)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, a jak koukám kolem, tak budu asi výjimka, že jsem si film sehnal ne kvůli Megan, ale spíše kvůli Amandě. Ne, že bych chtěl Megan herecky podceňovat (koneckonců, filmová historie nás často přesvědčuje o tom, že i ti, co vypadali, že neumějí do pěti počítat, nakonec můžou prorazit) ale jestli ona získá nějakou cenu (nepočítám MTV Awards a jim podobné) nebo zahraje roli tak, aby to bylo hodně, hodně dobré, tak já se stanu příštím prezidentem USA. :-) Amanda Seyfried nám naopak dokazuje, že nemusí zpívat, ani se culit, ani vypadat nějak sexy, aby hravě přehrála hlavní představitelku. _______ Jennifer's Body (nebo česká varianta "Bacha, kouše!" (pro ty, kdo si to nepamatují, tohle byl oficiální název, když se ještě plánovalo, že by tento film šel do kino distribuce) je typickým příkladem průměrného snímku. Záměrně neříkám hororu, protože o tom tu nemůže být řeč. A proč? Když jsou všechny hororové scény nacpány do traileru (vyjma jedna lekačky, kterou měla na svědomí vrána) a film vás ničím nepřekvapí, tak je něco špatně. Další věc, co mi moc nepasovala, byla hudba. V některých místech byla zbytečně rocková (nevím, jak to jinak napsat, rock mám rád, ale tady to bylo nevhodně dané, fakt že jo). Naopak co mě potěšilo, byly vodopády a narážka na Hannu Montanu. Kdyby to někdy přešlo více do komediální linky, tak bych možná přihodil nějakou hvězdu, takhle ale pochybuju, že si to ještě někdy pustím. Ale když je večer a vy se hodně nudíte, tak proč ne? Jednou… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další americký zapadákov a další várka teenage hororu.. kdepak.. Jennifer´s Body začíná o poznání jinak, originálně, vtipně, jenže o to větší sešup to pak je. Popkulturní odkazy, vtipný slovník a vynalézavé představení hlavních hrdinek se tu servíruje se slušnou nápaditostí a lecčemu pomáhá i extrémně krátká sukně dospívající Jennifer, té hezčí z dvojice nerozlučných (a tak trochu nesourodých) kamarádek. Naopak Needy tu hraje typickou intelektuálku, pro níž se téhle noci otočí vše o sto osmdesát stupňů. Do místního lokálu totiž přijela satana uctívající skupina, která … a taky … potom jí … no, a z její nejlepší kamarádky je najednou tak trochu jiná kamarádka, která si ráda pochutná na nějakém tom rozehrávači místního týmu. Původní vzruch je najednou pryč, z atmosféry je zkyslé mléko a z průhledného příběhu začíná nemile bolet hlava. Měla to být slušná a svižná zábava, ale zhruba po třiceti minutách si režisérka, která má na svědomí bezpohlavní Æon Flux, neví příliš rady, jakým směrem se vydat. Trestuhodně sklopí oči, stáhne půlky a ze slušného potenciálu té či oné scény vykřesá lacinou odrhovačku pro divačky Stmívání. Což je minimálně škoda, protože jiný tvůrce by ze sprosté, hladové a roztomile krví potřísněné Megan Fox vytřískal rozhodně víc. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím, že Jennifer's Body propadlo. Představuje totiž naprostý protipól nejen k trapně uhlazenému a zoufale bezzubému Stmívání, ale i k úspěšným neinvenčním hororovým remakům. Karyn Kusama a Diablo Cody si berou na paškál dospívání, americké maloměsto i strašidelné historky, tato témata ovšem zajímavě kombinují a hlavně si z nich bez servítek utahují. Jennifer's Body bych proto ocejchoval jako sympaticky černou a drzou komedii - hlubší dojem ve mně nezanechala, během těch 102 minut jsem se ale nudit nestihl. Kladné body samozřejmě za Megan, Amandu, Wikipedii, Hannah Montanu a RHPS :-) 70% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Bez Megan (s jistých zcela pochopitelných důvodů) a Amandy (z jiných zcela pochopitelných důvodů) o dvě hvězdy méně. Snaží se to tvářit tak strašně cool a současně, až je to naprosto nudné, nezáživné a strojené/(t)o(d)porné. Opravdu, někdy jsem žasl, co jsou schopny některé postavy vypustit z úst.. Cody asi nebude zcela normální žena, že ano... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlastně velice slabé, hloupé a hodně pod očekávání - a to jsem zdaleka nepožadoval útok na sošky Oscarů... Nejvýraznější pozitivní věc na jinak rozpačitém filmu je v Megan Fox: na té holce jde v režii Kusamové vidět, jak ji bavilo udělat ze sebe sexy mrchu požírající nadržené chlapy. Jen ať už jí agenti povolí ukázat onu "my tit!", a budeme všichni spokojení, že. Snímek mne rozhodně nenudil, ale jinak jsou dojmy bohužel špatné. Počínaje žánrovým gulášem, přes silně nepřesvědčivé herce a napůl parodické scény, které mají být k smíchu ale jsou spíše trapné, a konče dvojitým natahovaným koncem. Za pop-punkový soundtrack ovšem v mém případě oba palce nahoru :-). ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • V rámci přípravy na roli Jennifer nevycházela Megan Fox příliš na slunce. (Geriel)
  • Megan Fox kvůli roli zhubla o 6 kg, na celkových 43 kg. (HellFire)
  • Úryvky z filmu se objevují ve videoklipu písničky "New Perspective" od skupiny Panic! At the Disco, kterou si Needyin přítel Chip pouští ve svém pokoji, když se připravuje na ples. (BluT)

Související novinky

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Krásky v plném nasazení

Krásky v plném nasazení

28.09.2008

Keira Knightley, Scarlett Johansson, Megan Fox a Rachel McAdams vám zpříjemní neděli. Bohužel, pouze v tomto novinkovém souhrnu, který rozebírá jejich nové projekty. ;-) Keira se ne a ne odlepit od… (více)

Reklama

Reklama