Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užvaněný a potrhlý jelen Elliot a zdomácnělý medvěd grizzly Boog tvořili tu správnou dvojku, která v prvním díle Lovecké sezóny uhájila les a jeho obyvatele před krvelačnými lovci. A protože se jim v konkurenci animované záplavy roku 2006 dařilo nad očekávání dobře, vykoledovali si pokračování. V něm dojde na rozhodující souboj na život a na smrt mezi dvěma živočišnými skupinami, které se navzájem nenávidí - divokými a domácími zvířaty. Jediný jezevčík Buřtík, který zdrhnul svým páníčkům, aby ochutnal tu pravou svobodu, stále neví, na jakou stranu se má přidat. V divočině Buřtíka láká bezbřehá volnost, na druhý břeh ho zase přitahují vitamínové kosti, které na něj líčí jeho panička ve snaze ho najít. Před nemateriální svobodou nakonec zvítězí pamlsky v tlamě a na Buřtíka spadne klec, respektive za ním zaklapnou dveře obytného karavanu jeho páníčků. V tu chvíli si uvědomí cenu svobody, ale to už je trochu pozdě. Naštěstí má divoké kamarády, kteří ho nenechají ve štychu a s nasazením vlastních krků půjdou v jeho stopách, aby ho uchránili před osudem domácího mazlíčka. Naneštěstí Buřtíkovi páníčci směřují na sraz chovatelů domácího zvířectva, kterému šéfuje jeden věčně zpruzený pudl, jenž kromě špatně provedené ondulace nenávidí ještě jednu věc - divoká zvířata. Střet, který se blíží, je zcela nevyhnutelný, a Elliot s Boogem budou muset oprášit všechny triky, aby z téhle krize vyšli se zdravou kůží a navíc ještě zachránili kamaráda Buřtíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

FeelingMovies.sk (Peter Leibitzer)

"Farebnosť vám doslova vyrazí dych! :) Myslím si, že sa film môže pokojne porovnávať aj s Madagaskarom a jeho priemernou druhou časťou. Jednoznačne sa vám ale musia páčiť psy." více

Filmpub.cz (Petr Trella)

"Bohužel někdo zapomněl do scénáře napsat alespoň jediný vtip, příběh je odbitý až běda, animace je něco hrozného (kromě hlavních postaviček z jedničky, které ještě vypadají jakž takž k světu, ale také máte pocit, že je někdo prohnal nějakým šíleným filtrem) a hlavně, všechna havěť neustále mele a…"

Filmweb.cz (Stanislav Šulc)

"Statické scény, v nichž většina aktérů postává a snaží se hlásit. Často dost marně, někdy s lehkým úspěchem. Opět se dokazuje, že když tvůrci vsadí vše na jednu kartu, nemohou uspět, protože tohle není pětiminutový štěk, ale hodinu a čtvrt trvající film určený pro děti." více

MovieZone.cz (Petr Čihula)

"Počkejte na DVD, o nic zásadního nepřijdete (a když minete i DVD, pořád o nic zásadního nepřijdete)..." více

Tiscali.cz (Linda Winsh-Bolard)

"Tato zábavná verze lidské komedie má svižné tempo. Animace (dělaná v Novém Mexiku a Indii, aby se ušetřilo) je na velmi slušné úrovni. Drží se charakterových vlastností zvířat i lidí, je hezká, ale nepřehání. I když tu nejsou žádná překvapení, je to solidní rodinná komedie."

Reklama

Reklama