Kočár pro princeznu (TV film)

Drama / Psychologický / Rodinný

Československo, 1984, 66 min

Jana Semschová

Pěkný filmeček s méně známými herci. Film je přátelství a porozumění, které pomohlo mladé dívce překonávat následky těžkého zranění..Pro mě doposud neznámá (možná kdysi jako malý, ale to už si nepamatuji), ale byl jsem celkem mile překvapen..Ten sestrojený kočár pro Markétu od Vojty, to jsem se zasmál a copak teprve společná projížďka po celém sídlišti...(15.6.2008)

Dosti dobrý film pro děti a mládež ukazující lidské hodnoty a optimismus. Napadá mne, že právě české filmy pro mládež z doby komunistické tatilty jsou vesměs lepší než ty ze současného demoliberálního období...Komunisté ještě ukazovali úplnou rodinu, s matkou a otcem - dnes už se rozpadá i tato poslední bašta tradice. Nebyl v těch filmech cynismus jako dnes.(16.6.2008)

Kvalitní dětský filmeček s velmi přirozenou herečkou v hlavní roli, ale trochu méně scénáristicky pojatým přítelem s trochu podivným rodiným zázemím. Filmu také trochu ubírá na prožitku velmi nekvalitní filmový materiál.(15.6.2008)

Pěkný film o tom, s jakým nadhledem se dá překonávat těžká životní epizoda. Některé dialogy a události jsou možná víc "z románu" než "ze života", ale zase je to vynahrazeno sympatickou ústřední dvojicí.(16.6.2008)