Reklama

Reklama

Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (850)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Typický tříhvězdičák z americké produkce, který dělá romantickým komediím špatné jméno. Prostě popcornový film, který vám k srdci nepřiroste, ale účel splní, s do puntíku splněnými body obdobných šablonovitých jednorázovek. Předvídatelnost, již zažitý předpokládaný vývoj, očekávaný konec.. Takových přibývá jako hub po dešti, přestože neoplývají zrovna valnou pověstí. I tak ale do kin přilákají spoustu diváků. Je pravda, že občas prostě každý potřebuje vypustit a takovou nenáročnou podívanou si dopřát. Já po "The Proposal" sáhla ve špatné náladě a docela příjemně jsem se bavila, přestože se dal předvídat každý další krok oněch hrdinů, které jen tak mimochodem nemám moc v lásce. Vtipu to také příliš nepobralo, ale je to prostě taková pohodička se zajímavými postavami (no dobře, postavou). ()

nunka 

všechny recenze uživatele

The Proposal má 2 úlohy: pobaviť a zároveň spropagovať. Okrem Sandry a Ryana si vo filme zahrá Starbucks, Coca-cola, Ford, pár módnych výstrelkov... - všetko samozrejme dôvtipne nasnímané, aby product placement nebol príliš okatý, ale tak akurát. Ústredné duo je fungujúce, scenár odľahčujúci, happyend očakávaný a celkový dojem i napriek všetkým klišé celkom príjemný a milý. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, vlastně je to docela milý film, přestože se samozřejmě jedná o ten typ romantické komedie, kterou stačí vidět jednou. Sandra Bullock se sice zrovna nepředvedla, ale alespoň můžeme vidět Ryana Reynoldse v nějaké roli, kde je skutečně sympaťák (já ho tedy do teď v žádné "sympatické" roli neviděla). Co však filmu chybí k tomu, aby se hrdě označil za "romantickou komedii" je lepší komický prvek. Romantika je na tom sice dobře, ale bohužel zde najdeme více scén, které místo aby byly vtipné, zdají se spíš trapné - ať už scéna se striptérem, nebo snad sprostá píseň Sandry Bullock při šamanském tanci v lese. Skoro jsem se párkrát neubránila tomu, abych se za herce, kteří tam hráli, nestyděla. Ve výsledku to tedy vidím na slušný průměr. ~(3,2)~ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela příjemná romanťárna. Sandra Bullock se sice zase snaží zkazit co se dá a její přerod z mrchy v dobračku jsem jí vůbec nevěřil. Ryan Reynolds to ale všechno zachraňuje a svým charizmatem pomalu utáhne celý film. A vedlejší postavy, v čele s babičkou, jsou taky fajn. Celý to navíc celkem příjemně uteče, i když kdyby se na stopáži takových 10 minut ubralo tak by to nebylo na škodu. Celkově ale příjemná romantická jednohubka, která sice žádným velkým filmem v rámci žánru nebude,ale vaší drahé polovičce se to bude líbit. A to se počítá. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco zápletka může na první pohled působit za vlasy přitažená (kdo by se do téhle situace nechal navést i přes vyslovená rizika?), postupující nosná linka, navěšené gagy i všechna příslušně upravená romantická klišé fungují přímo pohádkově. Největší prémií je ale Sandra Bullock, která vypadá a hraje nejlépe v kariéře a každou svou replikou nebo gestem mě rozněžňuje až na doraz. Když připočtu přirozenou chemii se spolehlivým Reynoldsem, spokojenost narůstá vysoko nad úroveň milé romantické komedie. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Skutečná adresa kanceláře The Colden Books je 225 Franklin Street v Bostonu. Celé ústředí, včetně kanceláře Margaret (Sandra Bullock) a Boba (Aasif Mandvi), bylo kompletně postaveno v ateliérech Walt Disney Studios v Burbanku. (TomikZlesa)
  • Betty White (Annie) roli ve filmu téměř odmítla, protože by kvůli natáčení musela strávit deset týdnů bez svého zlatého retrívra. (žvanimírek)
  • Přestože se většina filmu odehrává na Aljašce, ve skutečnosti se natáčelo v Bostonu a na jeho severním pobřeží. V jedné ze scén můžeme vidět slavnou ikonu Rockportu, "Motif No. 1", malou červenou chatrč proslulou tím, že se stala námětem pro díla mnoha slavných malířů a fotografů. Zasněžené hory na severním pobřeží nenajdete. Ty byly přidány digitálně. (TomikZlesa)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (více)

Reklama

Reklama