foto

Hoyte Van Hoytema

  • nar. 4.10.1971 (45 let)
    Horgen, Švýcarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hoyte van Hoytema vyhrál dvakrát cenu Guldbagge pro nejlepšího kameramana. Natočil několik uznávaných celovečerních filmů a TV seriálů (vybraných do festivalových soutěží) – Fighter (2010, r. David O. Russell), Ond tro (2010, r. Kristian Petri), Dívka (2009, r. Fredrik Edfeldt) nebo Ať vejde ten pravý (2008, r. Tomas Alfredson), za který získal řadu ocenění.

Film Europe

Kameramanská filmografie

Filmy

2017 Dunkerk
2015 Spectre
2014 Interstellar
2013 Ona
2012 Call Girl
2011 Jeden musí z kola ven
2010 Fighter
Ond tro
2009 Dívka
2008 Ať vejde ten pravý
2004 Salto, salmiakk og kaffe
2003 Černý Laponec

TV seriály

2007 Upp till kamp (TV seriál)
2005 Lasermannen (TV seriál)
2004 Danslärarens återkomst (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace