Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Německo. Současnost. Učitel gymnázia Rainer Wenger se rozhodne během jednotýdenního projektu na téma „Státní formy“ vyzkoušet jeden pokus, aby zhmotnil studentům počátek diktatury. Pedagogický experiment s ničivými následky. Nejdříve to začalo neškodně s pojmy jako disciplína a pospolitost, ale během několika dnů se teorie změnila v praxi. Název projektu: Vlna. Už třetí den začínají studenti ty, kteří smýšlejí jinak, odstraňovat a ustrkovat. Když se situace na turnaji ve vodním pólu nakonec vyhrotí, rozhodne se učitel experiment zrušit. Příliš pozdě! Vlna se už dávno dostala mimo kontrolu… (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

2000_2009

2000_2009 (hodnocení, recenze)

Mirowslaw

Isto ?, a čo kotleba ?, tiez len "učtiel" ("profesor"), on si tiež vychoval svojich nacistov, tiež sa mu to vymklo spod kontroli a teraz je pod 5% a jeho expreimenty si behajú volne po uliciach, pod inou značkov no tá iatá idea. Isto si si istý ze len máloktorý učitel má dnes takú autoritu ?

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Mirowslaw

Jo, kamaráde, a když to není jenom blbej experiment, ale státní ideologie v prostředí, kde se školní uniformy vyskytujou běžně, kde se do děcek od školky lije legenda o zlým světě, co nás chce zahubit, a hrdinný armádě, která mu vždycky už po staletí odolala? Fakt to není možný v dnešní době? Nebo už jsi za těch šest let trochu povyrostl a procitl?

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Mirowslaw

Doba samozřejmě pokročila, ale netvrdil bych, že je to zas tak nemožný a nesmyslný. Když bys měl podobný experiment slušně připravený a ve svý třídě přirozenou autoritu podloženou svým charismatem, určitě bys měl dobře našlápnuto ;)

na příspěvěk reagoval Mirowslaw

Mirowslaw

Mirowslaw (hodnocení, recenze)

Zdá se mi to, anebo nikdo nevidí, že téma filmu je absolutní nesmysl. Film se snaží upozornit na hrozbu takovéto ideologie, málo kdo si však uvědomí, že realizace toho co tam předváděli by v dnešní době vůbec nebyla možná. Jenom když se podívám na svou třídu tak opravdu pochybuji že by si někdo vzal na sebe bílou košili. Každý by se tomu učiteli vysmál. :)

na příspěvěk reagoval mrx.friend, hippie2222

Matt_Farrell

Matt_Farrell (hodnocení, recenze)

Myslím, že hlavný dôvod, prečo bol tento experiment v Amerike úspešný, bol ten, že študenti verili, že ide o dobrú vec. Na rozdiel od nich, študenti vo filme vedeli o súvislosti s fašizmom. Preto bolo ich správanie neprirodzené. Koniec filmu je viac zastrašujúci než logický. Zatiaľ čo si americkí študenti skoro okamžite uvedomili, že ide o chyták, a začali sa hanbiť, študentovi vo filme preskočilo, a začal strieľať. Dobre myslené, ale málo presvedčivé.

na příspěvěk reagoval Martin741

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Perfektní německá práce, je skvělé vidět kvalitní německý film, upřímně jsem žádný od snímku Parfém: Příběh Vraha(který je mimochodem jeden z mojich vůbec nej filmu ze všech) od Toma Tykwera neviděl, proto jsem dvojnásob rád že tohle mě dost dostalo herci skvělý (především Jürgen Vogel) a hlavně taky vyvrcholení bylo úžasné.

David2309

David2309 (hodnocení, recenze)

všechny komentáře uživatele

Dobrej filmek,akorát nesouhlasim s názorem,že to byla nějaká hrozba.Co bylo špatně,,že drželi spolu?Že začli makat?Ničení majetku je samozřejmě to špatné.Ale že nepouštěli na své akce antivlnaře?Jděte na sraz motorkářů s nápisem ZASTAVTE MOTORKÁŘSKÉ GANGY JSOU ZLÉ a asi si Vás tam také dlouho nenechají.Co se magora se zbraní týče,tak těch je dost i bez Vlny.To celé by vznik diktatury neznamenalo,na to by byl potřeba program se kterým by souhlasila nadpoloviční většina národa.A co armáda,tam je také tradicí poslouchat rozkazy???A co fanoušci klubů,to je také začátek diktatury?Demokracie učí nebát se mít svůj názor.Ale bacha,aby se nelíbil moc lide

LuCy.K

LuCy.K (hodnocení, recenze)

Očekávala jsem jeden z obyčejných neměckých dramatů. Ale musím souhlasit s Georgexem že je to jeden s nejlepších neměckých filmů... Zbytek dne jsem uvažovala. Paráda ! ..

Georgex

Georgex (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších neměckých filmů, který mě opravdu nutil k zamyšlení, jestli tu ještě nekdy bude totalitní režim..

Psychedeli

Psychedeli (hodnocení, recenze)

Očekával jsem od toho víc. Příjemní herci, příjemně linoucí se děj, který nepřekvapí, je předvídatelný. Myšlenka je hodnotná a její opakování je vždy důležité, protože se na ni často dá rychle zapomenout a to je zapomenout na svoji individualitu a svobodu, což je velký problém. Pouzkazovat stále na tuto hrozbu je důležité, dá se to však dělat různými neotřepanými přístupy, bohužel tento mezi ně nepatří. Přesto má mé sympatie, je povedený, nese důležitou myšlenku, byť neoriginálním způsobem. I tak - díky Bohu za filmy jako je tento.

Naimad

Naimad (hodnocení, recenze)

Brilantní, všechny mouchy nekompromisně přebíjí autenticita. Na každé úvodní hodině dějepisu se dozvíte, že díky historii, člověk nemusí opakovat stejné chyby jako jeho předci, jenže to by se potom nesměla pobírat tak neosobně. Tenhle film, převádí otřepané fráze v prožitek a tedy následně zkušenost. Zkušenost, kterou naživo doufám nikdy neokusíme.

mazinho

mazinho (hodnocení, recenze)

Opravdu parádní film, řekl bych nejlepší německý film. Scéna v sále nemá absolutně žadnou chybu.

OlieM

OlieM (hodnocení, recenze)

Do doby, než se začnou utlačovat jedinci jdoucí "proti vlně"(a jejich práva a svobody), nemusí být fašismus vůbec zlo. Otázkou je - může ale uvědomění si vyjímečnosti a moci kolektivu v podobě jednotného svazku vést v něco jiného?

Kesiynka

Kesiynka (hodnocení, recenze)

Zajímavý film, jen škoda, že na konci chybí, jak tento experiment dopadl skutečně.

garildo

garildo (hodnocení, recenze)

Po delší době opět film, který opravdu stál za vzhlédnutí! Moje hodnocení je jasné: 5*

mazinho

mazinho (hodnocení, recenze)

Super film, hodně na mě zapůsobil. Konečně po delší době můžu dát filmu 5*.

Gumi.30

Gumi.30 (hodnocení, recenze)

Výborný film, místy trochu nedotažený, ale zase poměrně realistický..balancuje to mezi 4-5*ale dávám 5

Edge_666

Edge_666 (hodnocení, recenze)

Protože dnešní mladí nečtou, přidal bych k povinné četbě povinné filmy. A tento by tam neměl chybět. Nutně se musíte zamyslet nad tím, jak málo stačí ...

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

no ja neviem v momente ako professor vyhlasil ze wave sa konci som hned vedel ako to s tim chlapcom dopadne.. ale zas myselinka sa mi lubila celeho filmu a postoj ucitela, takich by bolo treba viac .. myslim ucitelov ..s nazorom. film umna 70%

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

velice kvalitni film - z nemecke produkce se moc casto neco zajimaveho tak nevidi. Musim uznat ze mne film opravdu nadchl, zajimavy konec - celkem predvidatelny, kazdopadne je zde krasne poukazano jak i v dnesni moderni dobe nebezpeci diktatury porad existuje.

tom9117

tom9117 (hodnocení, recenze)

Ako to tu čítam.. musím povedať že som hrozne netrpezlivý kedy si tento film pozriem.. Námet ma doslova uchvátil a som strašne zvedavý na to ako to dopadne..

Reklama

Reklama