Reklama

Reklama

Lady a Tramp

Trailer

Obsahy(1)

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $93,602,326Tržby Celosvetovo $99,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $34,242,280 //počet predaných kusov 1,373,224Tržby za predaj DVD v USA $131,012,103 //počet predaných kusov 6,493,359║ Roztomilá rozprávka, opäť animačné prevedenie na vysokej úrovni. /80%/ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Půvabná pohádková romance je klenotem animovaného filmu, který ani po pětapadesáti letech neztratil nic ze svého kouzla. Ať už jde o animaci nebo atmosféru, kterou už ty dnešní animované filmy nějak neumí. Spíš než pohádka je to téměř klasická romantická komedie jen zasazená do disneyovského světa, plná nezapomenutelných drobností, humoru a vkusného sentimentu. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Okouzlující disneyovka, kde se pejsci chovají jako živí a jejich vlastnosti jsou hodně podobné lidským, zvlášť v psím útulku, kde co kus to jiná nátura, jiný osud. Snad nejroztomilejší scéna je, když Lady a Tramp nad talířem špaget stydlivě odvracejí oči a jejich čumáčky se sejdou na jedné špagetě. Staré, dětinské a přežité? A to mám právě ráda. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové nadešel ten správný čas si přiznat, že tento film není ničím výjimečný. Na tu dobu byla animace exklusivní, ale co jako? Tak se všichni posereme a dáme 5*? To asi ne...Skutečně mi tento animák nemá co nabídnout. Je to film určený výhradně dětem a já se na něj podíval bohužel pozdě, tudíž nějaká nostalgie tady do hodnocení nezasáhne. Dovolím si kratičkou poznámku. Páni tady je ale pamětníků. Konec kratičké poznámky. Tedy abyste mě špatně nepochopili, tak film vyloženě špatný není. Nicméně zdejší přehnaná hodnocení mi zůstávají naprostou záhadou...Film byl naštěstí dostatečně krátký, takže nedostal příliš času se mi znechutit. Proto z něho alespoň 2* dostanu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hezké, ten příběh je pěkný, ale vzhledem k tomu, že už ho člověk viděl mockrát v modernější podobě, už to není úplně ono. Na druhou stranu je tohle snímek 60 let starý. Opět se ukazuje, jak moc je Hollywood závislý na myšlenkách, které tvůrci přinesly už dávno, a nejsou moc schopni o nějakou zásadní inovaci. Škoda, že jsem tenhle snímek neviděl dřív. A škoda, že jsem ho viděl s českým dabingem. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Film se stal velice úspěšným, při rozpočtu 4 milionů amerických dolarů dokázal jen v USA vydělat téměř 94 milionů a celosvětově pak získal dalších 187 milionů dolarů. (Varan)
  • Peggy Lee se soudila se studiem Disney z důvodu údajného porušení kontraktu. Tvrdila, že je majitelkou práv k přepisům scénáře. Po dlouhých soudních tahanicích její právo soud uznal v roce 1991, načež jí byla vyplacena částka 2,3 milionu dolarů. (HellFire)
  • Film byl složen ze dvou příběhů. První pojednával o fence Joea Granta a příchodu dítěte do rodiny. Tuto verzi ale Walt Disney neschválil. O několik let později četl v časopisu Cosmopolitan příběh „Happy Dan the Whistling Dog“koupil práva a příběhy spojil. (Bau.Baushka)

Související novinky

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Reklama

Reklama