Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Více než důstojné rozloučení Henryho Fondy se svou hereckou kariérou. Fondovi i Hepburnové táhne na osmdesát, ale předvádějí dokonalý herecký koncert. Film ozvláštňuje, že dceru Fondovy postavy hraje jeho skutečná dcera Jane, ovšem nutno dodat, že její herectví poněkud pokulhává za malým Dougem McKeonem... Kdo neví, co s načatým večerem, nemá náladu ani na krvák, ani na přesládlý romantický film, tak Na Zlatém jezeře je ten pravý film... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ono pokud uděláte film o proměně starého bručouna v nejlidštější bytost na světě, tak pokud film nebude vyloženě dementní, tak téměř nemůžete neuspět. Asi první hodinku jsem prožíval obrovskou nudu a reálně zvažoval odpad. Možná to ani hodinka nebyla, ale subjektivně se to tak táhlo. Jakmile se dostavila návštěva, tak film začala ovládat kouzelná a pohodová atmosféra, která jej až do závěrečných titulků neopustila. Samozřejmě došlo na totální převýchovu nevychovaného spratka. A rodinné spřátelení na sklonku života. Nakonec se z toho vyklubal tedy celkem milý film o teple rodinného krbu a lásce až za hrob. Navíc došlo k symbolickému rozloučení s jedním úžasným hercem. S ohledem na to, že taky budu jednou starý, hloupý a ošklivý filmu malinko přidám. 3* ()

Reklama

alenka 

všechny recenze uživatele

Nic jsem o tom filmu nevěděla, náhodou se mi dostalo do ruky dvdcko, a úplně sem zírala, jak sem si ho mohla nevšimnout. Úžasná Hepburn a sexy Jane Fonda to spolu s Henrym opravdu rozbalí. Vlastně komorní rodinný drama je povýšeno lehkým a milým humorem. Překvapivě nevzniká žádná fraška, jako u většiny podobných filmů, ale silnej film s problémama, jako může mít každej z nás. Je to film o odpuštění, takže mu všichni musíme rozumět... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ooooooh :) To je tak krásné - starší pár, který tráví měsíce pospolu u jezera, k tomu mladík, který s nimi měsíc stráví také, do toho shledání otce a dcery a rozdílnost staršího páru, který ale stále drží pospolu. Normálně bych řekla, že je to tak přep*čené, že mě z toho samou sladkostí bolí zuby, ale je to tak skvěle natočené, že tomu není co vytknout. Herecké obsazení - vynikající kombinace. Úžasná kamera a detailní, klidné záběry :) A pokud máte podvědomí o historii rodiny Fondových - či načtené životopisy jako já - tak víte,že to natáčení nebylo lehké ani pro jednoho. Doporučuji na pošmurné víkendové odpoledne :) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jak ty poetické filmy mám rád, ale jak já je i nenávidím. Miluji ty příběhy, tu muziku, tu krásně laděnou atmosféru, kter donutí člověka přemýšlet. Ale na druhou stranu po skončení mám vážně divný pocit, nejspíše je to úzkost, smutek a pocit osamění. On Golden Pond je opravdu krásným filmem, dke dvojice FOnda Hepburn je nezapomenutelná, Ethel je opravdu rozverná a Kathrinepředvedla jeden ze svých nejlepších výkonů. Norman je bručoun každým coulem a Henry předvedl opravdový herecký koncert, sice ho mám rád jako padoucha Franka, ale tady jsem mu věřil každé slovo, které podával s určitým nadhledem a ironickým úsměvem. __ Film mi otevřel doopravdy oči co se citů týká. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Jane Fonda prohlásila, že scéna mezi Chelsea a Normanem (Henry Fonda), kdy mu Chelsea řekne, že chce být jeho přítelem, odrážela skutečný vztah mezi otcem a dcerou Fondovými. Během jednoho záběru chytila Jane otce za ruku, což jej dojalo, v očích měl slzy a odvracel se od kamery. Záběr ve filmu zůstal. (Kulmon)
  • Kánoe Gertrude, která se ve filmu objevila, patřila Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Po její smrti byla vydražena za 19 200 amerických dolarů. (Kulmon)
  • Katharine Hepburn (Ethel Thayer) získala za svůj výkon čtvrtého Oscara za hlavní ženskou roli, což nebylo ani 40 let po uvedení filmu překonáno. (Kulmon)

Reklama

Reklama