Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film, který míchá žánry, ale podle mě zdařile (na rozdíl od většiny filmů, které se o to pokouší). Vedle akce je tu i pár poměrně dost děsivých scén se Stewartem, je tu motiv milostný, ale především se dost scén nese v komickém duchu. Gibson tu hraje fantasticky, Robertsová zdařile sekunduje. A je tu skvělá hudba. Je ovšem pravda, že až při druhém zhlédnutí jsem pochopil, proč Gibson pořád kupuje Kdo chytá v žitě a dodnes jsem nepochopil, co je myšleno tím zemětřesením v Turecku a americkým prezidentem. Ale stejně jsem se skvěle bavil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak už sprisahaneckú teóriu, tak potom radšej 'JFK', ale aj tak to má skvelé grády. Jemné romantické ladenie tomu dáva nečakaný šmrnc, ale najviac sa tešte na skvelý scenár, napätie a nemenej je tu aj skvelo natočená akcia s kopou nadsázky. Proste taký fajnovo stráviteľný filmový popcorn. 80%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Každý film má právo byť „žánrovo roztatárený“, ale čo je veľa, to je veľa. Mdlá akcia strieda hlúpu paranoju a celkovo nepresvedčivej snímke definitívne láme väz až rušivo (!) slávne herecké obsadenie Gibson/Robertsová. Dokonca ani plešatý invalid Patrick Stewart nie je démonický. Smutne nevydarený film a jednoznačne najslabší spoločný počin dua Donner/Gibson (séria SMRTONOSNÁ ZBRAŇ a MAVERICK). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $75,982,834Tržby Celosvetovo $136,982,834║ Tak po dlhšom čase som sa k tomuto špionážnemu počinu od Richarda Donnera vrátil s musím povedať, že lepšie som spraviť nemohol. Z prvotného priemerného hodnotenia musím zmeniť svoj postoj na najvyššie, lebo takto kvalitne skonštruovaná špionážna dráma sa len tak nevidí, jedine ma napadá Scottov Verejný nepriateľ(95%). V podstate po celý čas nám príbeh ponúka strhujúce teórie a tým nám nedovolí spustiť zrak s prezentovaných obrázkov a to dej nepotrebuje ani nejakú bombastickú akciu, čo by zbytočne premrštila dej do banálnosti. Mel Gibson a Julia Roberts predvádzajú bravúrnu súhru aká sa len môže od takýchto mien očakávať, z ich vystúpenia sú cítiť emócie, napätie a nehovoriac už o strachu. "Donner keď má chuť do točenia a k tomu dobrý scenár, tak to je badateľne cítiť, čoho je dôkazom aj tento jeho počin!" ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Jediným dôvodom pre opätovné zrýchlené pozretie si tohto známeho filmu bolo, že som k nemu nemal napísaný komentár. Ani veľmi niet čo komentovať. Dvaja slávni herci (pričom Mel Gibson predbieha Juliu Roberts o dĺžku Geronima), zmätený scenár, dobre nakrútené akčné scény, chytľavá pesnička, pripomenutie Bournea a ďalších filmov od Nepriateľa štátu až po Troch mužov na zabitie. Ale celkový dojem ostáva zafixovaný na pôvodných troch hviezdičkách. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • V kině, ve kterém se Jerry schová před pronásledovateli, právě promítají film Jestřábí žena. Konkrétně závěr filmu, kdy Navar vjíždí na koni do katedrály. (m.xFuck)
  • Jerryho licenci pro taxi vydal Raffi Paloulian, přítel scénáristy Briana Helgelanda. Objevil se i ve filmu jako statista. (fannah)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama