Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Německo. Současnost. Učitel gymnázia Rainer Wenger se rozhodne během jednotýdenního projektu na téma „Státní formy“ vyzkoušet jeden pokus, aby zhmotnil studentům počátek diktatury. Pedagogický experiment s ničivými následky. Nejdříve to začalo neškodně s pojmy jako disciplína a pospolitost, ale během několika dnů se teorie změnila v praxi. Název projektu: Vlna. Už třetí den začínají studenti ty, kteří smýšlejí jinak, odstraňovat a ustrkovat. Když se situace na turnaji ve vodním pólu nakonec vyhrotí, rozhodne se učitel experiment zrušit. Příliš pozdě! Vlna se už dávno dostala mimo kontrolu… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (969)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události? No nevím nevím. Možná na motivy něčeho podobného. Ovšem je třeba vyzvednou myšlenku filmu a to tu, že jakékoli sdružování lidí do určitých spolků či organizací může mít katastrofální následky. Film těží z toho, že je to německý film, tudíž je atmosféra ještě dusnější. Vydařený snímek, nad kterým se vyplatí popřemýšlet. 80% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč jsem se na tento film díval. Nemám totiž rád tento typ filmů a ke všemu jsem ještě neviděl dobrý německý film. A taky to tak dopadlo. Hrozně jsem se nudil. Politické kecy - v čele manipulátor a za ním stádo vygumovaných ovcí. Těch 101 minut se táhlo jako hovno! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nová VLNA zaplaví celé Nemecko!"...Nemecká kinematografia prináša každý rok množstvo kvalitných titulov a minimálne jeden, ku ktorému sa budete s radosťou vracať. Náš vodca patrí do tejto kategórie výnimočných, medzi ktoré radím Good bye Lenin, Napola, Pád tretej ríše, Životy tých druhých... . Naozaj výborný film zo školského prostredia, kde učiteľ dostal týždeň voľnú ruku na tému samovláda, diktatóri. Žiaci sa až prekvapivo s chuťou chytili tejto témy a postupne sa pridávajú ďalší nadšení žiaci z iných tried,ktorí by radi nosili bielu košeľu. Vodca /učiteľ/ po týždni zisťuje, že im to všetkým prerástlo cez hlavu... Výborný scenár, hodnoverné dialógy, všetka tá eufória prichádza postupne, nesilene, na nič sa netlačí, je to akési prirodzené a poviete si, bolo by fajn mať takúto rovnošatu a disciplínu na školách. V dnešnej dobe drzej mládeže, zvlášť aktuálna téma. Pobavil som sa pri scéne likvidácie značkového oblečenia vo fúriku a záver, ten je úplne dokonalý /"Si s nami alebo proti nám!"/, a až na trošku silenú a možno aj zbytočnú akčno-dramatickú scénu, môžme nemcom takéto filmy iba závidieť. Film 80%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V tak silném a zajímavém námětu šlo zajít ještě o krok dále a klidně zůstat jen v rámci školních škamen a netahat to "do běžného života" (za nejsilnější považuji právě ty diskuzní pasáže ze třídy během prvních dvou dnů projektu). Ale svůj účel znepokojit a nenudit to plní beze zbytku a vzhledem k tomu, že nejde zrovna o typ snímku "minutu po doběhnutí závěrečných titulků už nevím o čem to bylo", tak to vlastně funguje perfektně. Jen bych si to představoval více teoretické. La resistance! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jste režisér, který začínal u diváckých žánrových filmů, ale chcete se etablovat jako uznávaný tvůrce, který získává ceny na festivalech a je chválen domácí i zahraniční kritikou. Co uděláte? Z kola současnosti, na kterém blonďaté kobyly dostávají orgasmy, přesedláte do minulosti, přičemž pokud jste Němec, budete se zabývat otázkou nacismu. Pak už nesejde na tom, že styl je natolik nevýrazný, že zapadá mezi lepší televizní evropský průměr a že se ve vyprávění objevují nesmírná klišé, vše je schématické a fikční svět není dostatečně soudržný, protože máte silné téma, které redukujete do podoby jednoduché teze tak, aby zamýšlený klubový snímek byl přijatelný pro co nejširší diváckou obec. Jo, a zapomněl jsem dodat, že se jmenujete Dennis Gansel a váš nejlepší film zůstane teenagerovská komedie o ženském orgasmu, protože z ambiciózních průměrů se žádný cinefil neudělá. Ani na kole. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Dennis Gansel si zahrál postavu Martina, která se krátce objeví na party na začátku filmu. (/Pablo)
  • Film byl uveden v rámci 15. ročníku filmové přehlídky Dny evropského filmu. (conejo)
  • Režisér Dennis Gansel prohlásil, že po Našem vůdci už nikdy nenatočí žádný film o národním socialismu, protože má pocit, že k tomuto tématu řekl vše, co měl na srdci. (Cheeker)

Reklama

Reklama