Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vlastně taková pohádka, která stárne trošku rychleji. V první polovině 80. let se Hollywood v podobných záležitostech poměrně viděl. Scottova Legenda, Nekonečný příběh, do toho různé planety Krull či snad trojnásobný Conan. Tady samozřejmě všemu akčnímu sci-fi i po letech díky vyjímečné hudbě vládne Conan. Jestřábí žena může nabídnout populárního Rutgera s krásnou Michelle a také začínajícího a tehdy ještě snesitelného Brodericka. Richard Donner to celé tehdy profesionálně zastřešil kvalitní režií. 65% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nádherný romantický příběh ze středověku, o dvou milencích, kteří byli prokleti. Muž se večer mění ve vlka a žena je přes den jestřábem. Jako lidé se mohou setkat jen na pouhý okamžik, skoro se dotknout. To je však vše. Pomůže jim jeden starý mnich a uprchlý vězeň, který měl být popraven. Kletba je zlomena. Aquilský biskup zabit. Konečně může být Navarre se svou Isabeau. Příběh plný čisté lásky a napětí. Nádherná hudba, která doprovází děj. Jejich utrpení v prokletí budete prožívat s nimi až do konce. Atmosféra, která vás pohltí a už nepustí. Tenhle film mám strašně moc ráda. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že sa v 80. rokoch fantasy žánru komerčne vôbec nedarilo ( LEGENDA, PLANÉTA KRULL, DRAGONSLAYER atď. ). Kvalitatívne sú to však mimoriadne zábavné a efektné pecky. Tento má rovnaký osud. Je striedmejší ako spomenuté tituly, je však rovnako pútavý a vydarený, s nádhernou stredovekou výpravou a rovnako okúzľujúcimi hereckými predstaviteľmi. Kultová klasika, ktorá sa dá pozrieť hocikedy. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Fantasticka stredoveka pohadka. Vyborni herci, hudba dokonale mimo ale presto funkcni, rozumna davka mysticna, ale stale si drzici stredoveky realismus, nesmrtelny pribeh a pusobiva kolekce historickych zbrani. Obzvlast Navarrova double crossbow a hlavne - ten velky a nadherny... ZWEIHANDER!!!! 9/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemná fantasy, u které trochu zamrzí příliš infantilně pojatá postava M. Brodericka, co film sráží do kategorie s nálepkou "pohádka pro děti". Tolik vychvalovaná hudba mě osobně vyloženě s*ala, ničila atmosféru a místy rvala uši. Michelle Pfeiffer byla jako vždy až étericky krásná a R. Hauer v roli rytíře Navarra také odvedl přesvědčivý výkon. Zkrátka slušný nadprůměr pro děti i dospělé, škoda té moderní, absolutně nevhodné hudby. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Jestřáb, který si ve filmu zahrál, se jmenuje "Little Pasta". Během produkce ale zemřel, proto je mu film věnován. (HappySmile)
  • Mních Imperius (Leo McKern) mal svoje sídlo na hrade Rocca Calascio, ktorý sa nachádza v abruzskom regióne, v strednom Taliansku. (corona)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama