Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (1 515)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Med z toho přímo kape, eeeee - ona je vlastně řeč o vlasech, o sakra dlouhých vlasech, takže med nebudeme zmiňovat. Poznali by bratři Grimmové své dílo? Netroufám si hádat a myslím, že se to nikdy nedovíme (ale z pocitu kolegiality a lásky k pohádkám doufám v to, že by je využití jejich pohádky těšilo). Vyčítat tomu předvídatelnost - inu, to nemyslíte vážně! Je těžké předvídat děj v něčem tak klasickém a notoricky známém? (Šípkové Růžence, Krásce a zvířeti a hlavně Sněhurce doporučuji v takovém případě vyhnout se mílovým obloukem.) Stačilo vidět plakát a bylo mi to jasný. Stejně jsem na konci brečela a jsem vděčná za to, že to nejdrastičtější z předlohy tady bylo nahrazeno zpěvy a tanci. Jen to použití zlaté květiny vyrostlé z kapky slunce a vypadající jako orchidej v malém šťourovi, kterým jsem byla a stále jsem, budí otázku po důvodu jména princezny. Rapunzel/Locika je salát, sice moc fajn věc, ale že bych romanticky vzdychala nad miskou či nad záhonem? Nevzdychám, ale dokud její narození souviselo se salátem, logiku to mělo, v tomhle pojetí to logiku nemá. Chtěla bych toho bezva chameleona, co umí hypnotizovat. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Doposavad pravděpodobně největší odchylka od čehokoli, co si člověk s pojmem „bratři Grimmové“ spojuje. Jo, je to vykradený Shrek, jo, má to extrémně sporné myšlenkové jádro a plejádu zásadních vad, strukturních i pro disneyovky typických, jo, pokusy o ztvárnění manipulativní zneužívající matky vycházejí jen napůl a Locika kvůli tomu místy spíš než jako oprávněně se bouřící dcera působí jako infantilní spratek, jo, dozvíme se maximálně těžkotonážně banální „buď svůj a sny jsou to hlavní“, jo, hlavní postava se chová jako tele, a přesto za to nikdy nenese následky a jo, při pohledu na zacházení s Locičinými vlasy hrůzou plešatím, a stejně nemůžu jinak než být tím filmem tupě unešená. Vinu za to kladu skutečnosti, že v Tangled Disney představili svou nejlépe vystavěnou a nejvíc okouzlující romanci, která se vůbec poprvé přesvědčivě vyvíjí a které nemám nejmenší problém uvěřit. Rozhodně neuškodí, že romantická zápletka těží z mého milovaného žánru, hepburnovského střetu krajně protikladných povah, a že na zdejší mužský typ, skrytě citlivého, okázale vtipného cvoka, letím jak kočka na šantu. Takže gratuluju, Disney, úspěšně jste mi vymyli mozek. Snad jen kondicionér v tom mohl hrát větší roli, protože to množství roztřepených konečků a přelomených pramenů, které Locika zákonitě musí mít, je vpravdě astronomické. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přeskočím skoro celý film a zaseknu se u dvou tří vět, které pronesl Ron Perlman. Přesně tolik mi stačí ke štěstí, když největší bouchač Hollywoodu se nacpe do animované disneyovky. To jen tak na okraj. Na vlásku mi trošku připomíná Shreka, když ještě za něco stál. Podobnost je hlavně v tom, že se jedná o čistokrevnou pohádku. Hudební vložky fajn, humor správně dávkován, snad mohu prozradit že i konec je šťastný. U mě spokojenost. 85% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bože, jak já nesnáším ty děsný songy, a že jich tam hlavně ze začátku bylo. Texty jako "chci jen to, co chci" mi dokážou pěkně hnout žlučí. Kéž by tak nějaká chytrá hlava všechny ty písničky vystříhala, bylo by to čistých 5*. Jinak je to ale výborná pohádka, kde funguje všechno, od sympatickýho ústředního dua, přes skvělý vedlejší postavy (hromotluci byly super a ten věčně nažranej děda-bůžek lásky absolutně neměl chybu) po vtípky, až do posledního roztomilýho zvířete (chameleon palec nahoru, králem je ale rozhodně Maximus, ten je snad lepší i než Shrekův oslík). Pohádkovosti to má dostatek, stejně jako mnoha vyloženě krásnejch scén a nápadů. Animace nadprůměrná. Žádný hluchý či nudný místo (pokud se zrovna nezpívá). A jak obyčejně trpím averzí k těmhle "pohádkám", tak tohle bude čestná výjimka. Jako zvednutí nálady mezi učením na zkoušky zafungovalo "Tangled" na 100%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Může za to i kapka slunečního světla, která dopadla na zem a vyrostla z ní kytka se schopností léčit a navracet lidem mládí. Za chvíli tu máme dospívající princeznu Lociku, uvězněnou ve vysoké věži, netušíc nic o svém původu, které se ale s přibývajícími roky začnou pořádně zapalovat lýtka. Mezi lidi ji vytáhne až ukecaný světácký zlodějíček Flynn. A základ muzikální romance je na stole. Na pohled dietní děj je naštěstí zabydlený spoustou vedlejších postav, které vede mimicky úsporný chameleon nebo bojový kůň. Animovaná pohádka má navíc překvapivě dost akčních sekvencí, které ženou hrdiny kupředu k zámecké slávě, kterou touží Locika vidět. Na počítání čas nemám, ale prý jde v pořadí o padesátý film legendárního studia. Myšákovská produkce se nicméně nebála a představila sexy moderní pojetí jednoduchého příběhu, který občas překvapí sebeshazovačnými vtípky. Komediální momenty jsou výrazně otrkanější, než na které jsme byli zvyklí a příjemně sází na ironický, až sarkastický tón. Svou roli v něm hraje i několikametrový ohon hlavní hrdinky, který děvče šikovné používá jako kladku nebo provaz pro zajatce. Poctivě udělaný studiový comeback navíc oživí hudební doprovod, přičemž hudební čísla děj posouvají a dokonce nejsou úplně zlá ani v české verzi. Ostatně celý český dabing je překvapivě na velmi slušné úrovni. Emoce, které marně hledám u většiny animáků, nechám raději stranou, nicméně Na vlásku se mezi tou kulatou padesátkou disneyovských celovečeráků rozhodně neztratí. Lepší tři hvězdy, výrazně stravitelnější než řada jiných animáků, pořád ale tři hvězdy.. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Hlavní postavy filmu, tedy Flynna a Lociku, lze vidět i v dalším filmu od studia Walta Disneyho – v Ledovém království (2013). Konkrétně se jedná o scénu, kdy před korunovací Elsy vyběhne princezna Anna z hradu. (tb_23)
  • David Schwimmer a Burt Reynolds byli původně obsazeni do rolí, které byly následně v preprodukční fázi vyškrtnuty. (Zdroj: ČSFD)
  • Tvorcovia pracovali so 147 hadičkami, ktoré predstavovali štruktúru vlasu, a to potom prepracovali na obraz pozostávajúci zo 140 000 samostatných vlasových vlákien. (drake31)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama