Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (669)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Popkultúrou nabitý a rozličné žánre podvracajúci animák. Výrazová anarchia rozpútana tou pravou groteskou. Ako to už však väčšinou býva, divák je v takýchto prípadoch čo raz viac lenivejší si vyselektovať a užiť si bez predsudkov to, čo ho oslovuje, čo sa mu páči. Očakáva hotový produkt a keď ho nedostane, tak je sklamaný. To sa dá chápať pri ostrieľaných firmách Pixar a DreamWorks, ale pri dôvtipnom a mnohovrstevnatom vyvádzaní Sony Pictures Animation doporučujem konzumáciu s nadhľadom a minimálnymi očakávaniami. Vyplatí sa to. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Nejmladší přírůstek do rodinky Sony Pictures Animation nezapře svůj původ a po svém starším surfujícím bratříčkovy zdědil originalitu, hravost, vtip i chytlavé osobní písně. Ani tak nevadí, že nepobral tolik rozumu, spíše zamrzí, že rodiče nebyli přísnější a nevedli výchovu pevnější rukou, pak by snad jejich potomek nebyl často až otravně hyperaktivní a zbytečně dětinský a rozmazlený. Takhle se celkem bojím o jeho budoucnost. O tuhle rodinku ale zase takový strach nemám, ještě od ní uvidíme věci! 6/10 ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Děti dozajisté ocení líbivou animaci, akční příběh a malou opičku, dospěláci (popřípadě fandové katastrofických filmů) zase zdařilé narážky na zavedený společenský konsenzus a zvýšenou koncentraci všemožných (velko)filmových klišáren. Určitě se jedná o jeden z lepších animáků, po několikátém zhlédnutí ale původní nadšení dost opadá. 3,5*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $124,870,275Tržby Celosvetovo $243,005,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,794,909 //počet predaných kusov 291,411Tržby za predaj DVD v USA $53,139,583 //počet predaných kusov 2,813,168║ Ako nie je to zlé ale pri slušne zábavných animovaných veciach od DreamWorks a 20th Century Fox a animačnom megakolose ako je Pixar sa to vôbec nechytá ani v jednom prípade v žiadnom smere. Našťastie ten príbeh ubehne ako voda, postavičky újdu, len je škoda že ani príbeh ani ta minimálna zábavnosť moc nedajú, tvorcovia mali veru z toho troška viac vyžmýkať. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Měli jste někdy v hypermarketech pocit, že se nás bortí vysoké regály s jídlem? Představte si jak na vás padá ovoce, zelenina, pizza, těstoviny (al dente only!) a ty největší steaky, které si umíte představit (samozřejmě přímo na váš talíř:))... je to příjemné? Být zavalen(-á) jídlem? Flint Lockwood to jako nešikovný vynálezce dokázal a zavalil sebe i město jídlem. Dal nudnému ostrovu, kde se jedí sardinky novou atrakci. Jeho stroj na přeměnu vody v jídlo se dostal do oblak, kde se doslova uhnízdil a všem mravencům tam dole házel nejlepší pokrmy, které zná. Překvapivě originální a svěží téma zabalené v jednoduché animaci a bez výrazné hvězdné osobnosti na plakáty. Těžko se něco výslednému filmu upírá, protože tempo i zpracování je podařené, najdou se tu dokonce i drobnosti, které potěší (Benjamin Bratt jako všeho schopný Němec). Přesto nedám více jak 3*, protože mě film nějak nechytl a nedonutil mě vytvořit si k němu vztah. Když se mě někdo zeptá, řeknu jo fajn a originální, ale na vysloveně super vtip si asi nevzpomenu (i když mě osobně hodně pobavila největší sardinka:-)). Chce to více srandy, více vymačkaných pomerančů a i trochu víc děje. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 124,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 243 miliony. (NIRO)
  • V každé scéně, kdy se Flint (Bill Hader) a Sam (Anna Faris) chtějí políbit, je Sam na levé straně a Flint na pravé. (Ruuzha)
  • Vnější vzhled Flintovy (Bill Hader) laboratoře je vymodelován podle Wardenclyffe Tower, která sloužila Nikolu Teslovi jako laboratoř pro experimenty s bezdrátovým přenosem. (HellFire)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama