Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

petero 

všechny recenze uživatele

Ultimátum dosť podarene nadväzuje hlavne čo sa réžii týka na jednotku, vtip síce ubudol, úvod kazí hlavne blbé maskovanie Tomasa a celkovo filmu chýbajú štýlový a brutálne charizmatický záporáci ako v jednotke K2 a Taha. Napriek tomu film je nonstop akčný, akčné scény perfektne natočené (choreograf akčných scén a hlavný hrdina Cyril Raffaelli fakt umí) a tak kto má rád jednotku Ultimátum ho nemôže sklamať. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá rovnice, Kurýr + Doomsday + B13 = B13 Ultimatum. Je nutný pominout několik do nebe volajících stupidností, kterých by si všimnul snad i G. Bush (ůdajně IQ 90). Na začátek převlek za děvku, pak likvidace bomby pomocí "hrnce", jízda autem (Kurýr jak vyšitej). Srát na to, Belle by snad proskočil i krabičkou sirek a vyšplhal na cokoliv co stojí (i se hýbe) a Raffaelli by vymlátil přiznání i z pytle pšenice, už když nakopával řit Jet Limu bylo jasný že je to neskutečná mlátička a v B13 si to zopakoval a v B13-U to jednoznačně potvrdil. V tomhle druhu filmu je zapotřebí vypnout mozek a sledovat jen akci, logiku opravdu ne. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na pokračování těšil, protože Okrsek 13 byla výborná akční jízda s opravdu nečekanou a dost chytlavou akcí, která nenudila. Jenže pokračování už takovej zápřah není. Průser je hlavně v tom, že akce už je krapet jiná, není tak levná a liduprostá, jako v jedničce, a taky trošku přehání a to se mi nelíbí. Čekal jsem, že hlavní hrdinové, kteří se od jedničky udrželi zase ukážou Parkour jako cyp, a já se u toho pěkně pobavím, jenže ono to tak už ve skutečnosti není. Ani ten příběh už taková jízda není. Prostě už to celkově není ono, ale Francouzi tohle posrat prostě pokaždé umí, co si takhle vzpomenu tak například Purpurové řeky nebo Kurýr. Když už akce, tak v pokračování většinou ještě větší, aby si divák řek, tykrávo, to je hustý, jenže ono to už tak hustý není. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak ten pribeh me chytnul za srdicko a ackoliv mam kardiostimulator neubranil jsem se a nejakou tu slzu dojeti ukapl na moji nabijecku na autobaterii. Opravdu tak naivni pribeh s prihlouplym koncem jsem necekal. Uz nejsem idealista a vim ze tohle je utopie. Na druhou stranku senzacni akce tohle vsechno hodne tvrde prebiji a honicky gumovych muzu jsou naprosto dokonale. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opět nějaký parkourový nářez a nic moc se nekonalo (Leito jednou utíkal před DISS, ale to nepokryje celý film). Akční souboje byli zaměřeny hlavně Damiena a Leito jen přihlížel. Děj je v porovnání s předchůdcem opravdu slabý a hlavní záporné postavy jsou velmi směšné. Konec byl pro mě velkým sklamáním. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno