Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si filmu příliš nevšímal, ale během chvíle mě dokázal okamžitě zaujmout. Příjemná komedie o tom, když nevíte, co se životem, a tak si ho osladíte jedním dobře vyvedeným nápadem, odehrávajícím se po jeden dlouhý a nesmírně odvážný rok. Plus má tenhle film, pro mě, jeden velký bonus a to ten, že je v něm žrádla, že by se tím nacpala celá tanková divize a to se mně moc líbí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

14.2.2010 ~ Romantická komedie s prvky dramatu, která nepřetéká ostrovtipem, romance je tu taky poskrovnu a největší životní drama tu prožívají humři. Film je spíš o lásce. O lásce k jídlu a schopnosti se k něčemu nadchnout. ~ Upřímně řečeno ani nevím, že bych kdy projevil zájem vidět film o dvou nadšených kuchařkách. A ani pořádně nevím, jak se mi tu objevil, ale když už tu byl, byl by hřích ho odepsat. Nakonec, občas zabrouzdat k žánru a filmu, po kterém bych normálně asi zrovna neprahl, uškodit nemůže ;) ~ Julia (Meryl Streep), manželka nepříliš důležitého zaměstnance ambasády si jednoho dne usmyslí, že se naučí vařit. A protože má milujícího a podporujícího manžela, vrhne se do toho se vší vervou a výsledkem je spolupráce na francouzské kuchařce pro Američanky. ~ Jilue (Amy Adams) je kancelářská krysa na nepříliš uspokojující pracovní pozici. A taky se rozhodne jednoho dne, že udělá něco se svým kuchařským uměním. A to tak, že udělá jídla podle všech receptů z kuchařky, kterou pomohla stvořit Julia. ~ Mezi těmito dvěma světy je nějakých 50 let odstup. A v tomhle filmu sledujeme vzestupy i pády obou kuchařinek, jak se jim jejich koníček prolíná s jejich vztahy a zjišťováním, kolik času a nervů jsou tomu všichni ochotni obětovat. ~ Nakonec se z toho vyklubala příjemná nedělní oddychovka, která by bez Meryl sice možná nestála za moc (tu nominaci na Oscara rozhodně nemá jen za sezení v zapěněné vaně ;), a která trvá dvě hodiny. Dvě hodiny jsou vážně moc. Ale co, každý si v tom najde něco a to přesně v takovém množství, aby to nebilo do očí. A ty dvě hoďky jsem ochoten odpustit :) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Mám rád jídlo. Mám rád Meryl Streep. Mám rád Amy Adams. Takže pro mě ideální film, kterému jsem ochoten odpustit mnohé. I ty dvě odlišné a nesouvisející dějové linie, které spojuje pouze kniha kuchařských receptů a radost z vaření. Streepová opět předvedla svou schopnost být chameleon a současně Meryl a ještě přitom zahrát Julii Childovou lépe než by to zvládla Julia Childová. Amy Adams je milá a okouzlující a i když její Julie zůstává vedle Childové poněkud nevýrazná, zabrala si pro sebe mnohem víc mých sympatií. Možná pro svou všednost a odhodlání vydržet ve více méně nesmyslné sázce, kterou uzavřela sama se sebou. Občas se zadaří vtípek, občas dialog, některé scény jsou výborné a nad některými pokrmy se sliny sbíhají. A celé dohromady to má příjemné pozitivní a optimistické aroma. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Julie Powell vařila podle knihy ,,Zvládáme umění francouzské kuchyně“ od Julia Child. O svém počinu psala blog , jenž vzbudil veliký ohlas. Proto napsala knihu Julie a Julia, která vyšla v roce 2005.…. TO JEN PRO POŘÁDEK, ABYCH SE V TOM NEZTRATIL. Dva příběhy vyprávěné souběžně, oba milé, skvěle obsazené a plné jídla. Takový kuchařský životopis, ve kterém vyčnívá svérázná dáma M.Streep, která se neohroženě pouští do vaření. A samozřejmě milá a sympaticky obyčejná A. Adams, která vaření bere jako útěk od každodenních starostí. N.Ephron tenhle žánr ovládá a tento film není výjimkou. A tak nejhorší na tom všem je zjištění, že jsem dojatý z knihy o vaření. Stáří prostě nezastavíš, takže co takhle vyzkoušet třeba ,,Hovězí po burgundsku“. Připravte si ......, ale hlavně se nezapomeňte BAVIT A UŽÍVAT SI, PROTOŽE NA TOM JEDINÉM ZÁLEŽÍ!!! Samozřejmě když vaříte! Bon Appetit! PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Príjemne naladená komédia, ktorá sa čiastočne odohráva v dvoch obdobiach..Meryl Streep má divný prízvuk, ale stále je vynikajúcou herečkou...prekvapením je pre mňa Amy Adams...ktorá sa mi v poslednej dobe začína páčiť čím ďalej viacej...z tejto chuťovo originálnej komédie, cítiť prirozdzené nadšenie...čo je fajn, ako aj celý film ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Meryl Streep přibrala během natáčení 7 kilo. (Ernia)
  • Natáčení probíhalo od 13. března do 28. května roku 2008. (jezurka42)
  • "Je to film o lásce, o manželství, o tom, jak můžete změnit svůj život," prohlašuje Ephron na otázku, co ji vedlo k natočení filmu Julie a Julia. "Jsem posedlá jídlem, ale existovalo přinejmenším osm dalších důvodů, proč jsem do toho musela jít, jako například dělat to, na čem vám záleží a nalézt tak štěstí." (Martin00x)

Reklama

Reklama