Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 515)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Našťastie som zarytý odporca (komerčnými distribútormi pretláčaného) 3Dčka a takisto málokedy ustojím scestné bľabotanie (asi nahluchnutých) dabérov. Preto jasne volím originál a spestrenie nedelňajšieho dopoludnia po boku mojej zlatej tmavovlásky sa môže začať. "Tangled" je v skutku podarená záležitosť, ktorej poslanie, zacielenie aj vyplnenie má už pri úvodnej zvučke známeho adresáta. To však nebraní ani takmer švrťstoročnému chlapcovi nájsť si čosi požívateľné pod zub a nechať aspoň na moment rozplývať sladkú chuť detstva. Žerem tátoša Maximusa - jeho priebojnú bodylanguage, rešpektujem žubrienku uhrančivku - jej kamuflážne triky, berem kyprú iróniu aj srandičky typu transformer 's jump a toť vše. Muzikálne slabšie než nedávny "Princess and the Frog", koloritne menej odzbrojujúce jak dávna "Little Mermaid" a oproti napríklad "Treasure Planet" pokrokovo málo zdatné. Čiže taká milá oddychovka bez pridanej hodnoty s feši premenou zatratenej princezny Aguilery na budúcu kráľovnú Imbrugliu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně a rezolutně. Tady pod pět jít nemůžu. Dlouho jsem neviděl kreslenou pohádku, ze které by teklo více optimismu, pohádkovosti, radosti z příběhu a krásy, kterou ocení nejen dítě, ale i člověk, co má rád pohádky. Do toho je tahle pohádka i zábavná a neuvěřitelně sympatická snad ze všech stran, které si každý z Vás na tomhle filmu jenom dokáže najít. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Překrásná pohádka o překrásné blondýnce, které nemá jen dokonalý účes, ale její účes je i kouzelný :o) A jak to tyhle krásné dívky mají v životě jednoduché, tak ji ne osud, ani prozřetelnost, ale kůň (s duší psa) do cesty přivedl prince, který taky není ledajaký. Je to zloděj, který umí udělat tak svůdný pohled, kvůli kterému by mu nejeden chameleon pokřivil nos :o) Ale jelikož já nežiji v pohádce, můžu si plnit sen jen díky těmhle překrásným postavám (a jejich příběhem :o) Animace dokonalá, postavy vysoce sympatičtí a zaporáci antisympatičtí. Chameleon k sežrání (láskou)!! Děj nepřekvapující, ale vtipně, citlivě a originálně pojatý a to celé zabaleno příjemnými písničkami. Disney válí a to mi nikdo nevyvrátí!! Brzy si v ložnici vytvořím dětský koutek, pro sebe :o) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tak s radostí musím sdělit, že tak dlouho proklamovaný návrat Disneyho se povedl na jedničku s hvězdičkou, a u mně se zařadil mezi to nejlepší, co kdy Disney natočil hned po jeho shlédnutí. Samozřejmě někdo by mohl být zklamán klasickou zápletkou, která ani v nejmenším nevybočuje z předepsaných osnov, ale je to přece pohádka lidi... A ta stejně jako další typy filmů musí jít podle nějaké osnovy.. O lidech, kteří jsou schopní poukazovat na popírání fyzikálních zákonů atd v akci s vlasy, raději ani nebudu mluvit. Ne že by tady na Csfd někdo takový byl. Aspon doufám, ale říkám to jen kvůli tomu, aby tento komentář mohl být delší a já se nevyčerpal hned z kraje :)). Příběh je tedy možná v základním smyslu slova jednoduchý, ale je okořeněn tolika neuvěřitelně sympatickými, někdy zábavnými (a opravdu), někdy prostě krásnými scénami, úžasným hlavním párem a mnoha zábavnými sidekicky (kůn rulez, komu se nelíbil, je očividně úplně mimo, chameleon pak pěkně zaplnuje místo postavy, která by měla být v každé pohádce - roztomilé něco :)) Rapunzel je v rámci animovaného filmu opravdu cute, stejně jako fešný a vychloubavý Flynn (E..), a film tak nepostrádá ani jedinou ingredienci a scénář na nás vrhá jednu super scénu za druhou. At už akce (důl - která je perfektně natočená a .... má koně), či už romantické scény (nádhera) nebo scény trochu ostřejší - všechno je, jak má být a podpořeno velmi dobrým soundtrackem, ve kterém exceluje Mandy Moore. Opravdu má muzika říz a ani chvíli nenudí. Prostě byl to další z nejlepších letošních (ehm, myslím 2010 samozřejmě) zážitků a Jeden ze tří nejlepších animáčů roku. PS: zapomněl sem napsat, že hlášek je tu taky habaděj a většina z nich je opravdu prvotřídních - You should know that this is the strangest thing I've ever done! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Disney navázal na svoji tradici opravdu ve velkém stylu. Na vlásku je opravdu pěkná pohádka, ale zcela subjektivně musím napsat že kreslené postavičky, či loutky por mne budou vždy krásnější než digitální. Ty jsou totiž produktem mnoha tvůrců a nenesou onu osobitost. Ale i tak Disney dokázal, že animovat umí, třeba pohyby koně Maximuse geniálně parodují skutečné chování koní. No a pak j zde muzikálová hudba, která je pro mě osobně protivná, protože je patetická a připomíná mi muzikály, a hlasovým projevem pak Superstar a podobné debility. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Podľa slov režiséra Byrona Howarda chceli mať z Flynna najkrajšieho mužského protagonistu. Kvôli tomu zvolali tzv. "Meeting o krásavcovi", na ktorý všetky členky štábu priniesli fotky krásavcov, z ktorých vytvorili Flynna tak, ako ho môžeme vidieť vo filme. (drake31)
  • Skladatel hudby Alan Menken prohlásil, že se při tvorbě nechal inspirovat rockovými nahrávkami z šedesátých let. (EbiGuetta)
  • Na konci filmu, těsně před tím, než princezna Locika přijde o vlasy, které jí Flynn odřízne, je zloděj spoután, a to dost viditelně. Jinak řečeno, je perfektně vidět, jak má na pravém zápěstí přidělané pouto. Když však natáhne ruku k jejím vlasům, je jasně vidět, že na ruce nic nemá. (TheSlezy)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama