Reklama

Reklama

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Intelektuálové se tady bez zardění naváží do porušování pravidel superhrdinského žánru - jeden by řekl, že popis funkce kávovaru jim bude bližší než nablejskaný fáro s vystřelovacíma raketama. Jo, debilita hlavního hrdiny je skoro úmorná a Waltz je na prd (hraje toho samýho fachidiotickýho troubu jako v Panchartech) ale stejně jsem si to docela dost užil. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z mé strany teda hlásím ohromně příjemné překvapení. Green Hornet mě skvěle pobavil, a to jednak přímočarými vtípky, jednak neustálým shazováním sebe (když si záporák obleče rudý háv a nasadí plynovou masku, tak je to prostě k popukání ... ačkoli ne každý divák musí ten nadhled pochytit) i svých žánrových kolegů (závěr alá hodně lame verze osudového zakončení Temného rytíře). Gondry to natočil neuvěřitelně svižně a hravě, jako takové eticky absolutně nezávazné klukovské blbnutí. A ani ta úvaha nad tím, jak zpravodajství manipuluje veřejné mínění, není tak laciná, jak bych od komiksové oddychovky býval čekal. Viděna 2D verze a nemám dojem, že 3D by mohlo být něčím prospěšné. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Seth Rogen, Evan Goldberg | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Neal H. Moritz | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Original Film | Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržba: 228,306,168 $ | Výborná odviazaná zábava s efektom "pusť mi moje vlasy". Superschopnosti, nevysvetliteľné situácie - žiadne z nich nedostávajú vo filme vysvetlenie - a to je ten faktor, prečo vie zelený sršeň baviť - nehrá sa na viac, než čím je: lacnou zábavou na unavené večery s nízkofrekvenčným stavom mozgu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vtipné, akčně celkem solidně nabušené a opentlené nápaditou obměnou superhrdinského schématu. Hrdinové Zeleného sršně nespoléhají na sílu masky a zkouší symbolickou sílu kontrolovat skrze ovládané noviny - výsledek je neobyčejně osvěžující. Ač je Sršeň místy dost průhledný, celkově se díky několika zvratům a neodvratnému tušení pěkného průšvihu za jinak pubertálně rozjívenou jízdou mění v hodně napínavou a požikářskou podívanou. Když si k tomu přidáme Gondryho poetické vsuvky, výtečného Waltze (ten chlap zase waltzuje!), neotřelou hrdinskou dvojici a příjemnou poklonu Růžovému panterovi, máme tu hned záhy kandidáta na nejlepší letošní blockbuster. Mínusy: zbytečné 3D, které vypadá jak dětské leporelo a také to, že Zelený sršeň nemá úplně vyvážené tempo. Díky tomu u mě ve srovnání s loňským Kick-Assem půl hvězdy ztrácí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky silne nedotiahnuté (tie hrdinove premeny, Bože!), väčšina pokusov o vtip ide mimo (mňa), obsadenie je okrem Waltza na zabitie (Diazka a Číňan fest mimo, Rogen sa tvári, akoby to nebol jeho vysnívaný projekt, ale niečo, v čom je nútený hrať kvôli prachom) a buddy-chémia slabá. Gondryho finty a extra akčne nadupaná záverečná 30 - 40-minútovka to našťastie zachraňujú, takže nakoniec zľahka prevládli pozitívne dojmy. Porovnávanie s Iron Manom je smiešne, na jednotku sa to nechytá ani náhodou a na dvojku tiež nie. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Garáž Britta Reida (Seth Rogen) ukrývá opravdu mnoho skvostů. Patří mezi ně AC Cobra, Bugatti Veyron (jeden z nejdražších vozů světa s tehdejší pořizovací částkou milion eur), Chevrolet Camaro 69, Chevrolet Corvette 56, Dodge Charger 515 GTB 69, Ferrari 275 GTB/4, Ford GT 40 MkII 68, Jaguar XK 120, Lincoln Zephyr, Maserati 3500 GT Spyder Vignale, Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, Mercedes-Benz SLR McLaren, Mosler MT900 GTR XX nebo Porsche 911 GT3 RSR. (chaosteory)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama