Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (247)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Disneyho vítězný návrat k 2D. Ačkoliv hudební doprovod není stoprocentně podle mého gusta, tady se mi to líbilo. “Staromódní” animace je klasicky disneyovská, dokonalá, vyjadřující, propracovaná do detailů a téměř bezchybně plynulá. Všechny charaktery jsou jedinečné a díky nim je Princezna a žabák opravdu báječnou podívanou pro malé i velké. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Téměř hmatatelné sychravo bažin New Orleans a jazzem "provoněné" ovzduší vytvořilo ten nejlepší možný základ, na který (konečně) u Disneyho navěsili zajímavý příběh. Co ale disneyovky vždycky dělilo na propastí vzdálené strany kýče a vrcholné rodinné zábavy byly postavy. Ty jsou uvěřitelné, osobité, zábavné... Tiana si jde umanutě za svým cílem, který neodhodí při prvním princově náznaku citu, princ Naveen je rozmazlené děcko, ale má šarm, podpůrné figurky nekopírují zbaběle 3D kolegy, záporák je démonický a blondýna jde vyloženě proti klišé, kdy se veškeré její chování dá stoprocentně omluvit věkem. Po letech také není žánr komedie jen omluvou pro trapnost, ale několik hořkosladkých nápadů by se neztratilo ani u nejvyššího (Pixar). Co mě děsilo byly muzikálové scény, které jsou tu víc jak kdy jindy totálně zbytečné (především proto, že disneyovky z posledních let nemají děj a tak není co zpomalovat) a moment, kdy se postavy zastaví a začnou nadechovat do zpěvu ve mě vyvolával nefalšovaný strach... ___ Celé je to ale díky zařazení do nedávné minulosti a atraktivnímu prostředí tak příjemné a v rámci posledních cca patnácti let tvorby studia Disney originální, že rád dám hodnocení maximální. Sice to pořád není pixarovské nebe, ale je to velmi dobrý film. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Kouzelná animace, nápaditá čísla... a to je, bohužel, vše, kvůli čemu stojí vyrazit do kina. Kromě toho už Princezna se žabákem nabízí jen velmi vratkou romantiku, otravné ženské postavy (od té hlavní až po tu úplně nejvedlejší) a až příliš průměrný scénář, jemuž na rozdíl od animátorů dojdou nápady po 10 minutách. Škoda, těšil jsem se víc než na všechny pixarovky dohromady. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pekná klasická rozprávka s dobrým nápadom, nádherne nakreslená s príjemnými pesničkami, ktoré sú rytmické. Bola som na tom v kine so sestrou a dokázala pri tom obsedieť, takže to bolo aj pre deti dostatočne zábavné a pútavé. Určite najlepšia rozprávka podobného štýlu poslednej doby, len bz som to ešte veľmi rada videla v origináli. 100% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapil netradičně pojatý příběh, za něj palc nahoru, a stejně tak za disneyovské postavičky, které mají emoce a mimiku. Cílová skupina je asi do 10 let, ale příběh je snad pro každého, kdo jej dokáže brát s nadhledem. # příběh 7 | hudba 6 | humor 3 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Styl animace byl ovlivněn především snímkem Lady a Tramp (1955) pro městské scény a snímkem Bambi (1942) pro scény z Bayou. Tyto filmy byly podle názoru režisérů vrcholem animace v klasickém stylu animace Disney. (Epistemolog)
  • Hvězda na obloze, kterou Ray nazývá Evangeline, je ve skutečnosti planeta Venuše, pojmenovaná po římské bohyni lásky. (Epistemolog)
  • Film nesl původně název „Žabí princezna“. Disney změnil několik klíčových prvků filmu poté, co dostal řadu stížností na rasovou necitlivost. Kromě přepracování obrázku, aby se zabránilo implikaci, že první afroamerická princezna z Disney byla ošklivá, se jméno hlavní postavy změnilo z Maddy na Tiana, protože Maddy znělo příliš jako Mammy. Byl také vynechán subplot o její práci jako služebné, aby se zabránilo negativním stereotypům. (Epistemolog)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama