Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

I zde se nedočkáme reálnějšího děje, kde by FBI rozhodně nenechala konat policistu na vlastní pěst a určitě by se sám neřítil ulicemi v hasičském voze. Nebo mi snad něco ušlo? Ať je to tak či tak, tohle filmu určitě nezazlívám. Jasně, je to jenom akční snímek, který však je dostatečně dobrý na to, abych vydržel necelé dvě hodiny stopáže sledovat jednotlivá kola o záchranu přítelkyně policisty (J.Cena) se zaujetím. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

B-ckova vykradacka A-ckovych bratrickov. Pribeh akurat tak neoriginalny, aby ponukol dostatok priestoru pre Harlinove (vacsinou) vydarene akcne eskapady s chytrejsim rozuzlenim, nez prve 3/4 filmu naznacovali. John Cena je drevo, popri ktorom Arnieho herecke spektrum mimickych vyrazov je bohate nalezisko isnpiracnych zdrojov a aj zaporak ma k zloduchom typu Dennisa Hoppera, Alana Rickmana a Jeremy Ironsa este poriadny kus - hlavne na poli hlaskovania a charizmy. A hoci samotne finale je spravne over-the-top vo vsetkych smeroch, paradoxne ako bodka za spominanym "chytrym" rozuzlenim mi prislo ako neadekvatna rana pod pas. 6-7/10. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Produkční wrestlingová WWE poskytnula Johnu Cenovi ukázkový kurs na redukci podkožního tuku a nechala ho 100 minut prosprintovávat, proskakovat a propadat městem a jeho částmi. Cenova tepová frekvence snad nemohla klesnout pod 140 tepů za minutu a nutno dodat, že některé scény mohl divák využít coby kardiovaskulární cvičení. Akce Harlinovi vcelku jde, jen ta kamera by se nemusela tolik třást. O poznání horší je to se scénářem, který v klidu vykrádá ty největší akční pecky 90. let, a rovněž kvůli hercům bych si to znovu nepustil, jelikož Gillen nemá charizma a na Cenu mrkla před natáčením Medusa. Ok, jako akční jízdu to beru (pořád se něco děje, bouchá, uchází, skřípe, smykuje), ale dál se v tom (logice, scénáři) šťourat radši nebudu. A Cena lidi do kina prostě netáhne. 22 miliónů dolarů(rozpočet)/14 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kolik filmů z touto tématikou už bylo natočeno ? Desítka, nebo i víc ? Co můžou přinést nového ? Možná až je začnou točit ve 3D, ale to bude jen na začátku, pak už to každého zase přestane bavit. Tak a film ? Nejlepší herec ve filmu byla Erica Kessen ( Taylor Cole ). A teď zápory : Zlodějský génius a neumí pilotovat vrtulník..... vysílačka byla zničena a vyřazena z provozu, tak proč najednou pilotka do ní řve May day, may day a oni jí odpovídají ? Poslední akční scéna poslala tento snímek totálně do kopru. Kdyby alespoň použili anglický humor a ta dvojice se skokem do toho bazénu netrefila, mohli to ještě zachránit. Hudba nestojí ani za řeč. Tak jak jsem již naznačil, jedna hvězda za Taylor. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Klasický ryze akční film... Jednotlivá kola byla celkem zajímavá a na film nenudil, ale zároveň nezanechal žádný hlubší dojem nezanechal, navíc se zde objevují prvky, které jsou recyklovány z mnoha akčních filmů včetně mé oblíbené a do jisté míry kultovní Nebezpečné rychlosti, i proto u mě tento film patrně zapadne do průměru. :-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Renny Harlin odmeňoval každodenne najužitočnejšieho člena štábu fľašou fínskej vodky, a to počas celej doby natáčania. (m.a.t.o.)
  • V scénach, kde Danny šoféruje požiarnicke auto, sedel v kabíne naozaj John Cena. Auto však bolo upravené tak, že malo aj druhý volant, ktorý bol mimo záberu kamier. Pomocou neho kontroloval riadenie profesionálny vodič. (m.a.t.o.)
  • Detektív Danny Fisher (John Cena) nosí hodinky značky Girard-Perreagux. (dyfur)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama