Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

Nebešťan 

všechny recenze uživatele

Irsko dalo světu jen dobré věci - Joyce, Becketta, kupu dalších plodných literátů...a Morana! Jeho kultivovaný stand-up nemůžu stoprocentně docenit, už jen těch výrázů kterým pročesává publikum bez mrknutí oka, vtípků, zvyklostí, etc...co ale mohu hodnotit je on jako člověk - ležérní, nepodbízející se, ze své podstaty vtipný, svůj v každé jízlivosti. On třeba jede přes půl světa do Austrálie - tam je v pěti minutovém vstupu urazí, sklidí nebávalý potlesk a sympatie všech - takový on je, přitom v tom není nic negativního či agresivního, spíše říka věci, které si mnozí myslí, ale málokdo má ty koule to říct. Co z toho plyne? Nepít ten gin, pokud nejste čtyřicetiletá ženská....atakdále ()

Noomi 

všechny recenze uživatele

Ako môže byť niekto takto dokonalý? On je...chodiaca legenda a pritom sa o to ani sám nesnaží, možno o tom ani nevie! Je jednoducho sám sebou, s ničím sa nehrá, proste si len príde na javisko, začne rozprávať a ja len čumím! A nemôžem dýchať od smiechu. =) Dylan Moran nikdy nehral Bernarda Blacka - on ním bol od začiatku a stále ním je! Žiaden človek by tak vytrvalo nemohol hrať stále jednu postavu, on je fakt taký! A to je na ňom najlepšie. Už som počula názory, že je príliš afektovaný, čudný a dokonca trápny (je trápne už len napísať takýto nonsens) ale on je presný opak... A potom ho nemilujte! =) Monster je pre mňa vrcholom stand-up vystúpení. Jimmy Carr, Gad Elmaleh či iní...existuje veľa dobrých stand-up komikov, ale asi som sa pri nikom nedostala do takej pohody ako práve pri Moranovi. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Vynikající stand-up comedy, která si udrží pozornost celou hoďku a půl. Dylan Moran je úžasný komik (i když nevěřím, že to hraje:). Charakteru Bernarda Blacka se tu dál drží a je to jen dobře. Špinavej, nasranej, hulvátskej a s vopicí. Přesně takhle ho zbožňuju. Občas sice něco není tak dokonalé, ale když si zpětně uvědomím od čeho k čemu se vlastně dostal a probral to... a jak jsem se u toho zasmál... no úžasný. Za jeho hlas bych střílel. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

U stand-upů musí být člověk nejen vtipný, ale také divákovi sympatický. To u mě pan Moran splňuje na 110%. Jeho image irského omezeného hulváta se hodně podobá stylu Bernarda z legendárních BBooks až na to, že ubylo absurdností a přídalo se na chytrosti. Moran se svým vlastním nekonvenčním stylem trefuje do obvyklých témat, popíjí vínko, a občas si zapálí cigaretu. Pusobí dojmem přiopilého, rozcucháného váguse, ale Irové ho stejně jako já žerou a on si to zaslouží, protože v tomto oboru je to bůh. "You know, I would, for instance felate a smurf before I pick death." ()

marusaj 

všechny recenze uživatele

Obhroublý cynismus na ujetých až úchylných tématech z úst brilantního komika Dylana Morana. Ztělesnění Bernarda Blacka v reálném světě. Neuvěřitelný výkon. Obrovská porce britského humoru té nejtvrdší kategorie. Splendid! Ale.../toto je můj osobní problém, formát stand-up comedy není pro mne asi to pravé ořechové - tedy není to chybou Dylana Morana, nýbrž chybou formátu/..., z hlediska koukatelnosti, vtipu a celkové zábavnosti je to 90 minut s jedním "ksichtem" na obrazovce, často se ztrácí tempo, často se hledá co kde jak vypointovat, často je to "čekání na fór". Ano, je to boží, ale není to tak úplně pro mne. ()

Zajímavosti (2)

  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)
  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)

Reklama

Reklama