mám za sebou první (a zároveň nejspíš poslední) tři díly a musim konstatovat, ač toni nádherná a skvělá, modrá je dobrá a nevsadila bych zlámaný groš, že to ještě někdy vytáhne do met červených..(5.8.2009)

One-woman-show Toni Collette v roli disociativní pubiny/stepfordky/burana/Tary. Bohužel s komedií si tato tv show moc nezadá, spíš inklinuje k dramadies. To že je říznuta indie otevřeností je spíš očekávaným tahem, než překvapením (aby ne, když Diablo Cody jest creatorkou). Každopádně je to originální vhled na tvoření/řešení rodinných problémů. Zatím váhavých 60%, časem se uvidí.(4.8.2009)

Mám rád tento seriál. Samotný nápad viacerých osobností ho robí tak trochu výnimočný v dnešnej záplave "rodinných" serálov. Ma veľmi dobré momenty, aj keď nemá ten závislácky potenciál ako TRÁVA alebo CALIFORNICATION. Toni Collette je skvelá, ostatné osadentvo je sympatické a slušne jej sekunduje. Viac oddychový ako dramatický seriál, ale mne sadol...(5.3.2012)

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: HBO = 4.8.2009 --- NOTE (17.1.2009) SHOWTIME sa zasa raz zameral na odkrývanie úskalí dnešného rodinného súžitia pomocou nie veľmi tradičných metód. Tentokrát hlavná hrdinka nepredáva "travku" ale trpí masívnym rozpoltením osobnosti (v prvej epizóde sa zmení na trafenú tínedžerku a BUCKa - násilníckeho "burana"). Akékoľvek hodnotenie je možné až po zhliadnutí ďalších epizód, tá prvá ale bola - podľa mňa - nudná. Výkon TONI COLLETTE však ako vždy skvelý. (19.1.2009)(17.1.2009)

Nevyužitý potenciál je asi nejhorší věc, kterou může jakýkoli seriál udělat. Na poli celovečerního filmu se dá čekat, že všechny motivy nejsou proprány, ale u seriálu počítáme s přesným opakem. Tara prostě měla nabídnout maličko víc...(24.12.2009)

• danecek24

Zlatý Glóbus - cena (1) - 67. ročník (za rok) 2009 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Toni Collette + nominace (1) - 68. ročník 2010 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Toni Collette(25.12.2009)

• Paxxx.cz

Seriál jistě má své fanoušky (jinak by asi hlavní postava nedostala cenu EMMY), mě ale nepříjde vůbec zajímavý a rozhodně se mezi fandy tohohle seriálu nepřídám. Herecký výkon Toni Collette mi nějak zvlášt vyjímečný nepřijde a obsah epizod je docela suchý, ale určitě se na United States of Tara podívejte třeba se Vám bude líbit- 40%.(9.6.2010)

"Uzas noo"...dalsi netradicny serial tentokrat zalozeny na postave zeny-matky, trpiacej DID stavmi. Tara alias Toni Collette je prakticky nieco ako 2v1 alebo 3...4... ;) S pribudajucimi castami mozno zmenim nazor, ale momentalne to vidim na 3*(9.2.2009)

Niečo fantastické. Nemôžem to prestať pozerať!(3.11.2010)

Pozor môže obsahovať spoilery: 1.séria nám predstavila Taru trpiacu DID, a jej tri - neskôr štyri osobnosti žijúce v nej. Alice (panička zo 60tych rokov), Tee (divoká teenagerka) Buck (buran a vojnový veterán) a Gimi (zvieracia premena). Každý z nich si vypožičiava jej telo, aby si mohli robiť čo chcú a zároveň svojim spôsobom ochraňovať Taru pred situáciami, s ktorými si nevie poradiť. Podstatou seriálu, ale nie su Tara a jej premeny, ale Tara a jej rodina. To ako sa jej deti a manžel snažia žiť po jej boku normálny život a hoci to nie je jednoduché, hlavne ak ste dospievajuci chlapec, objavujúci svoju orientáciu a vaša matka, keď ju potrebujete nie je sama sebou. A manžel Max, sa zo všetkých síl snaží byť oporou celej rodine. Ale rovnako nájsť pomoc svojej manželke prípadne rozmotať klbko záhad spojených s príčinou Tarinho stavu. 2. séria nám ukáže ešte disfunkčnejšiu rodinu ako predtým. Vzťahy sa vyostrujú nie len medzi Tarou a jej deťmi, ale aj medzi ňou a jej manželom či sestrou. Tara sa rozhodne nájsť si pomoc, ktorou je psychoterapeutka Shoshana. Tá je v skutočnosti len ďalšou z Tariných premien, ktorá počas tornáda usporiada skupinovú terapiu, pri ktorej vypláve na povrch nejedno tajomstvo. Keď už sa dostáva bližšie k rozuzleniu príčiny svojho stavu, dostáva sa na povrch ďalšia osobnosť - Chicken (malá, asi trojročná Tara). 3. séria aj keď nemala byť záverečná, dostali sme uspokojivé odpovede. Najprv Tara rozpúšťa spojené štáty a ustanovuje monarchiu a stáva jej premeny sa jej konečne podriaďujú avšak taká idilka netrvá dlho. Zistili sme príčinu Tarinho stavu, ale za cenu, toho, že nová Tarina osobnosť Bryce (jej trinásť ročný problémový nevlastný brat) terorizuje nielen celú rodinu a okolie a tá sa následkom toho takmer rozpadne. Ale taktiež vyvražďuje jej alternatívne osobnosti a v ohrození sú aj živý ľudia. Vo vyhrotenom finále potom vidíme, ako sa Gregsonovci konečne zmieria s osudom a tým sa celá téma seriálu uzatvára. Presne ako sa spieva v titulnej piesni: I know we'll be just fine, when we learn to love the ride.(6.6.2011)

Treasure your sanity. Sice seriál s tímhle nápadem je originální věc (respect, Showtime), ale jsem z toho rozpačitý. Plusem je však už to, že jsem dokoukal všechny tři série (držely mě u toho asi hlavně naprosto skvělé herecké výkony, ať už Toni Collette či neuvěřitelně talentovaného Keira Gilchrista, nebo i Eddieho Izzarda v nečekané roli psychologa). Problém je v tom, že to fakt šlo po té první dolů, jako asi u většiny seriálů. Komedie je zapomenuta, je to spíš jakože drama, ale jaksi rozmělněné, protahované (co víme na konci třetí série, co jsme netušili na začátku první?), místy přehnané (když si jednotlivá alterega začla hrát samy na sebe tak už mě to fakt začalo štvát) a člověk u toho zůstává spíš ze zvyku. A to si představuju, že by se seriálu stát nemělo. Tak nějak se nedivím, že to po třetí sérii utnuli. Ale jak říkám, je to dobrý nápad (jestli dobe využitý je jiná věc), dobře zahraný, není to odfláklé, navíc sympaticky vedlejší linie dospívání gay teenagera. Takže proto tři hvězdy. A co v člověku zbyde? Enjoy your sanity.(27.10.2011)

• I.AM.NOT

Dle mě zle využitý potenciál, který byl snížen špatným výběrem identit a nesympatickou herečkou ( i když chápu, že zahrát primitiva je přetěžký úkol ) A bohužel jedna postava (v tomto případě čtyři) děj neutáhne.(6.7.2010)

Toni Collette v siedmych rôznych úlohách? Fucking perfect!!! Hodnotené po III.sérii.(29.6.2011)

• K4T4S

Zklamání. Toni hraje dobře, ale všechny její postavy jsou tak absurdně klišovité až to bolí. A potvrdilo se mi, že Diablo Cody opravdu nemusím. A cenu Týtý za dabing by měla dostat Simona Postlerová (ta ženská dabingem nic nezkazí, jak je skvělá), konečně by ty ceny pak měly smysl.:-)(21.9.2009)

Pro me prekvapeni roku, ale jak to tu ctu, tak mam asi odlisny vkus nez zdejsi hodnotitele a jsem tomu rad.(10.7.2010)

Klobouk dolů před Toni Collette a samozřejmě stanicí Showtime, která opět přišla s nevšedním a více než zajímavým tématem. Rozštěpená osobnost a život s našimi alteregy by byl poměrně zajímavý a tento seriál modelově ukazuje humorné i tragické stránky takové reality. Nejvíce sedí popis zajímavé a ta Toni, super, přesto v konkurenci jiných seriálů musím hodnotit tři a kousek, zkrátka krapítek nad průměr.(30.6.2011)

Námět je sice zajímavý, ale hlavní přestavitelka mi vůbec nesedla (neřikám, že svoje postavy nestvárnila na výbornou). Po pár dílech jsem toho nechala. 3* hlavně za příběh. Nemyslím si, že by mohl seriál dosáhnou lepší kvality. Spíš to bude takový zaplňovač nudných večerů. Třeba se k "United States of Tara" někdy vrátím, ale spíš ne.(14.11.2009)

momentálně hodnotím po pár dílech a není to vyloženě špatný seriál je zajímavé sledovat různé osobnosti v člověku, a divák neví kdy přesně se hlavní hrdinka kdy promění v někoho jiného, Herečka sice není moc sympatická, ale ne každý musí být krásný a okouzlující, konečně taky dostávají role i obyčejní lidé, a ne příliš krásní.(8.1.2011)

• MartyMcFly89

Dá se říct, že mě na tom nic nezaujalo. Zatím(16.3.2009)

Po prvých troch epizódach dávam plné hodnotenie vďaka skvelej Toni Collette.Tento seriál ma natoľko dostal, že už aspoň viem, čo budem v stredu večer robiť a načo sa budem pozerať.(4.8.2009)

<< předchozí 1 2