Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Hrůza to teda fakt byla, to se musí nechat. Tento snímek není nic jiného, než samoúčelná vykrádačka, která dává fádnosti nový rozměr. Na začátku se nás tvůrci snaží navnadit tvrzením, že jde o příběh podle skutečné události, ale velmi rychle vám dojde, že tohle má ke skutečnosti zatraceně daleko. A když opomenu takové úlety, jako že například autoři v životě neslyšeli o razkladu tkání, zůstává nám pouze nemastné, neslané a okoukané cosi. A ten rozjezd v poslední půlhodině to už neměl ani sebemenší šanci zachránit. No jo no... Kdyby to alespoň tak zoufale nepřipomínalo The Amityville Horror říznutý Silent Hillem... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film se sice hned na začátku snaží upoutat hláškou, že to je podle skutečný události, ale záhy je celkem jasný, že to je celý přikrášlený a přehnaný až hanba. Jinak příběh se vyvíjí tak nějak typicky pro tyhle horory s mysteriózníma barákama, ale je zpracovanej značně nudícím způsobem a nemá moc co novýho přidat a ani se o to vlastně nesnaží, posléze je ještě vyvinut pokus to zachránit jakýms takýms napínavějším finále, ale to taky za moc nestojí a celá pointa je za prvé dementní a za druhý příšerně ohraná, takže tvůrci můžou být vůbec rádi, že sem to dokoukal, protože to je fakt slaboučký a nudící ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

A jéje, další hororovej film o strašidelným baráku a samozřejmě podle skutečné události. Kolikrát jsme tohle už viděli? Ano, nespočetněkrát. Děj jede podle šablony, diváka nic nepřekvapí, ničeho se nelekne a hned při prvním záběru na ten dům si řekne, že do takovýho baráku se můžou nastěhovat jenom blázni. Nebo také postavy klišovitého a nudného hororu. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Inspirace skutečnou událostí dodá horroru vždy jakýsi nádech a nejinak je tomu i zde. Hned druhý nádech dodává snímku střih a lekačky, kterými jsme zahlceni hned od začátku. Právě na lekačky a strašáky si ale hlavní postavy i divák brzy zvyká a přestože jsem párkrát málem skopnul notebook z postele, stávají se rutinními. Atmosféra není vyzdvihnutelnou charakteristikou, příběh dojemný, ale nevtahuje jak by mohl. Nepopsal bych snímek přímo jako nepovedený, ničím však nenadchne. Alternativou je další horror inspirovaný skutečnou událostí 3:15 zemřeš. Alternativa: Orfanato, Amityville Horror, American Haunting, Others, Stir of Echoes, House of the Devil, Sixth Sense. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když si uvědomím, jaké stupidity jsem byla nucena ve svém oblíbeném "baf-žánru" v posledních letech vydržet, jsem za "Hrůzu v Connecticutu" neskonale vděčná. Kdyby ještě trochu více zapracovali na nějaké té originalitě, pořešili psychiku postav (skvělý Kyle Gallner) a přidali ještě pár lekaček (fungují skvěle), byl by to plný počet. Ale i tak nadprůměr.;-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Báseň, ktorú Matt (Kyle Gallner) recituje pri spomienke na "knihu z detstva s podivnými obrázkami", sa skladá v skutočnosti z dvoch častí. Prvou je úryvok básne W. H. Mearnsa publikovanej v roku 1922 pod názvom "Antigonish". Druhou je stará ľudová anglická riekanka, známa pod názvom "Two dead boys poem". (ČSFD)
  • I když Elias Koteas vypadá ve filmu mnohem starší, než je Virginia Madsen, je ve skutečnosti starší jen o šest měsíců. (Chatterer)
  • Film je založen na skutečných životních příbězích Ala a Carmen Snedekerových, kteří žili v bývalém starším pohřebním ústavu v Southingtonu v Connecticutu, konkrétně v ulici 208 Meriden Avenue. (Chatterer)

Reklama

Reklama