Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám rád filmy, kde se objevuje téma cestování časem, tak jsem si zadal do vyhledávače tag s tímto heslem a vyjelo mi nespočetně mnoho snímků, které už jsem většinou viděl, ale také tento film, který jsem neznal a který měl celkem zajímavý obsah. Komentáře jsem si k němu nečetl, protože jsem nechtěl vědět, jak to skončí, jelikož se vždycky najde nějakej trouba, kterej tam tu pointu napíše. Tak se natěšeně začnu dívat na tento počin ze španělské produkce a hned na začátku vidím nesympatickýho upocenýho morgoše, kterej má krásnej novej barák, unylou manželku, která asi žádnou Miss Moskva nevyhrála. No prostě nezáživní, unudění zbohatlíci, kteří se čerstvě přestěhovali na venkov. Hlavní hrdina má asi úchylku v pozorování ptactva, protože se posadí na sedátko a začne pozorovat okolní les svým dalekohledem a co nevidí. Nějaká mladá ženština se tam začne svlíkat a ukazovat své vnady. Ihned se mu splaší hormony, zbytek jeho vlasů se mu postaví na hlavě, koukne vedle sebe, kde vidí tu nádheru, co si vzal a jediný, co ho napadne je jí poslat nakoupit nějaký zásoby. Poté, co manželka odjede se ještě přesvědčí svým dalekohledem, šmírák jeden úchylnej a rychle hybaj do lesa, kam cupitá jak splašenej zajíc, asi hlavně pro jeho touhu spatřit mladou obnaženou dívku. Což se mu teda povede, ale to co následuje mi připadalo spíše jako komedie plná omylů a vzápětí vás ihned začne rozčilovat nelogické chování hlavního protagonisty, které bylo do očí bijící, že jsem měl chuť vzít krumpáč a praštit ho po hlavě, aby se konečně probral a začal přemejšlet. Celkem zajímavá zápletka, která nás drží v pro mě komediálním, pro někoho až v hororovém sledu událostí a ve které netrpělivě čekáte na vysvětlení a na nějaký perfektně promyšlený konec. To se fakt nestalo a to bylo veliké zklamání, společně s výběrem hlavního herce, kterej by se víc hodil do nějakých italských komedií s Fantozzim. Po zhlédnutí tohoto filmu jsem byl hrubě nespokojen a kladl jsem minimálně deset nezodpovězených otázek a proto tomuto snímku dávám pouhých 50%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Většinou je cestování v čase udělaný jako takovej dobrodružnej si-fi snímek plnej efektů a teenagerů, ale tohle je úplně něco jinýho, je to takovej mix mezí drama, thrillerem a možná i malinko hororem a celý to je obalený do hodně netradičního a vcelku promyšlenýho cestování v čase, který, i přes značnou složitost, nakonec fakt dává smysl a nenechává moc otázek kvůli chybám. Navíc to vůbec nepůsobí americkým cool dojmem, ale tak nějak bych řek civilně ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Podivná časovka - trochu sci-fi, trochu horor, trochu komedie, trochu drama, ale klíčová jsou první dvě slova: podivná časovka. Pokud rádi přemýšlíte nad tím, zda byla první slepice nebo vejce, budete se tetelit blahem. Já film označím za celkem zajímavý a rovnou vypálím po španělských tvůrcích svou nejtežší argumentační munici, proč "Uvězněni v čase" nedostanou 4*: jsem člověk s vyvinutým estetickým vnímáním (nebo prostě jen povrchní pipka) a trvám na tom, aby do hlavních rolí byli obsazováni chlapi, na které se dá koukat. Neříkám krasavci, ovšem nějaké charisma by měli mít... no tak alespoň odpudiví by neměli být, prostě ať ženská při pohledu na hlavního hrdinu nezfrigidní. Héctor v tomto směru naprosto nevyhovoval mým estetickým nárokům: plešatý, špekatý, chlupatý, s velkým neforemným nosem a bradavicemi, lézemi či jakýmisi melanomy na ksichtu, jako bonus se tenhle chlap pohyboval s grácií bukvice. Zkuste si představit, pánové, že by se například ta ubohá, diskriminovaná zpěvačka Věra Bílá dala na hereckou kariéru a vy na ni museli čučet celou hodinu a půl! Kdo z vás by o takový zážitek stál? No dobrá, přehnala jsem to, představitel Héctora je pohlednější než mnou uvedený příklad, ale můj problém jste pochopili, ne? Vůči hereckému výkonu nemám námitky, jen jsem tomuhle ošklivému pupkatému strejcovi v tesilkách nedržela palce tolik, jak by si třeba zasloužil (nebo taky ne). Mám ještě jednu související výtku a tou je dabing: zvolený hlas se k Héctorovi vůbec nehodil, měl být starší a hlubší. Celkový dojem z filmu není vůbec špatný - nevšední, neprůhledná časovka (byť leckterému divákovi zamotá hlavu, proč se hrdina chová, jak se chová, a jak to vlastně celé mohlo začít... a jak to skončilo?). 68% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Malinká dvojitá smyčka na provázku, která má naštěstí oba konce. Pěkně dotaženej film o cestování zpět v čase a jeho důsledcích. Víc nemá cenu psát, snad jen, že film je pro oko pozorného diváka a Ti, kteří budou spokojení tak jako já, nechť ihned pohledají Triangle. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nie, nie je to film o vrahoch čo pomocou prístroja zmiznú v čase ako som si po prečítaní názvu myslel. Napriek tomu je to film neskutočne napínavý pri ktorom som sa nenudil ani omylom ale pekne sledoval ako to do seba všetko zapadne a to si píšte že to zapadne (vďaka tomu absurdnému chovaniu sa postáv, ktoré mi dosť vadilo). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film měl soutěžní premiéru v roce 2007 na Filmovém festivalu Fantastic v USA. Získal zde hned tři ceny, a to za nejlepší kameru, Cenu poroty a třetí místo v Ceně diváků. (Terva)

Reklama

Reklama