Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které hravě strká do kapsy nepovedeného Jonaha Hexe. První půlka je vypravěčská a lehce meditační, zato druhá je vysloveně nabitá akcí, zpomalovačkami a CGI efekty. Nelze opomenout ani pestré herecké obsazení od korejce Janga, přes sniperského opilce Rushe, pedofilního záporáka Hustona až po nádhernou Kate Bosworth. Warrior's Way je zábavná a oddychová multižánrovka, která vyváženě balancuje na hraně klasických asijských kung-fu filmů a hollywoodských westernů. 70% ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Bylo to hrozné. Nemám rád míchání japonské a americké kultůry na půdě ameriky. Nejvíce jsem asi strhnul za ty souboje. Bojovali jako naprostí začátečníci, kteří poprvé drží meč v ruce. S takovouhle technikou není možné dosáhnout takové rychlosti. A ten starouš, co s ním bojoval před koncem, by měl po souboji tak tupej meč, že by s ním mohl řezat leda tak máslo. Šermířské schopnosti nulové, jak u hl. hrdiny, tak u jeho protivníků, tam byly ještě zhoršeny, aby je mohl snáze zabíjet. Jedná hvězda snad jen za tu smrt toho dustojnickýho hajzla. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

V jednom záběru se na zdi mihne westernová verze Manetovy Snídaně v trávě, což vydá za tisíc slov...Přidejte taneček na nože pod hvězdami v rytmu čtverylky, Rushe jako snipera alkoholika a pořád ještě nebudete dokonale v obraze...Žádná sofistikovaná umělecká postmoderna, ale má to prostě svůj půvab stejně jako moment, kdy hrdinové jen tak pohupují nohama na digitálním ruském kole a sledují nakreslený západ slunce... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo, že jste byli v něčem tak dobří, až vás to nudilo? Yang je nejlepší bojovník na světě a z jeho laxního stylu boje jde znát, že už ho to moc nebaví. Jeho soupeři se pohybují jako zpomalený film a tak mu stačí mávat kolem sebe katanou a ... však on už se někdo napíchne, nebo na ni aspoň naběhne. A tak není divu, že se při plnění posledního úkolu zamyslel a mimino které měl zabít...když ono se tak hezky usmívalo...ušetřil. A protože tím nakrknul svého zaměstnavatele, sbalil mimčo a namířil si to přímo na západ. Podivný east-west slepenec zaujme stylizovaným lookem, zdravým nadhledem, hudbou a samozřejmě Geoffrey Rushem. Kdyby bylo i nějaké to kvalitní wushu, nebo mečování na úrovni, určitě bych projevil o dost větší nadšení. Jenže Yang mával mečem jako vlaječkou na průvodu 1. Máje a ostatní se mohli přetrhnout ve snaze se na něj napíchnout, nebo se aspoň říznout. Dutý scénář je díky stylizaci a už zmiňovaném nadhledu vcelku postačující, protože Cesta samuraje neaspiruje na Oscara a za úkol má především pobavit. Což se v mém případě vcelku povedlo, takže 3* PS: Western, akční...jasně, ale fantasy?! To ani náhodou. ()

Pump odpad!

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem přestávám věřit trailerům. Naprostá slátanina, pitomost a velké zklamání. Laciné béčko s trapnou a strašnou choreografií soubojů. Nevím jestli je to jen můj subjektivní pocit, ale scénárista měl asi absťák. Scénář rozstříhal a pak nechal papouška ty malé ústřižky vytahat z klobouku. Dokoukal jsem to jen z naprostého vyhladovění po asijských bojových filmech. Hlavní hrdina je docela sympaťák. Jestli mohu doporučit, tak si vezměte raději kuchařku a běžte si číst recepty. To vás nerozhodí a ještě se něco zajímavého dozvíte. Vím, že mě asi neposlechnete. Je to vaše volba, já vás varoval! Odcházím se učit voodoo..... Seung-mu Lee Seung-mu Lee Seung-mu Lee :´( ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)
  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)
  • Ryba, která je na samotném konci filmu násilně vbodnuta do oka jednoho z nájemných vrahů, se nazývá garfish, half-beaks nebo ballyhoo a pochází z rodu Hemiramphus, který se vyskytuje pouze v teplých vodách a ne v chladných regionech polárního kruhu, jak lze vidět ve filmu. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama