Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na studijní stáž do Kanady odlétá mladý gymnasista. Strašně se těší, a ani nevnímá podvědomý strach rodičů, a nejvíce pak své matky. Když se pak daleko „za velkou louží" stane tragédie, obrátí to život všech aktérů tohoto příběhu naruby. Zamíchá jejich osudy, životy, pocity, náladami, i budoucností... Ale nepředbíhejme... Scénář televizního filmu napsala zkušená scénáristka Hana Cielová. Základní zápletka filmu vznikla podle skutečné události, o které se doslechl dramaturg Bedřich Ludvík a vyzval autorku Hanu Cielovou, zda by podle ní nenapsala televizní film. Hana Cielová reálnou situace domyslela a uzavřela do dramatického příběhu, který zasáhne všechny diváky bez rozdílu věku... Po delší odmlce se před kameru České televize vrací Dagmar Havlová. Roli jejího manžela zahraje Viktor Preiss. Jejich syna zahrají hned dva herci - Filip Cíl a Jakub Grafnetr. Jeho přítelkyni hraje Tereza Voříšková. Režisérem je Zdeněk Zelenka. (Česká televize)

(více)

Diskuze

anqel

anqel (hodnocení, recenze)

Film me v celkovem pojeti (az na par momentu) mile prekvapil.. akorat ze zacatku jsem byl trochu nesvuj z vykonu Dagmar Havlove a jejiho filmoveho syna.

Dana456

Dana456 (hodnocení, recenze)

Viackrát som mala slzy v očiach pretože viem čo je to duševná trýzeň, Dagmar Havlová sa v mojich očiach dostáva na svetovú úroveň. Film sa mi páčil, držal ma v napätí a vôbec mi nechýbali "akcie" na ktoré sú diváci zvyknutí z cudzích filmov.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Mělo to ambici na 5*. Ale za toho pohádkového krkavce a za nulovou zvratovost děje tolik nelze dát - takže 4*. Jinak příjemné překvapení postavené na brilantních hereckých výkonech starých bardů jenž navodili "krájecí atmosféru".

Kristynah

Kristynah (hodnocení, recenze)

Mně se tento film líbil - herecké výkony se mi zdály skvělé. Dagmar Havlová byla skvělá a Viktor Preiss je skělý snad všude...=) a byla zde zajímavá zápletka.

pobjoy

pobjoy (hodnocení, recenze)

Nevěřil jsem vlastním očím a uším. Chtěl jsem pouze "hodit vzorek", ale po prvních minutách mi bylo jasno, že musím vydržet až do konce. Přapadalo mi to jak instruktážní film pro studenty režie a dramaturgie názorně ukazující, čeho se při profesionální práci rozhodně vyvarovat. ČT snížila rozpočet pro dramtickou tvorbu, přemýšlím, zda na úkor, nebo ve prospěch podobných projektů....

HADES

HADES (hodnocení, recenze)

Paní prezidentová mile překvapila, výkon byl přesvědčivý a a přirozený

2men

2men (hodnocení, recenze)

No demence, zase hodnotej frajeri film po prvnich 10 minutach. Vysmech :-)

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

A jaký je te námět? Testovací projekce prý vzbudila nečekaně pozitivní potlesk což u nás rozhodně není příliš obvyklé. Na Dagmar se po letech podívám velmi dár, myslím, že se změnila ve velmi zralou dámu (hlavně se nemohu dočkat na Normal).

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

V nějakém článku jsem četl, že by měl přijít na obrazovku před Vánocemi, to by byl od ČT hezký dárek :)

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Tento televizní film má tak slibný námět, že možná zastíní i většinu současné kinoprodukce. Snad Havlová nároky na svoji roli zvládne, o Preissovi nepochybuji.

Reklama

Reklama