Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (212)

predators 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal zrádce v řadách samotných islámských teroristů? Asi nikdo, o to větší bude překvapení, které se skrývá v osobě... Jasně, to vám tak prozradím. :-) Občas napínavé, občas trochu nudné, ale díky vypiplanému závěru i hodně překvapivé drama. Nic zde není jasně dané a zápletka se postupně vyjasňuje až do samotného konce, který ve mně vyvolal i lehké pousmání... :-) 70% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Těžce průměrná rutina, v níž je Don Cheadle snad omylem a Guy Pearce předvádí 100+1 variaci na agenta, který je z počátku za hlupáka, aby nakonec prokoukl a vše pochopil. První hodina je jen nudná, druhá získá díky kolážím alespoň trochu švih, ale celé je to tak moc předvídatelné, nevýrazné a - co je nejhorší - podobné Scottovu Body of Lies, že nevidím jediný důvod, proč bych si neměl raději znovu zajít na Ridleyho nedokonalou, ale vizuálně i herecky uchopenou reklamu na cestovní kanceláře. 5/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inteligentní thriller s promyšlenou zápletkou, který je sice variací na propírané téma, ale je poměrně neotřele podaný. Už jen to, že hlavní hrdina je praktikující muslim je celkem novinkou a Don Cheadle se této role zhostil výborným způsobem. Guy Pearce pak zahrál typického agenta FBI, který Dona, ve své nevědomosti, nahání - tahle postava byla až příliš rutinérská. Třetído party, Said Taghmaoui, se pro podobné role nejspíš narodil. Suma sumárum 80% ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Terorismus...slýcháme o něm skoro každý den, ale málokdo se ho u nás bojí. V mnoha státech je to ale určitě jinak a po filmu Úhel pohledu jsem měl tu čest shlédnout další z vydařených kousků s touto tématikou. Film tvářící se skoro jak celovečerní pokračování 24 hodin s Jackem Bauerem, akorát z jiné pohledu, ale se stylem, který mě opravdu zaujmul. Opravdu bych do té hlavní role netipoval jednoho z Dannyho parťáků, ale nakonec se to ukázálo více než správné rozhodnutí. Podle mě tento film svou úlohu splnil dostatečně. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Povedené dílko s tématikou, která jak se zdá v posledních letech poskytuje spostu námětů. Akce film sice moc nenabízí, je to spíše rozvinuté do roviny psychologie a místy i ideálů dané víry. To ovšem nevadí a film docela vtáhne do děje, pravá linie a tvář hlavního hrdiny se začne vykreslovat tak před půlí filmu a pak už se to tak nějak klasicky vede v zaběhlých a je to škoda, ale v okoukaných kolejích.... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)
  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)

Reklama

Reklama