Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

"Už to mám!!!", vykřikla nadšeně neúspěšná autorka argentinských telenovel a baculatou rukou smetla z opěradla křesla jednu ze svých šestnácti patologicky obézních koček. "Hlavní hrdina bude cestovat v čase! Do prdele s logikou, hlavně tam musí být láska!. Tak tohle bude trhák. Henry bude cestovat a cestovat a cestovat a cestovat, protože je mutant a Clare bude smutná a hodně plakat! Láska, která přesahuje hranice času! To je taková krása!!! ", rozvíjela nadšeně svoji myšlenku k "dokonalosti", zatímco se kolébala k počítači. Tlustým prstem nasměrovala myš k souboru "Rozervaná srdce", otevřela jej, ve dvouřádkovém seznamu postav přejmenovala Marii-Luisu a Rodrigua na anglické ekvivalenty, které ji v tu chvíli zněly nejromantičtěji, protože připomínaly některý z románů pannen Bronteových a začala freneticky ťukat do klávesnice. "Ježiš, to je tak smutný! ", prohlásila tklivě po dvou hodinách nejkýčovitějšího textu, jaký v životě napsala, setřela slzu stékající po tvarohovém obličeji a mohutně se vysmrkala do rukávu růžového županu s pelikány, ze kterého ji až nestydatě lezl její enormní pupík. ***** Z takového blábolu prostě musí být každá zasraná hospodyňka, RAPIDUS a SOCHOKING totálně perplex, že si přes slzy ani nevšimnou, jaká to byla hnusná, povrchní a nudná peachovina. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Time Traveler's Wife v mnoha ohledech připomíná předposlední díl ságy o mladém čaroději. Z knihy bylo vytaženo to nejlepší, hlavní hrdinové jsou velcí sympaťáci, hudební stránka ke konceptu snímku skvěle padne a žánrově netypické zakončení vezme dech. Je to všechno sice jedno velké romantické klišé, ale zpracováno tak mistrovsky, že vzdorovat nemá smysl. Navíc tak fantasticky fungující dvojice, jako jsou Eric Bana a Rachel McAdams, se nevidí každý den. Bez rozmýšlení čisté čtyři hvězdy, neboť tenhle film (a jeho hudební doprovod) vám zůstane v hlavě a srdci ještě hodně dlouho po odchodu z kina. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju, že knihu jsem nečetl. Ale film se mi líbil. Přes počáteční nedůvěru, kdy na mě prvních 20 minut působilo hodně zvláštně, se nakonec vyplatilo film nevypínat a počkat si pěkně až do konce. Pokud bych měl srovnávat, tak mi to nejvíc připomnělo Osudový dotek (tomu jsem dal 4 *). Jenže když se na to zpětně dívám, tak Zakletý v čase se mi líbil mnohem více. A taky aby ne, když Rachel téměř nesleze z plátna a je tak… jak je stupňování "nádherná"? Meganádherná? Ultranádherná? To nejde, prostě je skvělá, je krásná a já jdu dál, k Ericovi, který mi vždy ve filmech přišel takový nijaký, ale tady se našel. Co se snažím říct, je to, že tento film není dokonalý. Je jen dost příjemný a i má jediná výtka, že se neřeší příčina (proč vlastně cestuje, co se mu stalo, že cestuje časem?) ale důsledek (jak se vypořádává s cestováním v čase nejen on) byla tak nějak vyřešena. Takže suma sumárum mi vychází hodně pěkná romantika, kterou si určitě někdy rád zopakuju. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jsem zmlsaný Banou v Kpomicích, kde předvedl fakt parádní show, možná proto jsem cítil takovou pachut topornosti (nejen) v jeho herectví. Od McAdams nečekám nic jiného než úsměv a její ostré rysy v tváři, o něčem jako "hraní" nemůže být ani řeč. To, že jsem celé cestování nechápal není úplně důležitý, nebylo by to poprvé, ale mám pocit, že se v tom ztrácejí samotní tvůrci, protože tolik nelogických pýčovin je proti přírodě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíle jsem netušil, jestli se chci dívat právě na tenhle film a jestli bych raději neměl dát přednost něčemu jinému, přece jen výběr byl velmi bohatý. Nakonec jsem v sobotu večer zapnul HBO a byl jsem hodně zvědavý, co mě vlastně čeká. Že veškeré mé obavy byly liché se ukázalo téměř vzápětí, od začátku se jednalo o film, který mi maximálně sedl a který mě takovým nějakým zvláštním způsobem dokázal vtáhnout do děje, aniž bych v něm tápal. Vydržel jsem celý příběh s napětím sledovat až do konce a klidně se bez mučení přiznám, že na konci mě film dokázal i rozbrečet. Tohle byl zkrátka úžasný romantický příběh dvou lidí, jejichž láska nebyla vždy snadná a jejichž životní osudy byly tak trochu komplikované, ale kteří se i navzdory genetické anomálii, která způsobovala hlavnímu hrdinovi četné potíže, měli rádi a dokázali to vše zlé a špatné překonat a o to více si pak užívali to dobré. Ano, přiznávám, jsem nenapravitelný romantik a když vidím zajímavou, kvalitní a dobře natočenou romantickou podívanou, tak jde všechna přísnost stranou. Tenhle film si ode mne nezaslouží nic jiného než vynikajících pět hvězd, které mu tímto uděluji. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Soundtrack k filmu vydala firma New Line Records pouze ve formátu MP3 na internetových portálech Amazon a iTunes, na klasickém kompaktním disku v žádné zemi oficiálně nevyšel. (curfew77)
  • Film se natáčel v Kanadě, konkrétně v Torontu a v Hamiltonu (provincie Ontario). (curfew77)

Reklama

Reklama