Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

  • Švédsko Låt den rätte komma in (více)
Ukázka z filmu

Outsiderský hrdina filmu, dvanáctiletý Oskar, žije na švédském sídlišti. Zde se setkává se stejně starou dívkou Eli, která se právě přistěhovala. Záhadná Eli ho svým podivným chováním přitahuje. Obě samotářské děti se sblíží. Jejich přátelství čeká osudová zkouška. Oskar totiž zjistil, že tajemná Eli je upírka... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (775)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemam slov, naprosto geniální dílo, který se zabývá upírským motivem a dělá to ohromujícím způsobem a válcuje všechny mnou doposud viděný upířiny. Ani nevim, co se mi na tom líbilo víc, jestli ta hustá syrová atmosféra zasněženýho Švédska a nebo ta prapodivná dětská romance, která je ale točená hodně citlivě a nesmírně zajímavě, fakt nevim, ale co vim je, že se mi ještě nestalo, aby na mě něco, co by prokazatelně nemělo být reálný a měl bych si říct, že je to naprostá kravina, působilo tak reálným a drsným dojmem jako tohle. Švédsko útočí a to ve velkým ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Let the right one in nakopává zadky všem těm přesládlým Twillight-fans i v případě, že i zde se jedná o romantiku. Jenže tentokrát bylo toto téma uchopeno velmi svěže a s citem a vznikl tak úžasně mrazivý horor o nevinné lásce. Příběh není čistě hororový, ale funguje stejně dobře i jako drama o osamělých dětech, jež jsou vyloučeny ze společnosti. Filmu hodně prospívá zimní severská příroda, ve které dokonale vynikají všechny ty krvavé cákance. Kamera určité scény zabírá z dálky a jakoby mimo dění, čímž navozuje pocit odcizení. Jsem prostě nadšen, viděl jsem ho dvakrát a zhlédnu ho klidně znovu. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Zasadenie upírskej tematiky do reálneho prostredia chladného severského sídliska je originálny a sľubný ťah. Keď však scenár ignoruje logické zákonitosti onej reality (neexistujúce reakcie okolia na udalosti – žiadni vyšetrovatelia, žiadna sociálka), prvotné nadšenie nahrádzajú rozpaky z bullshitovania diváka. A nachádzať poetiku v ‘čistom, na obojstrannej osamelosti založenom vzťahu’ dvoch dvanásťročných deciek, z ktorých jedno sa zabáva bodaním kudly do stromu a druhé vysávaním krvi z okoloidúcich dospelákov, je mimo moje emocionálne obzory. Výborné tu nakoniec zostáva iba zasadenie vizuálnych efektov do reality (zoskok z lavičky, výlez po stene nemocnice). ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Upíří horor, který díky dětským hlavním představitelům získává nový rozměr koukatelnosti a poutavosti. Příběh o dvanáctiletém bělovlasém klukovi, který je obětí školní šikany svých spolužáků a malé stejně staré černovlasé upíří dívce, který se odehrává na pozadí zasněženého švédského sídliště, kde není až zas tak mnoho scén, které by někoho děsily, ale přesto se na film velice pěkně dívá. Přátelství a romantika spolu s velice realistickou krví, bez použití extrémních efektů a fascinujících triků. 80 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

O přátelství, jenž život dává, ale také bere … Jednoduché, krvavé, drsné, bez zbytečných efektů. A hlavně - zajímavé! Místo rozzářené přírody ponuré švédské sídliště se sněhovými kulisami. Ani hlavní hrdinové nejsou nijak extra sympatičtí, ale bez problémů jim uvěříte, což je pro film to podstatné. Asi vám nebudou stát hrůzou vlasy, ale jistě na tento skromný, takřka komorní počin plný dětské romantiky s pusou od krve ihned nezapomenete. ,,A co se stane, když vstoupíš bez pozvání?“ PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Je snad jasné, co bude následovat. A že (tentokrát) nekecám! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (21)

  • Hudbu k filmu nahrával Slovenský filharmonický orchester. (BathoryMan)
  • Film sa odohráva v roku 1982. (Pat.Ko)
  • Název filmu také odkazuje na to, že podle některých legend může upír vstoupit do domu jen pokud je pozván. (cubajz)

Související novinky

Ať vejde ten pravý v seriálové podobě?

Ať vejde ten pravý v seriálové podobě?

17.03.2021

Stanice Showtime se pokusí přinést na televizní obrazovky novou adaptaci knihy „Ať vejde ten pravý“ spisovatele Johna A. Lindqvistda. Showrunnerem a výkonným producentem seriálové verze bude Andrew… (více)

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

V létě přiběhnou vlkodlaci z Dánska

V létě přiběhnou vlkodlaci z Dánska

25.02.2014

Součástí nedávno ukončeného filmového festivalu v Berlíně je i obchodování s novými filmy, které jsou v různých fázích postprodukce, natáčení, nebo se ještě točit vůbec nezačaly. Jeden z… (více)

Reklama

Reklama