Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Andrews: 1. Great Day - Paul McCartney [2:08] ,2. Wires - Coconut Records [2:26] ,3. All The King's Horses - Robert Plant/The Strange Sensation [4:19] ,4. Carolina In My Mind - James Taylor [4:58] ,5. Keep Me In Your Heart - Warren Zevon [3:27] ,6. Real Love - Adam Sandler [4:56] ,7. We - Neil Diamond [4:11] ,8. Jesus, Etc. - Wilco [4:01] ,9. George Simmons Soon Will Be Gone - Adam Sandler [2:15] ,10. I Am Young - Coconut Records [3:07] ,11. Memory - Maude Apatow [3:53] ,12. Numb As A Statue - Warren Zevon [4:07] ,13. Photograph - Ringo Starr [3:58] ,14. Watching The Wheels - John Lennon [3:06], ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler -> Eric Bana: "Kdybych vypadal jako ty, byl bych celý den doma a j*bal sám sebe." Jeden z mála heftov, ktoré vás v tejto smutnej komédii parádne rozosmejú. Ale budete sa s jej postavami cítiť príjemne a o tom je. O vzťahoch, potrebe mať niekoho nablízku, o význame minulých lások a o tom, že byť slávny a bohatý nemusí znamenať nebyť osamelý. Skôr naopak. Apatow perfektne vypointováva väčšinu dialógov, odkrýva život za hollywoodskym pozlátkom a hercov necháva zažiariť "vnútorne". Ale dva-a-pol-hodinová stopáž je na daný žáner naozaj príliš. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $51,855,045Tržby Celosvetovo $71,880,305Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $14,989,826 //počet predaných kusov 830,661║ Ako dráma to nie je vôbec zlé, lebo v takejto polohe dokáže fungovať dokonca aj Adam Sandler, príbeh je veľmi koncepčne zaujímavý, strhne, problém nastáva v rozsiahlosti minutáže, kde akosi Apatow zabudol na zostrihanie častí brzdiacich dej. Ten rozpočet je dosť dobrý priestrel, sila na takýto druh filmu. /60%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Měl jsem Apatowa TAK rád. Mám ho rád stále (jako scénárista nebo spoluscénárista je k nezaplacení), jenže teď už vím, že ten člověk je ještě více "jinde", než jsem původně myslel. Judd má sice nesmírný nadhled, vtipu na rozdávání, a nedělá si z ničeho těžkou hlavu, jenže v jeho novém filmu s (opět) bezvadným Adamem Sandlerem se nechal až příliš unést. Třetí fórek o obřích varlatech / otírání žaludů / svrasklých penisech mě ještě dokázal s mírným sebezapřením rozesmát, jenže pak se začalo mužské přirození "srát" (to se nedá jinak říct) do každého desátého dialogu, a to mi HODNĚ vadilo. Beru, že je Apatow velmi upřímný, to mám na lidech rád; beru, že mu nedělá problém mluvit o oplzlostech a sexu - to já také dělám; jenže když od filmu čekám, že bude mít podobný nádech, nesmí se to přepísknout. Líbilo se mi například, jak tvůrci haní facebook a myspace a podobné věci, líbilo se mi také, jakou jsem měl parádní možnost nakouknout za oponu pořadu Na stojáka, a nepohrdnul jsem ani nadprůměrným hereckým osazenstvem (Rogena prostě žeru), ale jak říkám: v dialozích to bylo odvážnější a střelenější než Boogie Nights, jenže bohužel i trapnější. Takže rejžo: příště více komediální akce a méně proslovů o penisech. Posledních 30 minut je bezchybných a jako z úplně jiného filmu. 70%. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Na komedii docela roztahaný snímek s kousky dějových dramat, které to pozvedají společně se sympatickými herci na trošku lepší úroveň. Neustále se scénář snaží být vtipný, což se popravdě podařilo jen v malé míře. Moc nechápu, jak se publikum při představení v tomto filmu mohlo smát takovým blbostem, které Adam Sandler se Sethem Rogenem vyprávěly. Ani jeden vtip který jim prošel pusou mi nepřišel vtipný a jako baviče bych je tam odtud vypráskal. Koho baví řeči jenom o věcech týkajících se sexu apod. vulgárností? Sice ty dějové linky s milostnými vztahy alespoň za něco stojí, nicméně se nedá říct že by mě vyloženě bavily a zažral se do nich. [5,5/10] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)
  • Postavy George a Ira jsou pojmenovány po bratrech George a Ira Gershwin, hudebních skladatelích. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama