Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to svoje úžasné momenty, mnoho výborne napísaných dialógov, sympatických hercov (všetko valcuje Eric Bana) a celkovo je od Apatowa odvaha ponúkať "svojmu publiku" takto poňatý film, ale... mal som dojem, že to nikdy neskončí!!! Najdlhší film tohto roka, bez ohľadu na minutáž. Je to rozbité a v druhej polovici to zrazu stratí pojem o tom, kam to chce kráčať a čo to chce vlastne povedať, takže sa z toho postupne stáva utrpenie, ktoré neprehluší ani Banova austrálčina a Leslieino džavotanie. Už dávno som nemal taký dojem veľkého tvorčieho potenciálu zmiešaného s obrovskou tvorčou bezradnosťou. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Každého někdy opustí humor. Hůře, pokud se rozesmáváním druhých živíte. Opravdu bych nečekal, že zrovna Judd Apatow natočí smutný film o lidech, kteří za své poslání berou být vtipnými. Přirozeně nechybí vtipy na téma „když penis potkal vagínu“, camea známých, třebaže ne u nás, osob (tentokrát zejména stand-up komiků) a jen s malým pochopením napsané ženské postavy, které jsou přesně takové, jaké by je Apatow ve svém ideálním světě chtěl mít – tzn.: smějí se sexistickým vtipům a rády souloží. Jádro příběhu tvoří dva muži, Sandler a Rogen. Dobří komici, přesvědčiví také ve vážnější poloze. Rád jsem s nimi trávil čas a ani mi moc nevadilo, když jen žvanili do větru. Zdálo se, že film řeší i závažnější otázky a není v tom zcela nemotorný. Právě naopak, pár scén, kdy Apatow upozadí potřebu předvádět, jak umí být vtipný, mne… ano, skoro dojalo. Až ve druhé polovině, kdy nepřichází žádný zásadní obrat, pouze pár drobných ani-ne-překvapení, začíná být toho žvanění, jež by svým významem mělo spadat spíše mezi vystřižené scény na DVD (kterých je i tak přes hodinu), nad míru. Řeší se víceméně stále totéž a nic nového nepřináší ani postava Erica Bany, připsána nejspíš proto, že je pan režisér/scénárista fanouškem Hulka. Jestli chce Apatow dokázat, že zvládne více než „jen“ hodně vydařenou komedii, bude muset být příště nelítostnější při střihu. Už na základě tohoto nezdravě ambiciózního pokusu věřím, že dokáže natočit stejně vyvážený mix komedie a dramatu jako Woody Allen ve svých nejlepších letech. 75% Zajímavé komentáře: JFL, genetique, Traffic ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chce se mi ve stylu Chandlera skákat, máchat rukama nad hlavou a křičet "proč, proč, proč, proboha proooč?!" Já sice miluju filmy, které začínají po snídani a končí, když trubač na návsi oznamuje půlnoc, ale zrovna tak rád obědvám, svačím a večeřím. Takže mi pánové do pošty hoďte adresu a já vám z další výplaty koupím prášky na hlavu a nůžky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem počítal s tím že mě snímek Komici nepobaví a připravil jsem se tedy na nějakou tu porci dramatu. Ale že se mé hodnocení postupem filmu bude rapidně snižovat jsem taky nečekal. No uznejte sami : Po první hodině snímku ****, 90 minut za námi (začíná to váznout, lépe řečeno se děj zaseknul u jedné paní) ***, 120 minut shlédnuto (hlavní postavy se mlátí na trávníku navzájem, vrchol režisérovy impotence)**, nakonec ještě Apatow přidá nějaké to morální rozuzlení, přestože už jsem na něj ani nějak nebyl zvědavý. 40 minutová sekvence odehrávající se kolem rozbití rodiny Laury a Clarka, totiž byla opravdu hrůzostrašná. Kdyby celý film trval 2 hodiny, věřím že by si na své přišli opravdu všichni. Chápu že život komiků není snadný a je často velice smutný. Mě ale Sandler v poslední přestal bavit (jeho poslední filmy, kromě Volání o pomoc, jsou pro mě propadáky), Seth Rogen už pro mě taky vyšuměl, a tady navíc dostal roli, ve které neměl co říct. Jen se tam tak kolem pořád plácal. Jediný kdo mě tedy potěšil byl Johan Hill, který roste film od filmu. PS: Kdo chce shlédnout dojemný film z prostředí barových Komiků, tak doporučuju sáhnout jedině po Muži na Měsíci. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Vtipné, pohodové a celkovo zábavné. Pohľad na život a humor z dvoch rôznych strán so zaujímavým obsadením a štýlom. Film má od začiatku dobré tempo a baví, dokonca sa zdá, že je čoraz lepši avšak záver je akokeby zbúchaný na kolene. Veľmi chaotický a predvídateľný, typický a k celkovému nádychu filmu nepasuje, pretože je príliš obyčajný. Inak sa jedná o fajn pohodový filmík s množstvom dobrého vtipu, ktorý svojim spôsobom rozveselí a tiež núti sa trošku zamyslieť. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)
  • Keď ku koncu filmu príde George Simmons k Irovi do supermarketu, na menu za Irom pri jeho odchode sa objaví nápis Chopped Liver (Krajaná pečienka). (Flipper)
  • Eric Bana udělal z Clarka Australana, aby se mu v mateřském přízvuku lépe improvizovalo. (JayZak)

Reklama

Reklama