Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Velvet Underground ...Amadeus, Amadeus... The Cure ...Amadeus, Amadeus... The Rolling Stones ...Amadeus, Amadeus... Lou Reed ...Amadeus, Amadeus... Judas Priest ...Amadeus, Amadeus... Whitesnake ...Amadeus, Amadeus... Amadeus, Amadeus... Amadeus, Amadeus... Aneb kterak si vypěstovat solidní averzi na Falca. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to Mottola dělá, ale po solidním Superbad přišel s filmem, který vystihuje mládež ještě lépe a přesně zahrál na mojí notu. Film o mladých, kterých se nikam nežene a vystihuje jejich problémy asi nejvíc ze současných filmů, ač se odehrává na konci osmdesátek (možná jsme tady trochu pozadu, no :) ). Ani nevadí, že je film hollywoodský, protože poměr alkoholu, drog, hlášek, lásky, trapasů i happy-endu je přesně akurátní. A ta hudba...Breaking the law, breaking the law ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čím dřív vám dojde, že Mottola netočí další Superbad, tím líp. Jesse Eisenberg tu vážně není proto, že neměl Michael Cera čas, a Kristen Stewart nemá zaskakovat jako tmavovlasá sexbomba od vedle. Adventureland se nesnaží být uvolněnou letní řachandou, ale jde spíš o příběh jednoho sympaťáka, který třikrát měří a jednou řeže, a nehodlá se chovat jako ostatní jen proto, aby zapadl. Trvalo mi asi půl filmu na tuhle hru přistoupit, ale jakmile mi tahle zásadní věc došla, musel jsem Mottolu obdivovat za to, jak skvěle si s touhle kapku netypickou romancí poradil. 7/10 P.S. Bill Hader je tu zase geniální. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Podle názvu i popisu děje jsem si říkal, že tohle přesně by mohl být pro mě ideální film. Mám rád vztahové filmy, kdy v hlavní roli jsou teenageři, a mám rád filmy odehrávající se v nějakém pro film ne tak hojně využívaném prostředí, a samozřejmě mám rád filmy odehrávající se v letním období. A s Jessem Eisenbergem mám už jednu příjemnou filmovou pětihvězdičkovou zkušenost díky filmu Roger Dodger. Všechna tato fakta dávala tušit, že přesně tohle by mělo pro mě být ideálním filmem. Jenže se tak nestalo a já pátrám nad tím, kde vznikla ta chyba, která způsobila, že jsem se po většinu filmu nudil, nijak jsem se nebavil a osudy všech zúčastněných mi byly převážně lhostejné. Asi zřejmě první a hlavní chybou je, že se tvůrci zřejmě nemohli rozhodnout, jestli chtějí natočit komedii nebo drama, a tak vzniklo něco mezi tím. Na komedii je to málo vtipné, na drama málo dramatické, a výsledek je něčím, co mě prostě nedokázalo zaujmout. Další chybou pak mohou být nepříliš výrazné herecké výkony, Kristen Stewart je pěkná mladá slečna, která má nezaměnitelný vzhled a například v Útěku do divočiny se mi nesmazatelně zapsala do paměti i přes relativně krátký part, který tam sehrála, ale v tomto filmu mě za celou dobu nedonutila, abych se o její postavu více zajímal. Jesse Eisenberg to zvládl o něco málo lépe, ale bohužel to také žádná velká sláva není. Zkrátka jsem asi čekal jiný film, než který jsem měl možnost zhlédnout, a převládá ve mně hořkost a zklamání. Ale asi bych filmu křivdil, kdybych řekl, že to nestačí ani na ten průměr, jakýsi průměr si totiž tenhle film udržel, a tak mu uděluji alespoň ty tři hvězdy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér vynikající komedie "Superbad" nám opět přináší další tentokrát mírnější komedii, kde téma kamarádství a prvního "zásunu" vyměnil za prostější téma lásky. Příběh zasadil do zábavního parku, kam se na brigádu vydává čerstvý absolvent univerzity s velkými plány do budoucna. Film bohužel neobsahuje dokonalé hlášky a dialogy jako předchozí režisérův počin ale vyniká ve své opravdovosti, uvěřitelnosti a výborném hereckém obsazení čítající převážně neznámé tváře. Být to vtipnější a svižnější neváhám nad vyšším hodnocením. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Greg Mottola chtěl původně natáčet ve skutečném Adventurelandu, ve kterém pracoval, ale nakonec od tohoto úmyslu odstoupil, protože se park hodně změnil. Natáčelo se v Pittsburghu, v zábavním parku známem jako Kennywood Park. (HellFire)
  • Skutečný Adventureland se nachází ve Farmingdale v New Yorku na Long Islandu. (HellFire)
  • Greg Mottola je zároveň autorom čiastočne autobiografického scenára. (Svadbos)

Reklama

Reklama